Salı, Mart 27, 2007

Oğluşuma

Friendster images
Bugün canımın içinin, bi tanemin, dünyamın, yaşama amacımın, karakuzumun yaşgünü. 16 bitiyor, 17 oluyor. Artık delikanlı yani. Nasıl geçti Tanrım bu yıllar, ne bu hız? Daha dün kucağımda değil miydi? İlk aşısını olurken iğneye ne olduğunu anlamadan bakan, iğne vurulduktan sonra da yaygarayı koparan o tombik yanaklı oğlan ne zaman 17 oldu? Seneye 18 mi olacak? Reşit olacak, ehliyet alabilecek, oy kullanabilecek yani. Oysa doğduğunda etraftaki 1-2 yaşındaki çocuklara bakıp ne zaman bu kadar büyüyecek diye hayal kuran ben değil miydim?
Sabah onu öpe koklaya (aslında diğer sabahlar da pek farklı olmuyor ya) uyandırdım. Sonra ona doğum hikayesini anlattım. Gülerek dinledi. Oysa benim gözlerim dolu dolu idi. Ama sevinçtendi onlar. Zaten o hiç üzülmesin, hep gülsün istiyorum. Tanrım ne olur bana onun acısını gösterme. Yaşamı boyunca hayatı su gibi gitsin. Kötülerle, engellerle karşılaşmasın. Sağlıklı olsun, şanslı olsun, bahtı açık olsun. Kadir kıymet bilenlere düşsün. Üzmesin, üzülmesin. Tanrım onu kötülüklerden koru. Hep iyilik yapsın, iyilik bulsun.
Ne diyeyim daha, bilmiyorum.
Canım oğlum, seni çok seviyorum. İyi ki seni doğurdum, iyi ki sen benim oğlumsun. Bi tanem, birlikte daha nice yıllara

28 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Delikanlının doğum günü kutlu olsun, ömrü boyunca hep mutlu olsun.:)
O kadar güzel şeyler dilemişsin ki hepsine Aaaamiiiiin inşallah.:)
Yavrular 17 değil 47 de olsa, bizim yaygaracı, tombik yanaklı bebelerimiz olarak kalacaklar herhalde.:)
Hadi ben ıslak gözlerimi siliyor, ikinizi de öpüyor ve gidiyorum.:)

cenebaz dedi ki...

Fikrişim sağol. O iyi dileklerim tüm evlatlara. Amin.

mayonez dedi ki...

canımsın yaa annelik bu işte, kim kimin için bu kadar çok dua edebilir canı gönülden..ya gözlerim doldu..hep yüzünü güldürsün oğlun inşallah..

allah hayırlı bir ömür versin oğluna ve sizlere..

cenebaz dedi ki...

Aaamiiinnn Mayonezim, cümleninkine

pınar dedi ki...

delikanlı olmuş artık oğlun. nice yıllar görsün inşallah sağlıkla ve mutlulukla...

Banu dedi ki...

Okurken bile gözlerim doldu, kendi oğlumu büyümüş halde düşünemiyorum. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın derler ya, klişe bir söz ama çok çok doğru. Nice nice sağlıklı ve mutlu yıllara. Darısı başımıza.

ciceklibahce dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Cenebazım:) Okurken benimde gözlerim doldu. Oğlunun doğum gününü kutluyorum, nice nice yıllar diliyorum. Hep beraber mutluluk içinde:)))

kurunane dedi ki...

aminn. çenebazım hepsine amin. allah oğluşunun başından sizi de ayırmasın, hep sağlıklı huzurlu olun, torununa da doğum hikayesini anlatasın inşallah.

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, sağol. Sen de Yağmur'unla birlikte nice uzun yıllar birlikte olursun inşallah.

cenebaz dedi ki...

Banucum, teşekkürler. Haklısın, özellikle o uykusuz, yorgun geçen ilk yıllarda insan düşünemiyor bile o minicik bebeğin birgün gelip de bir delikanlı/ genç kız olacağını. Ama geçiyor , hem de ekspres hızıyla. Sana da oğluşunla birlikte uzun ömürler dilerim.

cenebaz dedi ki...

