Cuma, Nisan 16, 2010

Pazar Randevusu


Güzel bir hafta. İzmir'e resmen yaz geldi. Hele son 2 gündür ben kısa kollu tişörtlere geçtim. Bugün anneme giderken otobüsün elektronik panosu dışarıdaki sıcaklığı 32 derece gösteriyordu, yaz sanki.

Bugün gelin(!) kızımızın doğum günü. Oğlumla dışarıdalar. Bu akşam baş başa kalmak istediklerini bildiğimizden çarşamba günü bize akşam yemeğine çağırdık. Hem bir arada olduk, hem hediyelerimizi verdik. Seviyorum kızı, iyi niyetli, neşeli, hoş sohbet. Haklarında hayırlı olsun. Henüz bazı şeyler için erken ama yine de bu işler belli olmaz.

Perşembe günü F.oçaya, k.validenin yazlığa gittik. Yollar çok güzeldi. Kayınvalidem çok güzel bir bakla- enginar yemeği yapmış, çok lezzetliydi. Üstüne çaylar, kekler. Akşam üzeri döndük. Bugün de anneme gittim. Zehirlenme olayından beri epeyce toparlandı ama yine de tam iyi değil. Hala çabuk yoruluyor falan. Yaş ilerleyince toparlanmak da zaman alıyor. Yarın öğleden sonra bir arkadaş toplantısına gidicem, akşama ise başka bir arkadaşlara. Akşam gideceğimiz arkadaşlar, bize neredeyse 1-1,5 yıl önce geldiler ama biz anca fırsat bulup gidebiliyoruz. Biraz bizim oğlanın sınav hazırlığı, sonra da onların çocuğun sınavı derken bir araya gelememiştik.

Pazar günü ise Kit.ap Fu.arındayım. Aslında yarın açılıyor fuar ama o toplantıya gitmem gerekiyor, hem de asıl istediğim yazarlar Pazar günü geliyorlar;Altan Öymen, Ataol Behramoğlu, Ayla Kutlu, Deniz Kavukçuoğlu, İnci Aral, İsmet Kabaağaç Noonan, Oya Baydar, Tahsin Yücel. Bakalım hepsini görmeye ve imza almaya zaman yetecek mi? Ama ilk sıramda Oya Baydar var. Daha önceden okuduğum 2 kitabını,"Çöplüğün Generali" ve "Sıcak Külleri Kaldı" yı imzalatmak istiyorum, ilki annem , ikincisi ise benim için.

4 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Şimdi çok kıskandım, kitap fuarını tabii ki. Hele de Tahsin Yücel ve Ayla Kutlu'yu. İnci Aral'la çok görüştüm, o farketmez ama bilhassa ilk ikisini çok tanımak isterim. Altan Öymen son derece sıcakkanlı bir insan, insan ilişkileri çok iyi. Benim yerime de gezin lütfen ve fotoğraf çekin biz de yararlanalım sayenizde.
Sevgiler yolluyorum...

cenebaz dedi ki...

Leylak Dalı, teşekkürler. Bu yazarlarda yalnızca Altan Öymen'le yine bir imza gününde tanışmıştım, onunla ilgili düşüncelerinize katılıyorum. Yarını sabırsızlıkla bekliyorum.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Hadi hayırlısı kaynana aday adayı. :) Amaniin, benimki bebe daha ama kızlar kapılarda anacım. Ne olacak bizim bu halımız bacııım. :)) Kitap fuarını ben de çok kıskandım yahu. Tamam, burada da var da şehrin öteki ucunda. Gidip gelene kadar akşam oluyor.:)

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, sen bi de duble kaynana olacaksın:)) Allah tüm çocukları iyilerle karşılaştırsın, ne diyelim.
Kitap Fuarına gelince.İzmir'in şansı biraz da bu; küçük yer olunca gidip gelmek sorun olmuyor. Otobüsle bile 20-25 dakika, tam Alsancağın göbeğinde, Fuarın içinde. Çok da güzeldi. Zaman blunca hemen yazıcam, ama kısaca istediklerimin çoğunu yaptım diyeyim.