Pazartesi, Şubat 04, 2008

Geçen Hafta


Pazartesi kardeşim geldi, sonunda. Tüm haftayı birlikte geçirdik neredeyse. Bugün de bana gelecek, 2 gece kalacak, perşembe akşam uçağı ile dönüyor. Üzgünüz ama ne yapalım, gördük görüştük ya, buna da şükür. Artık bir daha yaza görüşücez inşallah.

Pazartesi akşamı annemde yemekteydik. Salı günü,temizlik ve sonrası yine anneme kaçış:))

Çarşamba k.validem aşure yaptı.Yukarıdaki resim de ona ait. Ellerine sağlık, çok güzel yapmış. Ben sadece üzerini süsleyip benim apt. daki tüm komşularla aşağıdaki 2 dükkana verdim. Tabi bir de anneme, teyzeme, görümceme, kuzene ve teyzeye. Perşembe yine anneme gittim kardeşim için. Zaman kısa ya, bol bol görmek istiyorum onu.

Cuma ise öğr. görevlisi olan ve okulu uzakta olduğundan normal zamanda pek görüşemediğim bir can arkadaşımla buluştuk. Önce Alsancak'ta bir şeyler yedik, sonra biraz dolaştık, yürüyerek Konak'a doğru giderken Pasaport kahvede deniz kenarında oturup , martı sesleri ve sıcacık bir güneş altında salep içtik. Sonra Konak'ta ben vapura , o otobüse ayrıldık.

Cumartesi gündüz alışveriş, dolaşma, akşam eşimin kuzenine çaya gidiş, dün ise benim yeni evlenen (yaklaşık 2 ay önce ) kuzen bizi öğlen burnch'a çağırdı.Hem kardeşim de düğüne gelememişti(haftaiçi olduğundan) o da takısını taktı. Mükemmel hazırlanmış, az daha patlıyorduk yemekten. Pazar akşamları herhalde okullar kapalı olduğundan eski pazarlar gibi olmuyor. Stres, ütü derdi yok.

Birazdan kardeşim gelecek. Önce sahilde bir yürüyüş sonra da deniz kenarında bira, patates, pizza yapıcaz, azıcık dertleşicez, bolca muhabbet ve kahkaha.

Herkese iyi haftalar.

8 yorum:

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Kardeşin ile bol bol görüşebilmene sevindim,ama gideceğine üzüldüm . Gurbet zor iş. Çok şükür ben ablam ve kız kardeşimle aynı şehirde olduğum için sık sık görüşebiliyorum ve bu yönden çok şanslı olduğumu düşünüyorum.
Aşure gerçekten güzel görünüyor. Allah kabul etsin. Bende aşureyi olmazsa arar, olduğunda pek yemez bir tipim. Ama genel olarak helede böyle bol ve şık süslendi ise severek yerim...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bolca aşure yedim ama, daha çok yiyesim var. Pek güzel görünüyorlar sahiden..

Kardeş gibisi yok değil mi bu dünyada. Olsun ayrılıklar da hayırlı ayrılık olsun. Sonunda kavuşmalar böyle martı sesleri ve sahleplerle olsun..

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözün annesi,sağol. Gerçekten gurbet çok zor. Ne güzel sen tüm kardeşlerinle berabersin. Ben eve gelen tüm aşureleri silip süpürüyorum, millete kalmıyo:))

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, aynen ben de çok yedim daha da yiyesim var. Hele ılık ılık çok severim aşureyi.
Kardeş bambaşka, bugün yolcu ettik. Artık inşallah yaza görüşücez. Dediğin gibi hayırlı ayrılık olsun da n'apalım dayanıcaz.

Unknown dedi ki...

aşureye bayılırımmmm...

cenebaz dedi ki...

Elçinim, buyur gel, sana aşure ikram edeyim:))

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Bir önceki yazına tümüyle katılıyorum. sevgilerr..

cenebaz dedi ki...

Yalnızlar Kreliçem, şimdi gördüm yorumunu. Nerelerdesin? Özlettin kendini:)