Pazartesi, Mart 05, 2007

Değişik bir şey yok

Olağan haftasonu raporumu veriyorum;
Cumartesi günü, daha önceden sözleştiğimiz gibi bir arkadaşım ve eşimle birlikte Gaziemir tarafındaki outletlere bakmaya gittik. Hem oğluma, hem de o akşam doğumgünü olan eşimin yeğenine bir şeyler alacaktık. Oğluma spor ayakkabı aldım, yeğene de Mudo'dan bir kazak. Bu arada eşim de bir ceket beğendi, onu aldı. Fakat oğlum ayakkabının modelini beğenmedi. Neyse, o gün biz yaklaşık 3-4 saat gezmişiz. Dönüşte ben bir şeyler yiyip yattım, 1,5 saat kadar uyumuşum. Akşam da yeğenin doğumgününe gittik. Annesi muhteşem bir sofra hazırlamıştı sağolsun. Bir de herhalde o kadar yorgunluğa önüne hizmet edilince insanın hoşuna gidiyor. Yine kayınvalideler, görümcemler, teyzemiz aynı gruptuk. Muhabbet iyiydi. Dönüşte bizimkiler uyudu ama ben gündüz uyuduğumdan uyku tutmadı. Ben de kalktım, CNN Türk'te "Bir yudum insan" vardı. Nilüfer'i anlatıyordu. Nilüfer'i severim. Onu izledim. Ardından Business Channel'da "Ladies Room" diye bir film vardı. Adamın eşi ve sevgilisi aynı tuvalette karşılaşıp , önce bilmeden arkadaş oluyorlar, sonra durumu anlayıp adama karşı cephe alıyorlar. Eğlenceliydi. Onu da izledim. 2,5 gibi yattım. Sabah oğlanın kursu olduğundan yine 8 gibi kalktık. Kurs çıkışı onu alıp ayakkabıyı değiştirmek için tekrar Gaziemir'e gittik. Ayakkabı beğenemedi. Onun yerine 2 tişört, 2 spor çorabı, bir de basket şortu aldı. Bahaneyle 2 yeni yazlık tişörtü oldu. Bu durumda yine ayakkabı almak gerekiyor. Artık o da önümüzdeki haftasonuna kaldı. Oradan dönerken annemlere uğradık. Oradan da eve. Ben malum ütücü başı olarak yine haftaiçi için gerekli 10 adet gömleği ütüledim. Yemek yapacak gücüm kalmamıştı. Zaten oğlum da sevdiğinden pizza istedik. Sonra biraz buzda dans ve tumba yatak.

Yeni bir hafta yine. Havalar da çok güzel. Kendini sokağa atmak lazım. Herkese iyi haftalar.

Not:Şu an Emre Aydın'dan Git çalıyor. Bu çocuğun şarkılarını çok beğeniyorum, özellikle bangır bangır dinlemeyi.

21 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Teknoloji bu kadar ilerledi. Abuk subuk bi sürü alet icat ettiler. Bi tek kendi kendine ütü yapabilen ütüyü bulamadılar. Allahım, kurtar bizi gömlek ütülemekten. 10 tane oh oh maaşallah diyim.

Ayçiçeği dedi ki...

İyi haftaler dilerim Çenebaz'cğm :)
Valla bravo. 10 gömlek ütülemek ha..Bir taneyi bile zor ütülüyorum :(

cenebaz dedi ki...

Fikrişim ve Ayçiçeğim, ben yapmazsam kim yapacak? Mecburen. Baba oğul her gün gömlek değiştiriyorlar.

Swayline dedi ki...

Walla çenebaz performansın harika hemen her güne bir post düşmüşsün tebrik ediyorum.
Ütü konusuna gelince inanması güç gelebilir ama benim en sevdiğim ev işidir. Kime söylesem inanmıyor. Öyle ki akşama kadar ayakta ütü yapsam banamısın demem. Kayınvalidem de bu yönümü keşfeti. Sağolsun bi keresinde bana yaklaşık 25-30 gömlek ütületmişti (kayınpederim biraz gömlek hastasıda) sayı konusunda abartmıyorum tam saymadım ama zaten bi süre sonra artık saymıyosun :)))

kurunane dedi ki...

çenebazcım belki sen duymaktan bıktın ama ben söylemekten bıkmayacam. seni okumaya bayılıyorum, ne kadar akıcı anlatıyorsun.

sonuç olarak oğluşa ayakkabı arama çalışmalarınız devam edecek:) kolaygelsin size inşallah gönlüne göre bişe bulup alırsınız.

cenebaz dedi ki...

