Pazartesi, Aralık 20, 2010

Karışık


Behzat Ç.'ye bi de Ne.jat İş.ler katılıyor, çift kaşarlı tost gibi, kaymaklı ekmek kadayıfı gibi, ballı lokma tatlısı gibi, yani pazarı sabırsızlıkla bekliyorum.

Cuma günü eşimi bana yılbaşı hediyesi almak zorunda bıraktım:)) Çarşı'da dolaşırken P.an Ki.tap.evine girince gözüm döndü. Epeydir çantamda dolaştırdığım listedeki kitapları aldım, bunlar da bana yeniyıl hediyen olsun dedim:) Nasıl, garantili değil mi? O, beğenir mi derdinden kurtuldu, ben ne alacak ki diye beklemekten. Kitaplardan biri geçen yıl Ki.tap Fu.rından aldığım ve kendisine imzalattığım Ayla Kutlu'nun "Bir Göçmen Kuştu O" kitabının devamı olan "Emir Bey'in Kızları". Zevkli, su içer gibi okunan bir kitap. Yalnızca konu itibarı ile değil, dil, sözcükler, hepsi şiir gibi. Mutlaka ama mutlaka okunması gereken bir kitap, şiddetle öneriyorum. 400 sayfaya yakın ama cuma akşamı başladım, pazar akşamı bitmişti. Diğerleri; Ayfer Tunç'un "Kapak Kızı" ve "Yeşil Peri Gecesi", Onur Caymaz'ın " Gece Güzelliği" ve E.Erol Ergir'in "Giritli Mustafa" sı.

Bugün annemdeydim. Kısır yaptık, poğaça pişirdik. Babam poğaçayı çok seviyor. Bir tepsi yapıyorum, her sabah bir iki tane ısıtıp yiyor. Giderken anneme benim daha önceden okuduğum kitaplardan götürdüm. Bir de nergis ve sümbül aldım. Evimiz tek katlıyken bahçede mavi-pembe sümbüller vardı. Onları da anımsattığından aldım. Anneciğim sümbülleri hem sever, hem de hüzünlenir. Ben de bu çiçekleri görünce sanki kış bitmiş de bahar gelmiş, ardından da hemen yaz olacakmış gibi seviniyorum. Oysa daha yılbaşı bile gelmedi.

Yılbaşı hediye alışverişleriniz ne alemde? Ben, kime, nereden, ne alacağımı saptadım ama henüz gidip alamadım. Bu hafta sonuna kadar inşallah zaman bulur da alışveriş yapabilirim.

Benden havadisler şimdilik bu kadar. Herkese iyi haftalar...

Not:Foto, internetten

6 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Giritli Mustafa dışında hep sevdiğim kitapları almışsın sevgili Çenebaz. Ayla Kutlu'ya bayılırım, alışveriş listesini bile büyük bir zevkle okuyabilirim. Eğer okumadıysan "Zaman da eskir" isimli anı kitabını şiddetle öneririm, çok seveceğine eminim. Bakalım Gece Güzelliği'ni nasıl bulacaksın, onur Caymaz'ı çok severim, tanırım ve ara sıra yazışırım. o kitaptaki öykülerin pekçok bölümlerini daha basılmadan okuma zevkini tattım. Çok başarılı genç bir yazardır, umarım hakkettiği yere gelir.
Anne ve babaya sağlıklı uzun ömürler diliyorum, sevgiler yolluyorum...

Unknown dedi ki...

hediye aldırma yöntemin güzelmiş:))yeni yıl gelsin bakalım güzellikleriyle ama:)))

mavi dedi ki...

Ah Behzat'ım Ç'cim bi tanedir ya Nejat İşler girince diziye senin dediklerini aynen hissettim ballı lokması tadından yenmez seyredilir oy oy aman hemen pazar olsun, sobanın üstünde tüterken çayın suyu, pişerken kestaneler ohh derim ne diyim. Bende bugün yaptım poğaça ama kısır yerine mercimek köftesi akşam yemeği oluverdi işte.

cenebaz dedi ki...

Leylağım,Giritli Mustafa'yı yazan Karşıyakalı biri. Ailesi Girit'ten göç etmiş İzmir'e. Anı kitabı. Aynı yazarın Karşıyaka ile ilgili bir kitabı daha var, onu da alıp okumuştum.Mahalli sanatçılara da destek olmak lazım. Gelelim Onur Caymaz'a.(Arada o kitabı da bitiriverdim)Belki Ayla Kutlu'dan sonra okunma şanssızlığından kaynaklanıyor ama bazı öyküleri beğensem de aradığım tadı, lezzeti tam bulamadım. Bir şey eksik. Aynı duyguyu Tuna Kiremitçi'de de yaşamıştım.Ama tek kitapla da kestirip atmam, bir kaç kitabını daha alırım. Gerçek değerlendirmemi ondan sonra yapmak istiyorum.Bu arada kitap listemi oluşturmada senin ve Lale'nin değerlendirmelerinin çok büyük payı var:))

cenebaz dedi ki...

Elçinim, ,inşallah çoook güzel bir yıl olsun. 2010 bana pek iyi gelmedi, özelde ve genelde. Çok şükür sağlığımız yerinde ama bir çok yönden bu yıl zor geçti. Umudumuz 2011, bakalım:))

cenebaz dedi ki...

Şenizcim, afiyet olsun sizlere de:)) Benim pazar akşamı keyfimse şöyle; evin erkekleri maç seyrettiğinden ben yatak odasına gidip yatağıma yayılıyorum, karşımda Behzat amirim, önümde laptop, çekirdek (bazen kestane), mandalina. Ooohhh gel keyfim gel:))