Salı, Nisan 10, 2007

Geçen Hafta ve Bu Hafta

Geçen hafta çarşamba günü halamlara gittim ziyarete. Perşembe günü ise emekliler toplantımız vardı. Hatay tarafındaydık. O kadar fırtına vardı ki araba vapuru bile çalışmadı. Çevre yolundan geldik. O gün çok güzel geçti. Kız kıza muhabbetin yeri ayrı. Cuma resmen ense yaptım, yayıldım evde. Cumartesi günü oğlumla biraz alışveriş yaptık. Akşamüzeri de eşimle sahilde dolaştık. Dolaşırken kuzen aradı. Kızı Ankara'dan tatil için gelmiş(Bilkent'te paskalya tatili varmış) Bu akşam yemeğe bize gelin dedi ama dediği saat 7,30. Ben saat 6 gibi yumurtalı ekmek yapmıştım. Yanında yumuşacık, yağlı beyaz peynir, ayva reçeli ve çay eşliğinde götürmüştük. Gıgığımıza kadar doluyuz zaten ama maksat birarada olmak. O gece yine 10 kişiydik. Üstelik gelemeyen bir kuzen grubu daha vardı.Ben yalnızca yeşilliklerden oluşan bir tabak ve 1 kadeh kırmızı şarap aldım. Yok, gitmiyo çünkü. Ertesi gün de eşim annelerini yazlığa götürürken oğlumla ben de gideriz diyorduk. Ama ay akşamdan doğdu gene ve oğlumun her pazar sabahı 9'da olan kursu öğretmeninin ricası nedeni ile öğlen 2.30'a kaydı. Yani tam günü ortadan bölüyor. Biz gidemedik. hava da nasıl güzel. Hem azıcık erik de yerdik. Gerçi henüz çok küçükler, annem yemeyin safra o diye çocukken bize kızardı. Ama annem görmeden bir kaç tane yerdim canım:))

Dün haftabaşı, ilaç yazdırmaya doktora gitmiştim. Biraz laflarken "sen 45 yaşındasın ve hiç mamografi çektirmemişsin, hemen gitmen lazım"dedi. Haydaaa, nerden çıktı şimdi bu. Gerçi annemin halası meme kanserinden ölmüş ama bu dediğim 1950'ler falan. Ben de ne doktora gitmeyi ne de kendimi bu kadar (affedersiniz) kurcalatmayı sevmem. Aradıkça bulunuyor çünkü. Tövbe tövbe, başıma bir de mamografi işi çıktı şimdi. Tamam, cahil değilim, gerekliliğini biliyorum ama bünye reddediyor işte. Neyse, gitçez sonuçta da bi daha artık 50'de falan giderim herhalde. Sevmiyorum böyle işleri. Allah doktorlara ne muhtaç etsin, ne de başımızdan eksik etsin. Ben artık son noktaya gelmeden doktora gitmeyi sevmem. Mecburiyetten bir tansiyon ilacı kullanıyorum o kadar. Kullandığım en ağır ilaç aspirindir. Her derde deva:)) O da hastaysam, ağrım falan varsa. Yoksa onu da öyle düzenli içmiyorum. Ay, hep hastalık, tam emekli muhabbeti oldu. Ordan çıktım kafayı dağıtmak için markete girdim. Yazlığa fenerler, rüzgar çanı(eskisi rüzgardan parçalandı) , mum ve şamdanlar aldım. Oradan da anneme geçtim. Hiç mamografi işini söylemedim. Çünkü evham eder,"ne oldu, bir şeyden mi kuşkulandı ki çektirtiyor" diye ahret soruları sorup, kendi kendini perişan eder.
Bugünse temizlik var. Perşembe günü bir arkadaşla buluşup önce biraz birşeyler yiyip oradan "söz ve müzik" filmine gitmeyi düşünüyoruz. Hem romantik, hem komedi. Tam kafa dağıtmak için. İşte hafta bitti bile sayılır. Zaman mı hızlı geçiyor,biz mi hızlı yaşıyoruz, çözemedim gitti.

