Cumartesi, Nisan 24, 2010

Veni, Vidi, Vici


Yok, ben geldim( daha doğrusu gittim), gördüm ama kimseyi yenmedim. Kitap Fuarından döner dönmez yazayım dedim çünkü yarın gene Ç.eşme yolları taştan deyip yollara düşeceğiz, o yüzden yazacak vakit bulamayabilirim. Hafta sonu olmasından dolayı yine çok kalabalıktı fuar. En uzun kuyruk Turgut Özakman, İclal Aydın ve Ayşe Kulin'deydi. Nedim Gürsel Paris'ten gelememiş, o yüzden ondan imza alamadım. İhsan Oktay Anar (İzmir'de yaşıyor kendisi) sanki o da ziyaretçiymişçesine eli kolu kitap dolu standları geziyordu. Ben önce Selim İleri'ye gittim. Kuyruk falan yoktu. 25 yıllık bir kitabımı götürüp imzalattım "Hatırlıyorum". Oradan Aydın Boysan'a ve en son da Ayşe Kulin'e kitaplarını imzalattım. Yalnız Ayşe Kulin'de yukarıda da yazdığım gibi imza kuyruğu çook uzundu. Yarım saate yakın bekledim. Şimdi evdeyim, bir yandan yazıyorum bir yandan da dün getirdiğimiz erikleri yiyorum. Bu yazı biter bitmezde salona geçip şööyle bir ayaklarımı uzatıp dinlenicem, ayacıklarım ayakta durmaktan ve dolaşmaktan 45 numara oldular:))

9 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Ooohh,ne iyi etmişsin arkadaşım,ne keyiflidir kitap fuarı gezmek.Evet kalabalık biraz meşakkatlidir ama yine de güzeldir.Allah içine sindirsin..İyi okumalar..(Okusun da büyüsün nenni !!)

cenebaz dedi ki...

Serapçım, valla Altan Öymen'in kitabı 600 sayfa,eh ben geçen haftadan beri 400 sayfayı falan geçmişim. Hızlı büyüycem galiba:))

Oya Kayacan dedi ki...

Yeni kitap kokusu vardır şimdi senin evinde. Fuar kitapları güzel kokar, yayınevinden taze geldikleri için ;) Keyfin olsun Çenebaz.

cenebaz dedi ki...

Oya Hanım, haklısınız. Mis gibi kokuyor yeni kitaplar ama ben eski kitapların da kokusunu severim. O da farklı bir kokudur.

bilge dedi ki...

kitap fuarına gidemedim yetişemedim daha doğrusu iyi okumalar ..sevgi ve dostlukla..

cenebaz dedi ki...

Sevgili bige, merhaba, hoşgeldin:)

cenebaz dedi ki...

Sevgili Bilge, özür dilerim bige diye yazmışım:(

Oya Kayacan dedi ki...

Eski kokusunu almış kitaplarda akar vardır. Sahaflara giremeyen alerjik bir tanıdığım vardı :( Ama dediğin gibi Çenebaz o koku da doyumsuz bir kokudur, küf esansı gibi.

cenebaz dedi ki...

Oya hanım, benzetmenizi çok beğendim. enim için de dünyanın en güzel kokusu;küf esansı