Swayline, valla bravo. Ben belli koşullar altında yapıyorum ütüyü. Mutlaka Türk filmi açık olacak tvde falan gibi. Saha ve zeminin müsait olamsı lazım yane. Bu arada kayınvalideye o kadar yüz verme ya:)) Malum, yaptığın iyilikler bir sürfe sonra görevin haline gelirmiş, unutma.

cenebaz dedi ki...

Kurunanecim, ver gazı ver gazı. Bu kadar pohpohlama beni. Seneye Nobeli istiycem utanmasam:)
Oğlum aslında müşkülpesent değildir de orası outlet olduğu için her model ve numara yoktu mağazada.. Haftasonu bir spor mağazasına gider, cüzdanı boşaltır, küçük beyin istediği modeli alırız nasılsa.

Banu dedi ki...

Nilüfer'li Bir Yudum İnsan'ı ben de izledim. Eski şarkıları ne kadar güzelmiş değil mi? Nilüfer bir daha o dönemi yakalayamadı herhalde.

cenebaz dedi ki...

Banucum, bence de eski şarkıları çok güzel, hele o günleri birebir yaşayan biri olarak.

ciceklibahce dedi ki...

Nilüferi bende severim:) Birde pizza çok severim. Bizde bazen ğlumla öyle kaçamaklar yapıyoruz:))

sumuklubocek dedi ki...

utuyu ben de seviyorum ama yapacak vakit bulamiyorum o ayri mesele :)))
bir de bu turkce pop'tan baya uzak kaldim ben; turkiyeye gidince bu kim, su kim derken baya bir dalga gececekler benle...

cenebaz dedi ki...

Çiçeklibahçem, pizza hut ve kalın hamurlu.Mmmm:))

cenebaz dedi ki...

Sümüklüböceğim, hemen Türkçe Pop konusundaki açığını kapatalım. www.powerturk.com adresine gir. Sağ üstte tıkla, dinle diye bir yeri var. Herhalde dinleyebilirsin. Saçmaladım mı yoksa ? Teknoloji özürlüyüm ya, yanlış bir şey söylüyorsam, pardon.

denizanasi dedi ki...

ben 13 - 14 yaşlarındayken annem verirdi önüme ütüleri. ben de tv karşısında habire ütü yapardım. buna nevresim havlu gibi seyler de dahil. oturdugumuz yer çok soğuktu. dışarda kuruduğunda kaskatı olurdu. mecburen ütü gerekirdi. ama bundan dolayı da ütüden nefret ederim. tüm ütüler 15 günde bir gelen kadını bekler :)

pınar dedi ki...

bizim o taraflara gitmişsiniz çenebaz. biz de karabağlarda oturuyoruz(biz derken annemler yani:)) ama hiç gitmek nasip olmadı daha outletlere. bu yaz yağmurla gideriz belki. sen de bize katılırsın belki:)

cenebaz dedi ki...

Denizanası, annem de benim o yaşına rağmen(70 yaşında ) hala herşeyi ütülüyor. Valla ben iç çamaşırlarını, nevresim ve çarşafları ütülemiyorum ama yastık kılıflarını ve havluları ütülerim. Çalışırken ben de kadına ütületiyordum ama artık evdeyim. Ayıbıma gidiyor valla.

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, inşallah yaza geldiğinde görüşürüz. Seve seve gezerim, hele de Yağmurla birlikte:)Tontişin yanaklarından öpüyorum.

mayonez dedi ki...

komşum gözümün nuru yeni gelebildim sana. e güzel bir haftasonuymuş yane. bekle ben oralara gelince çılgınlar gibi gezdireceğim seni:))

mayonez dedi ki...

ya bu arada yorumlardan sonra dayanamayıp ütü olayına ışık tutacağım. kocam hep takım giyiyo:(((( hergün gömlek ütülüyorum behey mayonez pazar ütüle 1 hafta rahat et diyebilirsiniz neden bunu yapmadığımı bilmiyorum:))

cenebaz dedi ki...

Mayonezim, gel. pınarla Yağmuru da alıp gezeriz.
Ütü olayında aslında sen doğru yapıyorsun. Çünkü ne kadar özen göstersem de dolapta gömlekler hafif kırışabiliyor.

mayonez dedi ki...

eveetttt bahanemi buldun sen harikasın.. ben dolapta tekrar kırışmasın diye ütülemiyorum onları öyle toptaan:))