Çarşamba, Temmuz 07, 2010

Tatildeyiz

Malum babam ameliyat olmuştu. Cuma günü hastaneden çıktı. Cumartesi günü akşamı biz Çeşme'ye geldik. Hiç içime sinmiyor. Tamamen eşimin zorlaması ile. O bir yıldır bu tatili bekliyormuş. Emekli olmuş, bütün yazı yazlıkta geçirme hayalleri kurmuş, zaten yaz bitiyormuş söylenmeleri ile beni bezdirip buraya geldik. Allahtan kardeşim yanlarında. Biraz öyle teselli ediyorum kendimi. Cumartesi günü önce annemlere uğradık, oradan da doğru Çeşme'ye geldik. Herhalde isteksizliğimden kaynaklandı, boğazlarım feci durumda. Sesim erkek gibi, boğazım sürekli yanıyor. Geçer diye sürekli ılık şeyler içtim, limon sıkıp, içine tuz koyup gargara yaptım ama banamısın demedi. Bugün antibiyotiğe başlıyacağım sanırım. Gelirken gelin kızımız da geldi bizimle birlikte. Günler yemek yapmak ve denize/havuza girmekle geçiyor. Bir de akşamları Çeşme'de dolaşmakla. Buraları çok serin. Akşam pike örtmeden uyunmuyor. Ama ben bu rutinden sıkıldım. Ben babamı görmek istiyorum. Aklım onlarda. İzmir sıcakmış, falan filan, o klimaları neden taktırdık o zaman? İşe yarasınlar, di mi?

Burada düzen de daha farklı oluyor. Sabah kahvaltıları 12 gibi. 4 gibi öğle yemeği, 9 gibi de akşam yemeği yeniyor. Her gün en az 3 çeşit tencere yemeği pişiyor. Izgara/mangal kısmı hariç. Ben daha sabahtan herkes uyurken 2 çeşit sebze yemeği yapıyorum. Yemekten önce de makarna ya da pilav gibi bir yardımcı yemek daha. Anca, 4 büyük 2 öğün yiyince evde sürekli bir yemek pişirme ve yeme halleri oluyor. Buna bir de denize girmenin verdiği iştah açıklığı da eklenince tutmayın bizi.

Her sabah önce verandayı yıkıyorum, çimenleri suluyorum. Sonra kuş sesleri eşliğinde b.sayarı açıyorum. Gerçi sıcaklar arttığından beri cırcır böceklerinin sesi kuşların sesini bastırmaya başladı. Bu saatler en sevdiğim saatler. Yalnızım ve etrafta insan sesi yok. Bir diğer sevdiğim olaysa akşam 7 gibi havuza girmek. Genellikle çoluk-çocuk gitmiş oluyor, pek kimse kalmıyor. Ben havuzda (genellikle yalnız) yüzerken kırlangıç ve serçeler uçarak pike yapıp havuzun suyundan içiyorlar. Nasıl güzel bir görüntü anlatamam. Onları takip etmek bile zevk veriyor insan.

Ben artık ufaktan ufaktan yemek işine girişeyim. Tatildekilere iyi tatiller, çalışanlara iyi mesailer, evde oturanlara iyi günler...

14 yorum:

pie kurabiye dedi ki...

Canım iyi tatiller.Madem kardeşin yanlarında endişelenme artık.
Kışa enerji depola.
Öpüyorum.

Leylak Dalı dedi ki...

Tatil karmaşasından blogları düzenli takip edemedim, babanızın ameliyatını atlamışım. Çok geçmiş olsun diyorum, maşaallah atlatmış sayılır artık, siz de içinizi rahat tutun yalnız değilmiş nasılsa, arada gider görürsünüz. Yalnız şu çeşit çeşit yemek yapma zorunluluğunuzu ben okurken yoruldum, sıcakta çekilir iş değil. Biraz kahvaltı etsinler ayol:))) Yazık değil mi blogdaşıma? Şaka bir yana en güzelinden bir yaz diliyor ve sevgiler yolluyorum...

mavi dedi ki...

Öncelikle babanız için geçmiş olsun diyorum. Yazlıktaki hallerinizi hayal edebiliyorum. iyi dinlenmeler diyeceğim ama pek tatil modunda göremedim sizi. bence izmire gelince tatil yapacaksınız siz :)) havuzda kuşlarla güzel yüzmeler diliyorum..

cenebaz dedi ki...

Petekçim, sağol. Sen ne zaman gidiyorsun Foça'ya? Yoksa orda mısın?

cenebaz dedi ki...

Leylak Dalı, oluyor böyle şeyler. Ben de bazen birkaç gün okuyamayınca kaçırıyorum ipin ucunu. Çocuklar var ya(gerçi ikisi de 19 ama bizim için hala çocuklar) düzgün bi şeyler yesinler istiyorum.

cenebaz dedi ki...

Mavi Balon'um sağol. Yok, yo yazıdan öyle anlaşılsa da, azıcık ta elim çabuk olduğundan tatil yapacak zaman da buluyorum. Tek derdim babam, onlarla da her gün tel.la görüşüyorum.

ganfi dedi ki...

iyi tatiller dilerim ..ben şimdilik geçen yılda yapamadığım tatilin hayalini kurarak mutlu olmaya çalışıyorum ankaranın sıcağında ve evde:(

Banu dedi ki...

Süper bir tatil anlatmışsın, biz de inşallah haftaya öyle bir tatile başlayacağız. İyi tatiller, iyi dinlenmeler, eminim baban iyidir ve sizin ailece tatil yapmanızdan memnundur. Yemek işine gelince, insan çocuğuna yemek yaparken (ve geline) hiç sıkılmaz heralde, yeter ki severek yensin.

cenebaz dedi ki...

Figencim, inşallah bu yıl yaparsın o tatili ve 2 yılın acısını çıkarırsın.

cenebaz dedi ki...

Banucum, darısı başınıza. Evet, yenince insan zevkle yemek yapıyor yiyen de çocuklar olunca.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

ay cenebaz ben okurken yoruldum yahu!!! yazlik isini hic sevmiyorum ben. yazliga gidilecekse evde hizmetci olacak. yemek, temizlik vs. dusunmeyeceksin sen.
neyse kolay gelsin:)

cenebaz dedi ki...

Nimet, belki okurken çook iş gibi geliyor ama yaparken o kadra da değil. Gerçi yine benim yazlığı satma planım var bu sene. Bakalım evin beyini kandırabilirsek.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Çenebazım,bence de artık düşünme babanı..Telefonla görüş yeter..İyi maaşallah baksana..Sen yanında olunca daha mı çabuk iyileşecek..Gönülleriniz bir olsun..İyi tatiller canım..Serap..

cenebaz dedi ki...

Serapçım, düğün nedeni ile dün(salı) akşamüzeri döndük zaten. Bugün de öğleden sonra gidip görüşeceğim onlarla.