Perşembe, Mart 22, 2007

Yine ben

Ay, hızımı alamadım, bir post daha attırıvereyim bugün dedim. Öncelikle o ÖSS başvuru formunu buldum. Bazen kafam sonradan çalışır. Okula gitmeden önce telefonla sorayım dedim. Oğlumun okulunda kalmamış ama başka bir okul adı verdiler. Orada olabilirmiş. Oraya da tel. ettim, varmış. Önce otobüse, sonra dolmuşa binip gittim. Formu alıp anneme bıraktım. Çocuk da (biz ona delikanlı diyelim artık) annemden gelip alıcak. İnşallah sınava da böyle gevşek hazırlanmıyordur. Şansı bol olsun.
Dışarıda hava çok kapalıydı. Yağmur çisil çisil yağıyordu(ki hala yağıyor) . Yürüdüğüm anlarda özellikle şemsiyemi açmadım ki azıcık ıslanayım dedim. Herşeyi zamanında yaşamak lazım herhalde. Bu yıl doğru dürüst kış, yağmur görmediğimizden, ben bile yağmuru özlemişim. Göztepe, Konak tarafı görünmüyordu pustan. Çok hoşuma gitti. E kurt dumanlı havayı severmiş te benden de ne kurt olur ya. Ben yalnız eşime:) dişlerimi gösteririm. Eh, o kadar da olucak di mi? Bunlar evliliğin tuzu biberiymiş. Ama bizim tuz acuh fazla kaçıyo arada. Neyse bu konulara girmeyelim.

Ben böyle hep havadan sudan yazıyorum ya. Aslında biliyorum, çok daha önemli sorunlarımız var; ama RTE'nin cumhurbaşkanı seçilme olasılığı ve ardından gelebilecek felaketler, kendilerini 2. sınıf vatandaş yapmak isteyen bir düzeni savunan sıkmabaş genç kızlarımız, Atatürk'ümün kemiklerini sızlatan uygulamalar, bizi bir yüzyıl geriye götürecek işler, eften püften şeyleri bile diyanete danışan insanlarımız, doğuda yaşananlar, küresel ısınma, çocuklarımıza yaşanabilecek bir dünya bırakabilecek miyiz kaygıları gibi konularda yazmak istemiyorum. Ben bu tür şeyleri çevremdekilerle, konuşarak paylaşmayı seviyorum. Burası benim için bir günlük, yani gün içinde yaşadıklarımı, yaptıklarımı yazdığım bir yer. Bu tür konulara burada girmek istemiyorum. Ha, neden mi yazdım bunları? Bilmem, canım öyle istedi. Bu da böyle bir post olsun dedim.

9 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Durup durup çift post yapmışsın.:) Delikanlıya sınavda başarılar dilerim. Canım ya bu yavruların ömrü sınavdan sınava koşmakla geçiyor. Anaları da onlarla beraber perişan oluyor tabii. Hayırlısı olsun inşaallah.:)

Sanem dedi ki...

Ben de basarilar dilerim ;)

cenebaz dedi ki...

Fikriş ve Sanem, her ikinize de teşekkürler. Yalnız sınava giren benim oğlum değil, bir ahbabın oğlu. Benimkinin daha 2 senesi var. Tüm çocuklara başarılar.

kurunane dedi ki...

bende senin böyle günlük hayatını anlatmana bayılıyorum zaten. sanki bir arkadaşımı yada ailemden birini dinliyor gibi oluyorum.

istesem açarım tv'yi interneti o tip haberleri takip ederim.

aslında epey uzun bi yorum yazdım ama vazgeçtim sildim. hiçkimseyle söz düellosuna girmek istemiyorum çünkü, birileri çıkar sözlerimi kendi üstüne alınır, en iyisi her zamanki gibi susmak....

cenebaz dedi ki...

Tüh, yazaydın ya tüm istediklerini. Kim ne alınırsa alınsın.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bacım senin de birşey kalmamış. Önümüzdeki sene başlar telaşlar. Valla zor. Arkadaşının çocuğuna böyle koşturmanı ayrıca takdir ediyoruz.:) İstanbul dün yağışlıydı ama bu gün kararsız. Yağsam mı yağmasam mı.. gökyüzü kararmış, içimiz kararmış. Offff offf...

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, haklısın biz de önümüzdeki yıl ÖSS'ye hazırlanmaya başlıyoruz. Gerçi oğlum liseyi 4 yıl okuyacaklar grubundan. O yüzden hazırlanmak için 2 yılı daha var ama anca.
Burada da sabahtan yağmur vardı, şimdi biraz güneş açtı ama sanırım aldatıcı, gene başlıyacak yağmur. Ben artık bi şeycik demiyorum, yağsın yağsın . Yoksa ne yaparız yaza?

Annelog Atölye dedi ki...

Bence de istediğini yazarsın, ajans değil ki burası. Blog işinin en güzel tarafı bu, ne yazıp ne yazmayacağını kendin seçiyorsun.
Arkadaşının çocuğuna da başarılar dilerim. Emekleri boşa gitmez umarım.

cenebaz dedi ki...

Annelogcum, sağol desteğin için.
Bu arada evlatların daha küçük şu an sınavlar çok uzak görünüyordur ama inan zaman hızla geçiyor. Neyse ki OKS kalktı. Belki seninkiler büyüyene kadar ÖSS de kalkar.