Klasik bir Pazartesi sabahı.Ev ahalisi iÅine-okuluna gitti.Ben de küçük tepsime kahvaltımı ve çayımı koydum ve bilgisayarın baÅına geçtim.TV'de de Powertürk açık,radyo niyetine arka fonda tıngırdıyor.Ãnce itiraf.com,ardından hurriyetim.com ve bloglar.
Cumartesi günü yaÄmur göz açtırmadı ama dün müthiÅ güzel,güneÅli ve ılık bir hava vardı. Sanki ilkbahar gelmiÅ gibiydi.
Cuma günü bana çok yakın oturan büyük halama gittim.Ãç halam var benim.Hepsi ile de çok yakın oturuyoruz.Bu halamın 2 kızı var. Evlenmediler. Kısmet.Onlarla muhabbeti severim.Bu ziyarette bir tarif verdiler.Haftasonu hemen denedim.Hatta alt komÅuma da verdim. Herkes çok beÄendi.
Henüz dijital bir fotoÄraf makinam yok.O yüzden resmini çekip ,yayınlayamıyorum ama bu basit tarifi sizlerle paylaÅmak istiyorum.
SU MUHALLEBÄ°SÄ°
1/2 su bardaÄı un
1/2 su bardaÄı buÄday niÅastası
1 su bardaÄı su
5 su bardaÄı süt(YaklaÅık 1 lt)
1,5 su bardaÄı tozÅeker(eÄer daha tatlı olsun derseniz Åeker miktarını arttırabilirsiniz)
Muhallebiyi piÅireceÄiniz tencereye un ve buÄday niÅastasını koyup 1 su bardaÄı su ile iyice eritiyorsunuz.Sonra üzerine Åeker ve sütü koyup orta ateÅte piÅiriyorsunuz.PiÅince ocaktan alıp
mikserle 1-2 dakika karıÅtırın.Sonra büyük bir borcama döküp istediÄiniz gibi süsleyin.Ben üzerini dövülmüŠceviz,nar ve hindistan cevizi ile süsledim. Buzdolabında bekletip daha sonra kare kare kesip servis yapabilirsiniz.
EÄer malzemeleriniz varsa 10-15 dakikada oluyor.Güzel ve pratik.Deneyin derim.Åimdiden afiyet olsun.
Herkese iyi haftalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder