Salı, Mart 04, 2008

Bal-Kaymak


Pazartesi günü sonunda berbere gittim. Ama önce k.validelerin emekli maaşını çektim, onlara götürdüm, azıcık çene yaptık. Oradan yürüyerek (yakın zaten) berbere gittim, saçımı boyattım, biraz kestirdim ve fönlettim. Bu arada günlük gazetelerin neredeyse tümünü ve bir kaç dergi okudum, kafam ambale oldu. Şu berberde geçen zamana çok acıyorum ama yapacak başka bir şey yok, özellikle de benim gibi tembel biri için. Kendim boyayamam ,çünkü o konuda çok tembelimdir. O gün berber çıkışı anneme uğradım, arkadaşlarını çarşambaya çağırmışlar.

Bugün ise sabahtan yine bankaya gidip taaaa geçen hafta yaptırdığım tahlil sonuçlarımı aldım. Ya , ben durmadan bankaya gidip doktor işinden bahsediyorum, dur onu da açıklayayım;bizim bankanın merkez şb.sinin üst katı sağlık servisi. Doktorlar, lab. falan orada.Sevk almak için bile oraya gidiyoruz. Yani banka-tahlil, ne alaka-kel alaka sanmayın diye açıkladım. Tahlil sonuçlarım (maşallah) çok iyi. Geçen sene bu zamanlarda kolestrolüm 240-250 arası bi şeydi, unuttum. Geçen haftadan beri bal-kaymakları götürüyorum, yaramış, kolestrol olmuş 207, yani düşmüş. Sonuçları görünce hemen eşimi aradım ki o bana kolestrolün var, yeme şu kaymakları der durur. Bak yaramış, bende aksi tesir yapmış, düşmüş kolestrolüm diye gırgır yaptım onunla. Ben de anlamadım valla, karışmamıştır de mi tahlil sonuçlarım ya? Bu arada tam emekli ve yaşlı muhabbeti yaptım ha! Tahlil, kolestrol, yok valla ben o kadar evhamlı değilimdir. Ama senede bir de yaptırmak lazım bu tahlilleri. Artık kısmetse 2009'a. O zamana kadar kırmızı et ve kaymağa devaaammmm:)))))(Yukarıdaki bal-kaymak resmi bana ait, dolaptan çıkarttım çektim, yazının mana ve önemine binaen. Ancak 2 gündür kısmi kısmi yendiğinden pek ufacık tefecik kalmış, idare ediverin artık:)) İlk alındığında tüm tabağı kaplıyordu.

Neyse, banka dönüşü ıspanak aldım, ben ıspanağı pişirirken kadın geldi, temizlik oldu. Bana gelen kadın et sevmiyor, her zaman bana sebze türü bir şeyler yap der. Allah için çalışırken onu da istemezdi, ekmek peynir yer, yumurta kırar, gıkı çıkmazdı. Artık emekliyim, evdeyim diye ben mutlaka bir şeyler pişiriyorum, onun istediği şey olsun diye de özen gösteriyorum.Bu arada gelirken yolda enginar satan bir seyyar görmüş, pazardan bile ucuz(pazarda 5 tane enginar 10 YTL, onda 4 enginar 5 YTL) Bana söyleyince hemen gittim, hem bize hem de ona aldım. Yarınki yemek te hazır. Bu geceden pişiririm. Kadın gittikten sonra yarın annemdeki toplantı için alman keki ve portakallı pelte yaptım. Yarın giderken götürücem. Sonra b.sayarın başına oturup uzun süredir gezemediğim bloglara baktım. Sonra da bir yazma aşkı geldi, sormayın gitsin.

Bu akşam tv'de pek bi şey yok galiba. Ben bindibir geceyi bu yıl hiç izlemedim, bıraktım. Mel mel bakışmalarına kıl oluyorum çünkü. Oğlum gelirken DVD almış ama kendine göre tabi. Jet Li'nin War Lords diye vurdulu kırdılı bir şey. Belki ona bakarız, belki de geçen hafta d.günü olan kuzene gidememiştik, ona gideriz. Havalar güzel ya, artık akşamları çıkmak sorun olmuyor. Tek sorun popoyu kaldırabilmekte:))
Yemekten sonra insana rehavet çöküyor, dizi mizi derken gevşeyip, çıkamıyor insan. Hem bakalım beyimiz hangi ruh hali ile gelecek eve. Belki bu sefer onun canı istemez dışarı çıkmak.

Hadi ben kaçtım. Yarınki tontişlerin toplantısını ve detayları diğer postta yazarım.

8 yorum:

pınar dedi ki...

saçlarını bi resimini koysaydın da görseydik keşke. yarın ben de biraz kestirip fön çektireyim istiyorum. sırf kendimi iyi hissetmek için ama:) bakımlı olunca bi kendine güven geliyor bana:)
bindirbir geceyi:P ben de sevmiyorum artık ama annem seyrettiğinden izliyoruz mecbur. bana kalsa cnbce deki dizileri tercih ederim.

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, gerçekten saçlar iyi olunca insanın morali de iyi oluyor, haklısın. Git, yaptır saçlarını valla. Arada gerekiyor böyle molalar insana.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ohhh maşallah tam bal-kaymak olmuş. Bahara şöyle güzel güzel saçlarla girmek lazım değil mi...:)

Bindirbir gece masalları... aaa gerçekten o müstesna diziyi kaçırıyor musun.. çok kınadım seni.:))

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, imaç tazeledim:)))
Hay allah, müstesna diziye benim kapasitem yetmiyo, aşıyo beni:))

Ayçiçeği dedi ki...

Bal kaymak artık bu güzel havalarda ağır gelmeye başlamaz mı? :))

Unknown dedi ki...

ay bak istdi şimdi canım ballı kaymaktan ,saçlarını iyi günlerde kullan şeker valla bende istemekteyim bir imaç,hadi tontişleri yaz bekliyorum resmli olsun lütfen...

cenebaz dedi ki...

Ayçiçeğim, hoşgeldin, dönmüşsün. Şimdi bloğuna girip yeni yazdığın 2 postu okudum. Arayı bu kadar açma artık:))

cenebaz dedi ki...

Elçincim, tontişleri yatın yazıcam ama foto yok maalesef. Onlar yerine cuma güzeli olacak:))