Cuma, Nisan 18, 2008

Burada



Sawyer burada, Türkiye'de. Eh, bu hafta başkasının resmi konmazdı, ayıp olurdu:))

Geçen hafta koşuşturmacalı geçti. Cumartesi sabah arkadaşıma kahvaltıya gittim. Diğer arkadaşımız da geldi. Ayrıca ev sahibi arkadaşımızın annesi ve kızkardeşi de vardı. Güzel bir gündü. Giderken gene makinada ekmek yapıp götürdüm, pamuk gibiydi, bayıldılar. 2,5'a kadar falan oturduk orada. Oradan malum kayınvalidelere geçtim. Orada da şaka,şamata, muhabbet. Akşam eve döndük. Zaten yorulmuştum. Ayaklarımı uzatıp tv seyrettim, dinlendim. Ertesi gün, teyzemi yeni taşınacağı yere götürdük. İzmir'e 2-2,5 saat mesafede yazlık bir yer. Ama bir gittik ki, ev dandini. Oğlanlar eşyaları yerleştirmemişler bile. Çöp ev gibi. O kadın o vaziyette o evi nasıl yerleştirecek bilemiyorum. Biz biraz düzeltmeye, en azından yatacak yer açmaya çalıştık ama en az 2 günlük iş var orada. Yanımızda kayınvalideler de vardı, tekrar Foça'ya döndük. Bahçeden erik ve çağla topladık. İzmirliler bilir, o tarafta S.akıpağa'nın tesisleri var, "Rumeli köftesi" meşhurdur, oraya uğradık köfte yedik, akşam da eve döndük. Malum pazartesi için ütü yaptım, nevresimleri değiştirdim falan.

Pazartesi günü aslında anneme gitmeyi düşünmüyordum ama teyzem evden ayrıldı, şimdi mahzunlaşmıştır diye gevrek alıp sabah (yani annemlerin sabahı;12) kahvaltıya gittim onlara. Çok kalmadım ama, bir-iki saat sonra eve döndüm. Akşam kuzen ve aileyi pide yemeye davet etmiştim. Biraz meze türü şeyler yaptım. Pide içlerini hazırladım. Oğlumla eşim pideciye gitti, ben masayı kurdum, akşam gene gülüş ahenk kalabalık bir sofraydık.

Salı günü ise temizlik vardı, yarım gün geldi, sonra o kapıdan ben bacadan gene anneme gittim. Annemler uzun bir gurbet sonrası (eniştemin işinden dolayı) 20 yıldır ilk kez teyzemle alt-üst oturuyorlardı. İşte hayırsız evlat durumlarından teyzecim evini satmak zorunda kaldı ve kiraya çıktı. Hem de buradan uzaklaştılar. Ev taşınalı 1 ay olmuştu. Oğlanlar biz evi yerleştirelim öyle gelirsin demişlerdi. Gerçi gidince gördüm ki taş taş üstüne koymamışlar.O süre zarfında da teyzem annemlerde kalıyordu. Gidince anneme çok zor oldu. Zaten çok bağlıdırlar birbirlerine. Biraz ona destek olmak için gidiyorum anneme. Aslında bana yakın bir eve taşımak istiyorum onları ama onlar da kendi evleri duruken kiraya çıkmak istemiyorlar. Bu yaştan sonra ev sahibi kahrımı çekicez diyorlar. Evlerini satsak buradan ev alamayız, onu da biliyorum. Ben şimdilik kiralıklara şöyle bir göz gezdiriyorum, inşallah hem kesemize hem de gönlümüze göre bir yer buluruz.

Çarşamba malum, Bospadaydım, biraz tekstil- biraz sebze alışverişi. Dün de ameliyat olan bir arkadaşıma hastaneye ziyarete gittim. Ondan dönüşte de başka bir arkadaşın şubesine uğradım. Biraz da onunla sohbet. Eve geldim, biraz yemek,biraz ütü(yastık kılıfları, havlular, tişortlar falan)

Bugün oğlum seviyor diye birazdan kısır yapıcam, sonra da biraz çıkıp yürüyüş yapmak istiyorum. İşte günler böyle geçip gidiyor. Bu arada kitap okuyorum. Oya Baydar'ın "Kayıp Söz" kitabı. Diğer romanları kadar( Sıcak Külleri Kaldı ve Erguvan Kapısı ) sarmadı ama zorluyorum kendimi. DVD'de "Anlat İstanbul"u sakin kafayla izledim. Sırada "Uzak" var. Yani kültür hareketlerinden de uzak durmamaya gayret ediyorum.

Gene cuma olmuş. Herkese iyi tatiller, iyi hafta sonları...

10 yorum:

denizanasi dedi ki...

ya sen hiç bu muhteşem adamın karısını gördün mü ?:))) oldukça kendi halinde minnacık bir cekik gözlü:) adam hem yakışıklı hem de alçakgönüllü

cenebaz dedi ki...

Denizanası gördüm, görmez olaydım:)) Anacım, bunda da hiç mi göz yokmuş o kadını alırken?

pınar dedi ki...

Allah insana çirkin şansı versin diye boşuna dememişler:))
ben de izmire gelince perpa'da alırım soluğu:P en iyi gezme mevsimi şimdi aslında. yazın ben gelince sıcaklardan gezilmez pazar. ama annemi gönderdim bugün izmire.benim yerime de gezer o artık:)

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Akşam beyaz şov daydı arkadaş, karısı için dansöz kıyafeti hediye etti bizim beyaz:)
Çenebazım maşşallah yoğun günler geçiriyorsun, annenler için işallah gönlünüzüe göre bir ev bulur annenleride ikna edebilirsin yakınınıza taşınmaya. İçinde rahat eder hem,istediğin zaman çabucak ulaşabilirsin onlara.

Unknown dedi ki...

Beyazda ki meeeşşşhur lost kahramanı pekmi havalıydı canım beyaz bile kıskandı,ne güzel dolu dolu günler geçirmişsin,annenler için hayırlısı olsun ..öptümm..

cenebaz dedi ki...

Pınar, çoook haklıısn:))Annem İzmir'de ha, allah kavuştursun şimdiden.

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözün annesi, seyrettim tabi, kaçar mı? Hem yakışıklı, hem alçakgönüllü, hem de uykuluydu yazık:)) Şebnem Ferah bile "bu adam için gelinmez mi bu programa1 mealinden bi laf etti:))

cenebaz dedi ki...

Elçincim, Beyaz gerçekten kıskandı, buruldu biraz:))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Havasından mıdır, suyundan mı bilinmez... bizde niye yok böylesi a kuzum?:) Ben helal olsun diyorum karısına olan sevgisi, bağlılığı bir numara. Bizdeki gibi her şey güzellik değil demek ki.:)

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, haklısın. Her şey güzellik değilmiş.Onu bırak bu kadar ilgiye adam şımarmadı bile. Biz de 2 kere tv'de görünenin her bi tarafları kalkıyo:))