Cuma, Eylül 08, 2006

Festival

2 haftadır her gece yemekten sonra eşimle sahilde hızlı tempoda 1 saat kadar yürüyoruz. O tembellik etse ben "hadi" diyorum,ben gevşeyecek olsam, o bana "hadi" diyor. Eveli akşam aynı sahilde bir baktık Kıraç konseri var. Meğer festival varmış. Nasıl doluydu heryer anlatamam. Konserin yapıldığı yer bir meydan ama çevresi yeşillik. Millet çimenlere yayılmış.Aileler, gençler, sevgililer, ufak çocuklar. Kimisi bir örtü ya da kilim getirmiş , yayılmış oturmuş. Bazıları yiyecek ve içeceklerle gelmişler. Zaten heryer seyyar satıcı kaynıyordu. Çiğdemciler(yani ayçekirdeği) , sucular, meşrubatçılar, darıcılar(mısır,mısır o) , baloncular. Gerçeğini görmedim ama resimlerinden gördüğüm kadarı ile Central Park gibiydi.

Dün gece ise Hande Yener vardı. Ama Kıraç kadar seyirci toplayamamış . Çünkü bir gece önce oradan geçerken insanlara çarpmamak için tempomuzu düşürmüştük. Dün ise önümüz açıktı, aynı tempoda yürüdük.

Bugün inşallah akşamüzeri yazlığa gidicez. Artık son haftalar. Havalar iyice serinlemeden son kez bi suya banıp çıkalım bakalım. Ah gözünü sevdiğim güzel yaz. Çok çabuk geçiyo ya. İtirazım vaaarrr!!!!!

3 yorum:

Banu dedi ki...

Merhaba çenebaz, ben Mersin'de yaşıyorum ve muhtemelen benzer sıcaklık ve nem olaylarını yaşıyoruz. Ama biz artık terlemekten ve klimayla yaşamaktan bıktık. Biran önce sonbahar gelse de (Mersin'in en güzel zamanı)rahat rahat dışarı çıkabilsek diye bekliyoruz. Kardeşim senelerdir İzmir'de yaşıyor da o sayede çiğdemin ayçekirdeği olduğunu öğrendim. Ne ilginç değil mi? Gaziantep'te de köftelik bulgura simit diyorlarmış. Mersin'de de mısıra darı diyorlar. Hatta kuzenim sünnet olurken "herkes darısı damatlığına diyor, ne demek bu mısırı damat olunca mı alıcaz" diye sormuştu.
Bizim haftasonu programımız da seninle aynı. İyi haftasonları...

Annelog Atölye dedi ki...

Ä°yi tatiller:)

cenebaz dedi ki...

Hoşgeldin Banu. Haklısın Mersin ve İzmir sıcaklık ve nem yönünden benzer. Ama ben yine de yazı her zaman sonbahara tercih ederim. İzmir'de pek sonbahar olmaz zaten. Kış birden bastırır. Umarım iyi bir haftasonu geçirmişsindir.
Annelog teşekkürler.