Pazartesi, Haziran 26, 2006

Tatil

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü arkadaşım arayarak Çarşamba günü Çeşme'ye bizim yazlığa çocukları da alıp gitmemizi teklif etti. Ben tabi hemen atladım ama önce ikna edilmesi gereken bir koca faktörü vardı. Benim koca biraz problemli. Gece evde yalnız başına kalamıyor. Tamamen psikolojik. Ya hastalanırsa, ya kalp krizi geçirirse gibi felaket senaryoları yazıyor ve bunlarda çok ciddi. Fakat bu arkadaşımız ve eşi onun üniversiteden arkadaşları (ben tanışınca kızı çok sevdim ve çok iyi anlaştık) onları kıramadı, kabul etmek zorunda kaldı. Ama bana vıdı vıdı yaptı, beni bırakıp gidiyorsun, ya başıma bir şey gelirse diye iç kurdu şeklinde beni yedi bitirdi. Bizim de böyle bir problemimiz var. Bi ton aidat ödediğimiz yazlık orada duruyor, biz yazın İzmir'i bekliyoruz. Haftsonundan haftasonuna Çeşme'ye gidebiliyoruz. Neyse, biz arkadaşla çarşamba sabahı çocukları da alıp yola çıktık. Ev tabi bu sezon ilk kez gidildiğinden rezil durumdaydı. Çocuklar hemen giyinip havuza, bizse temizliğe koyulduk. Ev tripleks olduğundan akşama kadar anca sildik süpürdük. Bu arada tüm tabak çanak bulaşık makinasına atıldı. 4-5 postada ancak onlar yıkandı. Tüm giysiler ve çarşaflar rutubetten küf kokmuştu. Onlar da 4-5 postada makinada yıkandı, asıldı, kurutuldu ama ütü kısmı daha sonraya bırakıldı. O akşam geç de olsa biz de bir havuz sefası yapabildik. Ertesi gün tamamen dinlenme üzerine kurulu bir gün ,akşamına Çeşme sefası, ertesi gün ise camları sildik. Evin camları o küçük kare kare camlardan. İnsana sanki yüzlerce cam silmiş hissi veriyor. Cuma akşamı beyler de geldi. Zaten harala gürele derken pazar oldu ve akşam saat 7 gibi çıkıp eve geldik. Orada üzerimize pike örterken İzmir cayır cayır yanıyordu ve beni bu cehenneme geri getiren eşime buradan tüm saygı ve sevgilerimi iletiyorum:D

Bu arada okullar kapandı, karnemizi aldık. Neyse bir son dakika sürprizi falan olmadı, teşekkürle geçti oğluşum. Şimdi de fm mi, tm mi seçilecek ikilemi var. O fm istiyor ama karne notlarına bakarsan tm'ci görünüyor. Derslere çalışacak olan o. Bu yüzden herhalde onun istediği gibi fm olacak. Ama işimiz zor. Düzenli ve çok çalışması lazım ama bizimki bu konuda çok rahattır.

Bugün herhalde anneme giderim. Yarın temizlik. Çarşamba da annemi rutin kontrolü için kalp doktorumuza götüreceğim. İnşallah herşey yolundadır. Sonrası için henüz program yok. Bu arada salı günü temizlik sonrası arkadaşla organizedeki fabrika satış mağazalarına gideceğiz. Geçen sefer gittiğim bir mağaza var. Adını unuttum ama yerini biliyorum. Yalnızca büyük beden çalışıyor. 40-56 arası. Bir yazlık pantolon aldım. Ben 44 giyiyorum. Oysa aldığım oradaki en küçük beden 40 bile hafif belden bol geldi. Yani hem morali düzeliyor insanın hem de cebi. Hem spor,hem günlük hem de abiye kıyafetler var. Eğer yarın bir terslik olmaz da gidersek bir sonraki postta firmanın adını da yazarım.

Hadi ben kaçtım, iş çok.

7 yorum:

Gamze dedi ki...

Oğlunun karne notları sizin düşüncelerinizi engellemesin. önemli olan neyi çalışmak istediği hangi alanda yoğunlaşmak istediğidir. İmkanınız varsa değişik meslek sahibi arkadaşlarınızla tanıştırın onu. Okulundan ya da dershanesinden rehberlik yardımı almasını sağlayın. Eğer "FM" seçerse tercih alanı genişler. Umarım her şey istediği ve hayal ettiği gibi olur.

cenebaz dedi ki...

Püstüklü mamacım,aslında hiçbir ideali yok henüz. Ama o da (senin dediğin gibi) tercih alanı geniş olsun diye FM seçti.

cenebaz dedi ki...

Denizkızım, A&G Tekstil diye bir yer. 10006 sokak.Tam köşede. Bu arada artı2 tekstilde de billabong'un mayoları, şortları, tişortları var. Tişortlar 10 YTL.Aynı yerde ellesse'nin kadife plaj havluları var. Onlar da 10 YTL. Onun yeri de AOS'a ağartıoğlu tarafından girince dümdüz git. 2. göbekten sola dön.2. fabrika. Küçücük bir dükkan ama yok yok.

Doruk dedi ki...

Ben de 21 Temmuz'da geliyorum inşallah, Çenebaz'cım. Şimdiden haber vereyim dedim:)

Doruk dedi ki...

Bu arada annenin kontrolleri iyi geçmiştir umarım.

cenebaz dedi ki...

Görüşelim Burcucum.Hep kıskanıyorum yaptığınız blog kızları toplantısını. Biz de burada yapar mıyız ?
Bu arada annemin doktoru bir toplantıya gitmiş. Önümüzdeki salı dönecekmiş. Önümüzdeki hafta gidicez. İnşallah iyidir.Sağol.

cenebaz dedi ki...

Denizkızım ,sanmaki AOS'un müdavimiyim. Ben de bankadan arkadaşlardan aldığım tarif üzerine hayatımda 2. kezdir gidiyorum. Bu hafta AOS'a çarşamba gidince ve yaklaşık 4 saat zaman geçirince Bospa'da dolaşacak halim kalmadı. Sadece biraz meyve-sebze alıp,tekstilcilere hiç uğramadan döndüm. Çok şey mi kaçırdım acaba?