Çiçeklibahçem, sağol. Nerde varsa herkes çoluğuyla çocuğuyla birlikte mutlu nice yıllar geçirsin, sen de oğlunla inşallah

cenebaz dedi ki...

Kurunanem, sağol. Sen de her daim evlatlarının başında ol inşallah. Torununa lafı çok hoşuma gitti. İnşallah o günleri de sağlıkla, mutlulukla görelim. Ay, ben babanne mi olcam şimdi?:))

renkler dedi ki...

Oğlunun doğum gününü kutlaım. Sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum... Ne çabuk büyüyorlar değil mi?

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Benim de hep hesapladigim ogullarimin cocuklarini görebilecekmiyim. Ben 43 onlar daha 6 ve 3,5 yasindalar. Gec anne olmanin tek dezavantaji bu iste. Sen daha sanslisin eski meslektasim. Oglunun dogum gunu kutlu olsun.

Punto dedi ki...

sanırım benim temennim biraz farklı olacak.İnşallah babaanne olarak torun sevgisini de doya doya tadarsınız.

cenebaz dedi ki...

Renklerim, teşekkürler. Evet, çok hızlı büyüyorlar. Biz de böyle miydik acaba?

cenebaz dedi ki...

Alp ve Ege'nin annesi, hoşgeldin. Lütfen hiç öyle kötü şeyler düşünme, allah uzun ömür versin. İnşallah göreceksin tabi. Sen hangi bankadansın? Takım sorar gibi oldu ama:))

cenebaz dedi ki...

Punto bey, çok sağolun, ne kadar güzel bir dilek. İnşallah ben de sizin gibi şanslı olur görürüm torunumu. Zaten o yüzden oğluma hep"üniversite bitsin hemen evlen oğlum "diye öğüt veriyorum. Bir an önce torun görmek adına:))

uykucu dedi ki...

inan oğlumun büyümesi beni korkutuyor şimdiki gibi öpüp koklayamamaktan korkuyorum günün birinde
- anne ya git ben artık büyüdüm derse naparım?ama yıllar ne çabuk geçiyor bak sizin 17 yıl geçmiş bizim 3 yıl bile inanaılmaz çabuk geçti .onlar hep bizim bebişimiz olarak kalacaklar ne kadar büyüselerde.doğum günü kutlu olsun..

cenebaz dedi ki...

Figencim,teşekkürler. Ben galiba biraz sakız gibi bir anneyim. Onu öperken oğlum itiraz etse bile "aaa, ben seni niye doğurdum, öpücem işte, bu benim en doğal hakkım" diyorum ve itirazlarına aldırmadan öpüyorum onu. Çamsakızı anne yani:)

gazel vakti dedi ki...

Minik oğlunun(ki senin için hep minik kalacaktır eminim) doğum günü kutlu olsun geçde olsa.Allah benimkilerede göstersin 16-17 li 37-47 ve daha nice yeni yaşlar.Ne çabuk büyüyorlar ya.

cenebaz dedi ki...

Gazelvakti, sağol. Allah sana da tüm anneler de evlatları ile birlikte nice yıllar göstesin.

şugibi dedi ki...

ne güzel anlatmışsın benim de gözlerim doldu. iyi ki doğmuş biricik oğlun. kutlu, mutlu olsun doğum günü.

Asortik Krep dedi ki...

Geç kaldım ama yine de yazmak istedim..
Nice yıllara ..

cenebaz dedi ki...

Sugibicim, sağol. Darısı başına:)

cenebaz dedi ki...

Asortikkrepim, sağol. Senin de oğluşun var, anladın sen beni:)

Annelog Atölye dedi ki...

Ben de geç kaldım ama söylemeden de edemiyorum, nice sağlıklı yaşlar dileklerimle oğluna:) Başarı ve mutluluk yoldaşı olsun.

cenebaz dedi ki...

Annelogcum, iyi dileklerin için sağol. Aynıları senin evlatlarına ve tüm evlatlara inşallah