Pazartesi, Nisan 16, 2007

Karmaşık Duygular

Cumartesi günü tv karşısında hem mitingi izleyip, hem de kahvaltı ettik. Nasıl duygulandım, nasıl sevindim, nasıl gurur duydum anlatamam. Hem benim gibi düşünen insanlar olduğunu görmek, hem nasıl uygar bir miting yapılırmış göstermek, hem de birilerine uyarı anlamında çok güzel bir miting oldu.Bizler de evlerimizde bayrak asarak destek olduk onlara. İzmir gelincik tarlası gibiydi. Heryer kırmızı-beyazdı. Muhteşemdi. Bu güzel duygularla tv karşısında oturuken o uğursuz kaza haberi ile boğazıma bir yumruk geldi oturdu sanki. Haberi gözyaşları içinde izledim, hala da her gördüğümde gözlerim doluyor. O küçücük evlatları her gördüğümde içim acıyor.Allah kimseye evlat acısı vermesin. Çok acı, allah kimsenin başına vermesin. Hele aynı aileden birkaç kişinin birden öldüğü durumlar var ki, insan ne diyeceğini şaşırıyor. Allah ailelerine sabır, ölenlere rahmet versin.

Bu haberle sıkılınca hava değişsin diye akşam eşimle biraz sahilde dolaştık, bir yerlerde oturup biraz bir şeyler atıştırdık. Hava yumuşacıktı. Sahil, deniz, lacivert gökyüzü, yemyeşil çimenler, sessizlik biraz olsun iyi geldi.

Pazar günü eşim annelerini yazlığa götürürken biz de onlara takıldık. Foça yolu üzerinde S.akıpağa diye bir yer var. Rumeli köftesi meşhurdur. Orada durup köfte yedik. Foça'da erik topladık. Ama daha erikler leblebi kadar. Küçük bir torba topladık. 15 gün sonra irileşir, güzel olurlar. O zaman daha fazla toplarız dedik. Sonra eve dönüş yemek, ütü falan.

Bugün anneme gidicem. Yarın ÖSS deneme sınavı olduğundan liseler tatil( en azından oğlumun okulu), oğlum evde olacak. Buradan çıkan sonuç, ben yarın bilgisayarın yanından bile geçemem:)) Yarın aynı zamanda temizlik de var. Çarşamba emekli kızlar toplantısı. Perşembe günü "Bir ömür yetmez" e gitmek istiyoruz arkadaşımla. Cuma geldi bile, hafta bitti. Bu hafta sonu malum 23 Nisan nedeni ile tatil 3 gün olacak. Annemleri de alıp Çeşme'ye yazlığa gidelim diyoruz. Aslında kalmak için gidiyoruz ama soğuk olursa kalmaz geri geliriz. Haftasonu sitenin bahçıvanı aradı. Yeni çim ekicektik. Artık zamanı, çim tohumlarını getirin dedi. Ben biraz da yeni çiçekler istiyorum ama buradan götürülmez, Çeşme'den alıcaz. Orası da çok kazık oluyor. Mevsim diye de herşey 2-3 kat daha pahalı. İzmirli arkadaşlar. Çeşme'de en ucuz çiçek satan yer neresi? Rehber olun bana:))

17 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Ben Fethiyeden sarmaşık gülleri 5 ytl' ye aldım.Karşılaştırırsın diye yazıyorum :)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

hafta başlamadan, programı yapmışsın valla.. bacım, bi emekli olayım, ben de böyle, planlı programlı yaşıycam.. ahdım var. güzel geçsin yeni haftan inşallah.:)))

ciceklibahce dedi ki...

Mevsimlik fide alıcaksan onlarda çok fark yoktu. Ben ılıcadaki kumruculara yakın biryer var oradan almıştım. Menekşeler 3 tane 1 milyondu.
Ayrıca Alaçatı pazarına da bakabilirsin.
Bu haftasonu bende Çeşmeye gitmeyi düşünüyorum.
Hanımeli ve yasemin Hisarönünde 5 milyondu. Buda sana bir karşılaştırma olsun:) Ama çok büyük değillerdi.

cenebaz dedi ki...

Asortikçim, sağol. Cuma gününü de bu işe ayırıcam. İzmir'de Hisarönü diye bir yer var. Oraya gidip fiyat karşılaştırması yapacağım.

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, inşallah ya, inşallah sen de emekli ol, böyle günler yaşa. Çalışma hayatından kaynaklanıyor galiba, hep plan-program. Yoksa işler birbirine karışıyor

cenebaz dedi ki...

