Cuma, Aralık 03, 2010

Kış?

Bugün 3 Aralık (Demirbank hayırlı günler diler, demeyeceğim işte) yani kışın 3. günündeyiz ama hala yazı yaşıyoruz. Hala ısınmak için herhangi bir şey yakmıyoruz. Penyelerle dolaşıyoruz( en azından İzmir'de öyle), hava 22-25 derece arasında değişiyor, güneşli yerler yakıyor, hala gölge arıyoruz. Avrupa donuyor, bizse hala yazı bitiremedik. Şikayetçi falan değilim, yalnızca durum saptaması yapıyorum, o kadar:)

Dün arkadaşlarım bendelerdi. 10 kişiydik. Neşeli, kahkahalı, bol muhabbetli bir gündü. Menümüz 3 adetle sınırlı olduğundan kısır, tiramisu ve patatesli kek yaptım. Her birimizde kolestrol, tansiyon, şeker, kilo gibi sorunlardan biri mutlaka var. Geçmiş yıllardaki toplantılarımızda olay 7-8 çeşide çıkınca buna dur dedik, daha doğrusu Serap dedi, biz de ona uyduk. İyi de oldu:))

Akşam o koşuşturmanın üzerine kocamın F.oça'dan gelirken getirdiği 3 kilo polikeyi (yani turp otunun Fo.çacası) ayıkla, yıka, haşla. Türkan'a zor yetiştim.

Oğluşumun elindeki dikişler önceki gün alınacaktı. Ama açılınca dikişlerin iyi yapılmadığı ve kesik yerin hiç kaynamadığı görüldü. Eski dikişler alındı, bu kez 6 dikiş (önceki 4 dikişti) atıldı, yine bir 10 gün beklemedeyiz. İlk dikişi atan da doktordu ama demek doktor var doktorcuk var.

Şimdi bu güzel havadan yararlanmak için Kar.şıyaka'ya doğru bir yürüyüp gelicem. Çenebaz kaçar...

8 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Canım Çenebaz'ım. Çok güzel bir gündü. Görüldüğü üzere 3 çeşit yetiyor da artıyor bile öyle değil mi? Üstüne bir-iki gün de kalanları yiyoruz:)) Ellerine sağlık, hepsi nefisti. Kara oğluma tekrar geçmiş olsun (kuzum beniim, ah hiç kıyamam ben onlaraa) Sevgiler kardeş..

pie kurabiye dedi ki...

Tekrar ellerine sağlık.Herşey çok güzeldi.
Hakikaten havalar soğusun artık.Bu lodos heryerimi ağrıttı benim.
Sevgiler.

cenebaz dedi ki...

Serapçı, kalanları hala tüketmekle meşgulüz, haklısın:))

cenebaz dedi ki...

Petekçim, geliyor soğuklar sonunda. Önümüzdeki hafta soğuyormuş hava. Gözünaydın:)

ganfi dedi ki...

çenebazcım aynen ankarada bugün eylül başı gibiydi.aralık 4 :))kısa kollu gezen vardı dışarda..oğluna geçmişler olsun umarım bu sefer tam olmuştur.

cenebaz dedi ki...

Figencim, önümüzdeki hafta soğuklar başlayacakmış galiba, mumla mı arayacağız bu günleri acaba? Oğlum için sağol, umarım artık iyi olur:(

Çınar dedi ki...

Ohh, afiyet şeker olsun ve 3 çeşitle sınırlamakta çok iyi yapmışsınız. Ne o öyle çeşit çeşit yapıp şişene kadar yiyoruz ondan sonra da hangi diyeti uygulasam diye sızlanıp duruyoruz.:)

Oğluşuna çok geçmiş olsun

Sevgiler

cenebaz dedi ki...

Çınarım, haklısın valla. Önce kiloları alıp, sonra nasıl vercez derdine düşmeden önlem almak lazım. Bizde de Serap sağolsun, o bizi yönlendirdi:))