Salı, Aralık 05, 2006

Geçen Hafta

Perşembe günü emekli bankacı bütün kızlar toplandık, toplandık, toplandık. E tabi bankacılıktan yıprandık, yıprandık, yıprandık. Güzel bir gündü. Muhabbet ettik, çaylar içtik, kekleri yedik. Bundan sonra 15'te bir Perşembeleri toplanmaya karar verdik. Ancak bir arkadaşın çocuğu daha doğrusu tekne kazıntısı o gün eve erken geliyormuş. Çocuk evde yalnız kalmasın diye toplantıları öğle yemeğine çevirdik ki herkes 4 gibi evine gidebilecek. Ben o gün (3 çeşitten fazla yapma diye bin kere tembihlediklerinden ve herkeste tansiyon, kolestrol gibi bilumum hastalıklar mevcut olduğundan) bir önceki postta tarifini yazdığım fındıklı keki, böreği ve pastabandan yaptığım muzlu pastayı ikram ettim. Bir sonraki toplantının menüsü tavuk,pilav, yoğurt. Yemek bahane, muhabbet şahane.

Cuma akşamı kayınvalidemde yemekteydik. Yine sülale boyu buluşuldu. Sicilyalılar gibi herkes bağıra çağıra aynı anda konuştu. Ama ben seviyorum bu gürültüyü.

Cumartesi günü yoğun bir gündü. O gün banyonun mermeri takıldı, tesisatçı geldi, çeşmeleri (pardon armatür diyeyim daha havalı oluyo) taktı, arabayı bakıma verdik ve akşamüzeri aldık falan filan. Yemeğim olmasına rağmen o akşam dışarıda ama gerçekten dışarıda yani açıkhavada yemek yemek istedim. Bostanlı'da bize yakın bir yerde dışarıda oturup birşeyler yedik. Hava gece olmasına rağmen hiçde öyle soğuk değildi. Rahatça oturabildik. Üşümedik. Üstelik bizim gibi dışarıda oturan en az 4-5 masa daha vardı. Bana bazen böyle soldan soldan geliyorlar. İçerilere sığamıyorum.

Pazar günü ise evde yayılarak geçti. Bir ara çıkıp market alışverişi yapıp döndük. Dün sabah banka işlerini halledip anneme gittim. Teyzeme çıktık. Kuzenleri de gelmişti. A. teyzeyi severim. Hasret giderdik. Onun tarafıyla ilgili son haberleri aldık. Valla dedikodu değil, kızlarından biri yeni ev almış, diğeri başka bir eve taşınmış, torununun yaramazlıkları falan.

Bugün de temizlik var. Post bitsin yemeği hazırlamam lazım. Daha ekmek de almadım. Çıkmam lazım. Hadi bana byeeee

6 yorum:

Swayline dedi ki...

Benim annemde emekli bankacı, muhabbetlerinizi az çok tahmin edebiliyorum :).Değil sohbet etmeye birbirinize bakmaya bile zamanınızın olmadığı o eski günlerden arda kalan bu güzel buluşular, size eski, yorucu ama bir o kadarda enerjik günlerinizi yad etmenizi sağlıyor sanıyorum. Tadını çıkarın, fazlasıyla hakettiniz bence...

cenebaz dedi ki...

Evet Swayline, hakettiğimize inanıyorum. Gerçi en eski benim, benim de 2,5 yıl oldu. Daha 1 aylık emekli bir arkadaş ta vardı. Yani o kadar da yaşlı değiliz ya:)

filliboya dedi ki...

aayy ayy emekliliğe özendim, daha da çok var.. naapsam:(

cenebaz dedi ki...

Filliboyam, o kadar da özenilecek bir şey değil. Hele ki delice bir tempoda çalışmaya alışan birine çok ağır çekim bir hayat gibi geliyor. Boşver, çalışmak iyidir hele ki gençken.

Asortik Krep dedi ki...

O bağıra çağıra yapılan aile toplantısına özendim ben :))
Birde biz dışarıda oturduk yazmışsın ya..Biz burada ne yapıyoruz biliyormusunuz..Bazen gündüz binaların içinde üşüdüğümüzde dışarı çıkıp ısınıyoruz :)) sadece yazayım dedim.

cenebaz dedi ki...

Asortikkrepim, tabi siz biraz daha güneyde kaldığınızdan oraları daha sıcaktir. Ama inan özellikle ilkbaharda buradada dışarıları daha sıcak oluyor, evlerin içi daha soğuk oluyor. Bir sonraki Sicilyalılar toplantımıza seni ve aileni de bekleriz:)