Çiçeklibahçe , sağol. Hisarönüne gideyim ben Cuma günü. Çimleri Kemeraltından alıcam. Belki orada da beğenirsem bir şeyler alırım. Ben sardunya, ortanca ve kadife çiçeği istiyorum. Bakalım bulursam. Bir de belki begovil. Begovili kapının yanına sardırmak istiyorum ama benden başka herkes muhalefet yapıyor. Büyünce heryeri saracak, dikenleri batacak diye.

kurunane dedi ki...

kız FİKRİYEm hiç sorma bende nasıl imreniyorum çenebazı okurken. zaten hep söylüyorum anlatım tarzına bayılıyorum çenebazın.

ÇENEBAZım insanın hemen iş bulup sonra çalışıp sonra da emekli olası geliyor seni dinlerken. ama önce 37 yaşında işe başlamalıyım :)) daha emekliliğime çoook var.

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Sevgili Cenebaz, ben de mitingi merak ediyordum, etkisini gazetelerde okumak cok yavan, senden iyi haberler mutlu etti, dedigin gibi kaza mitingin önune gecti birden, inanirmisin sanki kasitli gibi! aklima kotu seyler bile geldi tam komploteorileri, sanki birileri bu kazayi yaptirdi da miting haberleri kisitlansin gibi, nasil uzuldum kazaya tum izmirlilerin basi sagolsun, cok buyuk aci cok...

Unknown dedi ki...

Sevgili Çenebaz

Sakıpağa Menemen'de benim memleketimdedir. Eskiden minik bir mandıraydı orası ve kasabada üzeri bir parmak kalınlığında yoğurtları vardı testi kaplar içinde.

Artık o kadar bozuldu ki Menemen. Eskiden Rum, Türk ailelerin oturduğu şirin mi şirin bir Ege kasabasıydı. Şimdi ise ne sen sor ne ben söyliyeyim. Göçlerden berbat olmuş güzelim yer.

Leylekli Camiinin ilk sırasında durduğu Rum evlerinin ve eski Türk evlerinin dizildiği bir sokak var. Babaannem, babam hep o evlerde doğmuşlar, çocuklukları geçmiş. Minik bir kızken tarih kokan sokaklarında dolaşmaktan büyük zevk alırdım, şimdi ise yüreğim yanıyor...

Neyse yazılarını takip ediyorum zevkle. Ne de olsa İzmir'i İstanbul'dan yaşıyorum ve Rüzgarla karışık burnuma İzmir kokuları gelince dayanamıyorum, gözlerim doluyor.

Sevgiler, mutlulukla kal...

cenebaz dedi ki...

Kurunanem, sağol. Aldım gene gazı, döktürürüm artık postları:))
Bence gerçek emeklilik çocukların sana ihtiyaç duymayacağı yaşa gelmeleri ki benimki artık 17. Eh liseye başladığından beri daha rahatım diyebilirim. Tabi benim sözünü ettiğim ihtiyaç yedirip, içirme, giyinme gibi şeyler. Yoksa duygusal yönden onlar her zaman bize muhtaç, biz de her zaman onların yanında olacağız inşallah.Seninkilerin liseye başlamasına çok var mı?

cenebaz dedi ki...

Alp ve Ege'nin annesi, miting gerçekten müthişti ama ders alması gerekenler hala akıllanmadı, küçümsüyorlar. Bir tek Abdüllatif Şener dikkate almamız gerek demiş. Diğerleri gaflet uykusunda. Ülkeyi parçalayacaklar dinciler ve laikler diye. Zaten Türk-Kürt ve azınlıklar diye sorunlar da vardı(Amerika sayesinde). Kaosa doğru gidiyoruz, sonumuz hayır ola.
Kaza çok üzücüydü. Hala da yüreğimin bir yerlerinde çöreklenmiş bir sıkıntı var.

cenebaz dedi ki...

Mahzun Prensesim, merhaba. Her yer gibi Menemende göçten nasibini almış. Özellikle giriş tarafı tamamen doğudan gelenlerce istila edilmiş durumda. Eşim işi gereği çok sık gidiyor Menemen'e. Bir seferinde ben de peşine takılıp senin sözünü ettiğin sokağa gidicem, söz. Ve burayada yazıcam.

kurunane dedi ki...

çenebazcım yaşım 37 ama çocuklar küçük. kız 6 yaşında 2+8 ay. daha çoooook var büyümelerine.

cenebaz dedi ki...

Kurunanem, valla yıllar su gibi akıp gidiyor, bi bakıcaksın çocuklar evleniyor.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

yarın için bir istek PARÇAda bulunabilir miyim.. sayın yazar??
George Cloney.. olabilir mesela. Çok fazla giyinik olmaması tercih edilir..:)))

ciceklibahce dedi ki...

Yarın Cuma:)) Fikriyeyi destekliyorum!!

cenebaz dedi ki...

Fikriş ve Çiçeklibahçem, ama ama taaaa geçen cumadan Nimet'in isteği var. Ethan Hawk. Haftaya da sizinki, tamam mı, anlaştık mı?