Perşembe, Haziran 01, 2006

Ordan Burdan

Salı günü temizlik vardı bende. Mutfaktaki kilimi çamaşır makinesinde yıkamaya kalktım. Sonuç; Bir adet hurda çamaşır makinesi. Sanırım suya girince kilim iyice ağırlaştı ve makineyi bozdu. Kilimi atıp,yenisini alsam bana daha ucuza gelecekti. Servis Cuma günü gelecek. Bakalım neresine , kaç para sıkışmış keratanın?

Dün de bir arkadaşıma gittim. Biraz erken gittim ve kısır yaptım. Allahım bu kadar mı terslik olur? Her zaman diri diri olan kısır, lapa gibi oldu. Gerçi herkes silip süpürdü ama ben her zaman yaptığım şeyi bilirim. Olmadı yani. Zaten ne zaman özensem bi aksilik çıkar.

Oğluşumun son sınavları. Bu hafta ve haftaya Cumaya kadar her gün, kesintisiz sınav var. Tabi, artık altı okka yapıyoruz beyefendiyi. Aman paşam, canım paşam, ne yersin, ne içersin dedikçe tepeme çıkardım eşşeği. Hizmet sınırsız ama bendeki sinir %1500 oldu. Neyse şu sınavlar bitsin görüşeceğiz biz onunla.

Bugün anneme gideceğim. Geçen hafta Pazartesiden beri görmedim. 10 gün olmuş, çok özledim. Gerçi her gün telefonla görüşüyoruz ama anneciğimin (kulaklığa rağmen) kulakları iyi duymadığından kısa bir görüşme oluyor. Yüzyüze olunca bağırış, çağırış anlaşıyoruz. Giderken benim buradaki börekçiden de hem peynirli hem kıymalı böreklerden alacağım. Bayılıyor oranın böreklerine. El açması, çıtır çıtırlar. Hem ye hem de yanında yat misali.

Yarın ne yapacağıma dair bir program yapmadım ama Pazar belli. Eşim annesine yazlığa gidecek. Biz de oğluşumla evde oturup (allahtan şu sınavlar var da, gitmekten kurtuluyorum :D ) Tarih, Coğrafya ve İngilizce'ye birlikte bakacağız.

Okulların kapanmasına 2 hafta kaldı. Tozbezicimin kulaklarını çınlatıyorum. Yine tatil geldi ve yine 3 ay çocuklar evde. Bizde en büyük sorun bilgisayar paylaşımı. Bir çözüm bulucaz artık.

Hadi bana müsaade. Daha yemek yapılacak, anneye gidilecek. Ooooo iş çok,emeklinin işi bitmez!

4 yorum:

kedi dedi ki...

Ayyy evvet çenebazımmm yaaaa,annelerin kabusuuu öörtemenlerin beklediği tatilll yaklaştı iyicene,benimde aklıma tozbezi geldi yeminle,bırakıp gitti bizi manyakcıım,bilse onu öslediğimizi........

cenebaz dedi ki...

Çok özledik valla. Bloguna mesaj yağdıralım,taciz atışı yapalım, tekrar yazar belki

Unknown dedi ki...

Cenebaz, cocuklarda ne cok stres var bu ara degilmi? Burada komsu cocuklari, akraba cocuklari hem okulda ders hemde diger onemli iki sinav icin kosusturup duruyorlar,
dersaneye gonderiliyor cocuklar. Simdi buna neden bu kadar cok gerek var, normal okullarda egitim yetersizmi de, cocuklar ozel derslere ve kurslara yollaniyor bunu anlamiyorum.
Bizim zamanimizda boyle yoktu bu kadar. Benim param yoktu kursa filan gitmedim, ama girdim okudum bitirdim.
Simdi niye bu kadar telase arkadasim cozemiyorum ben.
Tatilde oglusuna guzel faaliyetler bul. KSK nin yaz okullari var, enerjisini orada harcasin, ne dersin?
OPuyorum seni, "Izmire gelince gorusmek isterim seninle. Bana zynptr@gmail.com dan ulasabilirsin sevinirim cok.

cenebaz dedi ki...

Mutlaka görüşelim Zeynepçim. Yakın zaman da gelme olasılığın var mı?
Bu arada çocuklar konusunda haklısın ama bizim zamanımızda sınava giren öğrenci sayısı ile şu anda giren öğr. sayısı arasında milyonla fark var. 1 adım öne çıkabilmek için ekstra birşeyler yapmak gerekiyor. Bu arada en iyilerden dediğimiz Anadolu Liselerinde bile (oğlum gittiği için biliyorum) inan çoğu ders boş geçiyor(üstelik İzmir gibi bir yerde), bir sömestrede aynı dersin hocası 3-4 kez değişiyor ve bunun gibi daha nice sorun. Neyse ben bunları yazmaya kalksam bloglar yetmez. Biraraya gelince daha detaylı konuşuruz.