Çarşamba, Nisan 09, 2008

Cep Fotolar



Eski ve hızlı bir cep foto okuru olarak geçen gün bu siteyi bulunca pek mutlu oldum. İtalyancam olmasa da az buçuk neler dediklerini İng. den benzeterek arada sırada da sözlüğe başvurarak çıkarıyorum. Aklıma bundan 30-35 yıl önceki yaz tatillerim düşüyor. Yazın neredeyse bir koli dolusu cep fotoyu arkadaşlarla değiş tokuş eder, sıcak öğle saatlerinde yatakta yayıla yayıla, bu sonu hep mutlu sonla biten kitapları okur ve hayaller kurardım. En beğendiğimse geçen postta resmini yayınladığım F.ranco G.asparri idi. Zavallım 1999'da ölmüş. Ne diyelim, dinince dnlensin, toprağı bol olsun. Üstteki resim de aynı siteden cep foto oyuncularının pek çoğunun bir arada olduğu toplu bir resim.

Bugün eşimin Ankara'daki kuzeni geliyor, alt kattaki teyzeye gelecek. Birazdan aşağı inicem, hep birlikte kahvaltı edicez. Yarın en büyük halama gitmek istiyorum. İzne çıkmasını umduğum arkadaşım yine izne çıkamadı. Bu yüzden beni ve diğer kankamızı cumartesi kahvaltıya çağırdı. Aslında ben pek cumartesileri bir yere gitmek istemiyorum. Çünkü eşim ve oğlumla birlikte olabildiğimiz, birlikte kahvaltı edebildiğimiz tek gün. Pazarları kursu olduğundan oğlum çok erken gidiyor, eşim de genellikle öğlene doğru anneleri ile Foça'ya gidiyor yani bize bir tek cumartesi kalıyor. Haftaya da aylık toplantımız var cumartesi günü. Üst üste 2 hafta ayrı gayrı olucaz, ama arkadaşımı da çoook uzun süredir göremedim, azıcık anlayış , di mi?

Cumartesi akşamına Ankara'dan gelen kuzeni ve diğer aile efradını yemeğe almak istiyorum. Cuma'dan tüm meze ve zeytinyağlıları yaparsam yetiştiririm. Akşam üzerine sadece pilav ve ızgara işi kalır ki onlar da son dakika işleri. Ama bakalım onlara uyacak mı? Neyse herkese uyan bir günde alırım hepsini yemeğe.

Size çok basit bir tatlı tarifi de yazayım. Geçenlerde arkadaşımda yedim, çok beğendim, hem yapması da çok kolay
.
Malzeme: 20 kaşık irmik
2 litre süt(2 kutu)
20 kaşık tozşeker
8 kaşık kakao
Kaşık ölçüsü yemek kaşığı. İrmik ve kakaoyu kaşığa silmeden çok az fazla koyun ama tepeleme de olmasın.Tozşekeri ise tepeleme doldurun. Tüm malzemeyi tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynayınca bir iki dakika daha karıştırıp borcama dökün. Önce dışarıda ılıtıp sonra buzdolabına koyun. Soğuyunca üzerini çikolata sosu ve dövülmüş ceviz/fındık ya da antep fıstığı ya da hindistan cevizi ile süsleyin. Süslemesi zevkinize kalmış. Afiyet olsun.

DİP NOT: Şimdi bloglar arasında dolaşırken bu bloğa ve etkinliğe rastladım. Lütfen tıklayın ve okuyun. Muhteşem bir düşünce. Daha bir hafta süre olduğuna göre ne yapacağınıza karar verin ve uygulayın lütfen.

10 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ölmüş demek yahu. Toprağı bol olsun.:( Tatlı tarifinde pek güzele benziyor. Hem de pratik. Denenmeli.:)

Editör dedi ki...

Sevgili cenebaz; "iyiliğin üç günü" çalışmalarımıza verdiğiniz bu güzel destek için teşekkür ediyor,daima iyilerle ve iyiliklerle karşılaşmanızı diliyor sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz. www.biriyilikyap.blogspot.com yazı ekibi.

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, tatlıyı kesinlikle öneriyorum, 10 dakikada pişiyor, bütün iş soğuyana kadar beklemekde:))

cenebaz dedi ki...

Bir iyilik yap'ın editörü; umarım bir yardımım olmuştur bir nebze de olsa.

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Evde irmik vardı bir paket, bendede araya bisküvi koyularak yapılan bir irmik tatlısı tarifi var ama buda güzele benziyor. Hem irmik tatlıları hafif olur değilmi :) Zayıflamam lazım ya o manada :)Birde haftasonu misafirim gelecek ona bir denesem iyi olur...

Unknown dedi ki...

Tatlını denemek istiyorum en kısa zamanda güzele benziyor hem sen test edip onayladığına göre.muck..

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözün annesi, o kadar şekerle pek de diyet değil gibi bu tatlı ama neyse artık, öyleymiş gibi davranalım. Hem irmik de, kakao da, şeker de bitkiden yapıldığına göre sebze yemeği bile sayılabilir:)))

cenebaz dedi ki...

Elçincim, valla şiddetle tavsiye wsiyorum:))

cenebaz dedi ki...

Elçincim, o son kelime "ediyorum" olacak, aceleden:(