Salı, Haziran 13, 2006

Bunak Çenebaz

Bir önceki postta yazmıştım ya, Arka sayfa programı diye. Bunak Çenebaz olarak Cuma akşamı gözümden uyku aka aka bekledim, ha şimdi başladı, başlıyacak diye. Halbuki bir önceki hafta program tatile girdi ve hatta o nedenle daha fazla sayıda kitap ve albüm tanıttılar. Yuh olsun bana yani. Herhalde Eylül, Ekim gibi yeni yayın döneminde başlar yine. Sürç-ü hafıza ettik,affola

Cumartesi görümcemin doğumgünü idi. O yüzden sabah işlerimi hemen ayarlayıp, hediye alma faslına giriştim. Büyük bedende gidilebilecek mağazalar sınırlı. Önce birkaç yere baktım ama aklım Albey'deydi. Netekim(!) aradıklarımı buldum. Üstelik ( İzmir'li büyük bedenlere duyurulur) merserize ürünlerde büyük indirim var. 1. üründe %20 , 2. üründe ise %50 indirim yapıyorlar. Ben de 2 tane birden aldım. Biri bizden, biri de oğluşumdan diye. Tabi taksitli satışların dayanılmaz cazibesi de işin tadını ikiye katlıyor. Akşam da onda yemekteydik. Arkadaşı olan bir çiftte vardı. Bir sürü mezeler almış. Salatalar ve karides güveç ile çipura. Yanında şarap. Muhabbet iyi. Ooohhh, güpgüzel bir akşamdı. Ama merak etmeyin, doğumgünü kızı diye ona iş yaptırmadık. Sofrayı biz kurduk, biz kaldırdık, heryeri toplayıp öyle ayrıldık.

Pazar günü ise çocukları Çeşme'ye gittiğinden görümcem yalnızdı. Ben de kahvaltıya bize çağırdım. Biz görümcemle önce arkadaştık. Sonradan gelin-görümce olduk. O yüzden (tahtalara vurayım, Allah bozmasın) iyi anlaşırız. Kahvaltıdan sonra (maalesef oğlumun sınavları da bittiğinden) artık kaçarım yoktu, kayınvalideye yazlığa gittik. Zaten gittiğimizde saat 2'ye geliyordu. Hep birlikte bir yemek yedik, çay içtik ve 7 gibi geri döndük. Gelirken kayınpederim de bizle geldi ve bizde kalıyor. Kontrolleri var, onları yaptırmaya başladı. Herhalde Çarşamba'ya dönecek. Bu arada aman unutmayın , bu pazar babalar günü. Babalarımızın hediyeleri hazır da ben eşime ne alıcam,valla bilmiyorum. Doğumgününde aldığım koşu bandı çok pahalıydı. Bunu önümüzdeki 3-5 yılın bilumum özel günlerine say deyip çamura mı yatsam acaba ?

4 yorum:

kedi dedi ki...

İyi geçinirmiş gelinle görümce

Ancak görümce ölünce......


(Amaninn şimdi uydurdum kız ben bunu,vays bana vayslar bana,tabii seninkine dağlar taşlara,şeytan kulağına kurşn,arkadaş olmasaydınız da göreydim ben sizi o zaman,ateşler çıkan postlarını okurduk dimiea?)

Bu arada benim hiçç görümcem yok kiii,bana da ne oluyorsaaa,allahalaaaa

Şaşkın kedicik Biyo :O

cenebaz dedi ki...

Potansiyelarızacım,ben çamura yatmaya karar verdim,hediye mediye yok.
Biyonikçim, yok kız valla görümcemle iyiyiz,allah bozmasın. Tabi bunda benim süper mükemmel, eşsiz bi insan olmamın da payı büyük :)))

ibeking dedi ki...

siz izmirlilerin çat kapı yazlıklara gidişinize bayılıyorum ben...çat çeşme çat başka bir yer..çok şanslısınız..

cenebaz dedi ki...

Valla,bizim gelin de öyle söylüyor. (Kardeşim İstanbul'da evli) Çenebaz abla ya,yazın İzmire gelince Çeşme,Foça,Dikili, Çandarlı, Seferihisar,Gümüldür heryer 1 saatlik yol. Biz İstanbul'da yazlığa gidene kadar siz Bodruma gidiyorsunuz diyor.Hepinizi İzmir'e bekleriz efeem