Çarşamba, Ekim 20, 2010

Öyle bir Geçer Zaman ki



Bu dizi, favori dizim ve pek çok kişi gibi benim de bu dizideki favorim Osman. İyi de dünkü bölümde Berrinle Ahmet hastaneden çıktılar, ana , Ahmet'in saçlar fönlü. Yönetmenim, devrimci adam saç fönler mi? Yapma allah aşkına. Üstelik 60'lı yıllar. Neyse, o kadar kusur kadı kızında da olur dedim, yuttum ve zevkle izledim yine:)) Bir de Mete'yi oynayan çocuk Beren Saat'in oynadığı Pa.tos R.olls reklamında hani "hüüp" diye Beren'i çeken çocukmuş, dün gece dikkatimi çektim birden. Belki herkes biliyordur da ben Amerika'yı yeniden keşfetmişimdir:))

Geçen postta yazdığım turşuyu açtım, kütür kütür olmuş, etli nohutun yanında afiyetle yedik. Pazar günü de 2 küçük kavanoz lahana turşusu yaptım. Bakalım onlar da bir şeye benzeyecek mi?

İzmir 2 gün yağmura teslimdi. Pazartesi çok yağmur olunca annemlere dün gittim. Bostanlı çarşıdaki dükkanların çoğunu su basmıştı. Belediye gelmiş, tüm dükkanlardaki sular pompalarla tahliye ediliyordu. En çok kitapçıya üzüldüm:(( Dün ise günlük güneşlik bir gündü. Annemlerde çayımızı balkonda içtik, o derece.

Bugün Bospa günü. Yağmur yağmazsa gitmek istiyorum. Hava gene kapalı.Evde temizlik var bu arada. Bir de tutulması gereken kek sözüm. Çok üşendim. Bütün günü b.sayar başında pinekleyerek geçirmek istiyorum.


Dip Not: Pazar dönüşü kekten vazgeçip, Serapçığımın kurabiyesinden yaptım. (Bakınız; üstteki foto) Çok da bereketli oldu. 30 küsur tane çıktı. Yalnız bana tadı biraz az geldi, programa ilaveten üzerine pudra şekeri serptim. Bence böyle de güzel oldu.

11 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Ben dün blogda resmi olan keki ani bir ilhamla yerimden fırlayıp 10 dakikada yaptım. Belki size de ani bir ilham gelir Allahtan ümit kesilmez:))
Ankara gökleri ağlamaktan helak oldu benim de ruhuma sıkıntılar bastı.
Bospa'yı benim için de gezin. Halam Mavişehir'de oturur, iyi bilirim oraları.
Sevgiyle...

Unknown dedi ki...

dizi tamamdır,benimde saçlar dikkatimi çekti ama berrin'in saçları,bombadan çıkmış saçlar parlıyor ve fönlüydü:)))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

ay cenebaz canim nohut turşu çekti :)))
hafta sonu yapayim bari:))

nimet

cenebaz dedi ki...

Leylak Dalı, o ilahi ilham hala ortada yok, acil gelmesi lazım:)) Halanıza ziyarete gelmiyor musunuz hiç? Bahaneyle görüşürdük.

cenebaz dedi ki...

Elçinim, ben demek diğer olaya konsantre olmaktan Berrin'e dikkat etmemişim:))

cenebaz dedi ki...

Nimetim, nedir o nohut turşusu ya? Merak ettim şimdi.

denizanasi dedi ki...

ay o osmana ben de bitiyorum. hele rol gereği hıçkırmıyor mu. valla ben de beraber :))

cenebaz dedi ki...

Denizanası, o allahın emri zaten. Osman ekranda ağlıyor, ben de koltukta:))

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Çenebazım; 1) Benim kurabiyeyi bu haliyle benimkinden güzel göstermişsin, helal..2) Nimetim'in dediği nohut turşusu değil, nohut-turşu ikilisi:)) Ellerine sağlık ve afiyet olsun canım..

cenebaz dedi ki...

Serapçım, eminim seninki daha güzeldir. y, ben ne aptalım ya, nohut-turşu , tüüü bana. Durdu beyin ama durduranlar sağolsun:((

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

:((((((