14 yorum:

pınar dedi ki...

valla içim açıla açıla okuyorum seni. ne de güzel vakit geçiriyorsun. mamografiyi de çektirmen iyi olur bence de. annem de aynı senin gibi kötü bir şey öğrenirsem diye gitmez doktora.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Doktor olayında ben de aynen senin gibiyim malesef.:(((
Ya tabi, doktorumuz şu Cuma güzellerinden biri olaydı, koştura koştura giderdik kardeşim. Ama bi gidiyon kelli felli adamlar. Yanlış mıyım bacım?:)))

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, evet, ben de annenle aynı fikirdeyim. Umarım bir gün geç kalmış olmam. Allah korusun.

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, aslında iyi bir huy değil ama n'apayım. Beni anlıyorsun sen. Dorğusun da zaten okadar yakışıklısı doktor değil, manken oluyo.

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Turkiye'de doktorlar biraz abartiyorlar, kendin de yoklayabirsin bence.. belki biraz cahilce bir nasihat oldu, ama ben de inanilmaz ilac ve gereksiz doktor kontrollerine karsiyim senin gibi...

kurunane dedi ki...

böyle güzel güzel anlatıp herkesi imrendiriyorsun çenebazım. gurbette olan mı var yalnız olan mı var demiyosun anlatıp anlatıp iç çektiriyorsun bize:))... canım benim işin şakası tabii, allah muhabbetinizi hiç bozmasın. nasıl hoşuma gidiyor, keşke bende memleketimde olsam ablamlarla, teyzemlerle, kuzenlerimle kaynaşsam.

çektir mamografini, çekinme. ben 4 sene önce bi çektirmiştim, dr kontrol amaçlı bir daha çektirin dedi. bakalım yakınlarda bende bi çektirecem.

cenebaz dedi ki...

Alp ve Ege'nin annesi, ben o kontrolü de yapmıyorum ve yapsam da ne aradığımı da bilmiyorum ki:))
Gerçi allah buldurmasın da. Ben yine de her ihtimale karşı bir çektireyim bakayım, postta da dedğim gibi artık varsa ömrüm 50'de çektiririm öbürünüde.

cenebaz dedi ki...

Kurunanem, bazen arkadaşlar akrabalardan yakın oluyor. İnşallah kardeş kadar yakın arkadaşların olur da o yokluğu hissetmezsin. Cumaya aldım randevuyu. Cuma günü çektiricem mamografiyi.

Annelog Atölye dedi ki...

Bence ihmal etme derim Çenebaz, aklın kalmaz hem. Toptan bakımdan bile geçmekte fayda var. Normalde hiç doktora gitmem, aspirinle ayağa kalkarım ama ilk fırsatta genel bir tarama yaptırmak istiyorum ki, sorun varsa ufakken çözülsün. Bakalım ne zaman?

Zeynep B. dedi ki...

sobeeee !

cenebaz dedi ki...

Annelogcum, ben de diğerlerini de yaptırıcam da biraz zaman. Ama yaza kadar tamamlıycam tüm işlemleri söz. Ama sen de ihmal etme:)

cenebaz dedi ki...

Mutfakrobotum, gördüm sobeni. Hazırlıyorum cevağları. Yalnız ben de yine foto olamayacak, maalesef

renkler dedi ki...

Canım, günlerinin dolu dolu geçmesine çok seviniyorum. İnşallah ben de ileride yaşarım bunları... Biz de işte burada paralanıyoruz:-) Doktora ben de çok soğuğum ama aslında sağlık ihmale gelmez. Eşimle hep bir check up yaptıralım deriz bir türlü olmaz. Hayır, kötü birşey çıkacak diye korkuyorum ben!

cenebaz dedi ki...

Renklercim, inşallah güzel günler yaşayacaksınız sizler de . Ben de aynen senin gibi kötü bir şey çıkarsa diye korkuyorum. Yok, ama bu sefer kesin gidiyorum, randevuyu bile aldım. Teselli eden tarafı zorunluluktan değil(allah korusun) kontrol amaçlı gidiyor olmam. Ne kötü bir psikoloji bu ya. Utanmasam mamografiye gidiyorum diye ağlıycam. Bi de biz okumuş insanlarız sözde. Utandım valla.))