Pazar, Ekim 24, 2010

Eski Dostlar

Geçen gün kitaplığı kurcalarken birden eski dostlarıma rastladım. Uzun süredir bakmadığım çocukluk kitaplarım. Bu ikisini bana eniştem (büyük halamın eşi) hediye etmişti. Daha doğrusu kızlarına almış, onlar okumuş, kütüphanelerinde duruyordu. Bir gün onlara kalmaya gittiğimde benim kitaplarla çok ilgilendiğimi gören eniştem bana vermişti bunları. Bir de "Bilgi Çantası" diye bir kaç ciltten oluşan bir ansiklopedi ama fotoğraflı, çizimli falan inanılmaz güzel bir şeydi. Maalesef yıllar içinde onu kaybettim. Ama bunlara rastlayınca resimleyeyim dedim.




Bu Jack London'ın Kurt Kanı kitabının basım tarihi, benden 7 yaş büyük:)) Bu arada o zamanlar logodaki kızın ben olduğumu sanırdım. Çünkü o zamanlar hemen her kız çocuğunda olduğu gibi benim saçımda da o koca beyaz kurdeleden vardı:))


Bu ise Duygulu Dostlar kitabının basım tarihi. Bu da benden 1 yaş büyük:)) Bu kitapta hayvanlarla ilgili gerçekten çok duygulu öyküler var


Bunlarda Armağan Çocuk Klasiklerinden çıkmış ve üst kapak kağıtları bile duran kitaplarım. 4 tane de kapaksız ama ciltleri sağlam olanlar vardı, artık onları çekmedim. Bunlar benden küçük:)) Genellikle 70'li yıllarda yayınlanmış kitaplar.


Bizim dönemimizde her çocuğun okuduğu meşhur Çocuk Kalbi kitabı. Bu kitabı bana annem sınıf geçme hediyesi olarak almıştı, sanırım 4'den 5'e. Bakın, alt resimde de benim o zamanlar düştüğüm not var. Altına adımı-soyadımı da yazmışım, o kısmı stickerla sansürledim:)) 10 yaşındaki Çenebazın yazısı, pek kötüymüş(Sanki şimdi süper)


O gün biraz nostalji yaptım, eski kitap kokusunu içime çektim, mutlu oldum ve sizlerle de paylaşmak istedim. Sizler de varsa kütüphanenizin kenarında köşesinde böyle unutulmuş eski çocukluk kitaplarınız, onları bulun , eski günleri hatırlayıp mutlu mutlu gülün ve isterseniz bizlerle paylaşın.

12 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Doğan Kardeş Kitapları...
Ne çok severdim, tamamını almak için az uğraşmadım. Logosunu görünce eski bir dostu görmüş gibi oldum. Benim de o seriden Halime, Andersen Masalları, Gundula ve Kurtları Yıldıran Kış adlı 4 kitabım vardır hala kitaplığımda özenle saklarım.
Çocuk kalbi'ne gelince okuyup da sevmeyen var mıdır ki, o da hala durur.
Benzer kitapları okuyarak büyümüş olmak çok hoş. Sevgiler yolluyorum...

cenebaz dedi ki...

Leylak Dalııımmmm, Gundula dedin de birden beynimin kıvrımlarının arasından eski bir dost daha çıktı. Ne çok sevmiştim o kitabı da. Aslında elbette aldığım ve okuduğum daha bir sürü kitap var ama çeşitli nedenlerle kaybolmuşlar. Tabii bir de her hafta çıkması iple çekilen Doğan kardeş dergileri vardı. Nasıl heyecanla beklerdik(kardeşimle ben).

mavi dedi ki...

Ne yazık ki, çocukluk kitaplarımı kaybettim ben. ama okuduklarım aklımda. Daha okuma yazma öğrenmeden annem bir kartalın cevizle olan hikayesini anlatan kitap almıştı. O bize okurdu. Sonra bir çok kitabım oldu, Fadik, Kemalettin Tuğcu'nun kitapları, Jules Verne. Çocuk kalbi'ni bende çok beğenerek okumuştum..Sevgiler..

cenebaz dedi ki...

Mavi Balon, Kemalettin Tuğcu'nun neredeyse tüm kitaplarını okumuşumdur ama ilaç için bile bir tane kalmamış bende.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Ah Çenebaz'ım, bende de amcamın '75 yılında içini yazarak hediye ettiği bir DEDE KORKUT MASALLARI var ki, ellemeye kıyamıyorum. Diğerleri maalesef bende de kalmamış. Gönlüne sağlık canım..

cenebaz dedi ki...

Serapçım, ne güzel bir hatıra. Benim için kitap, hala en güzel hediye.

pie kurabiye dedi ki...

Ne kadar benzer geçmişlerimiz var kitaplar konusunda.İyi ki hatırlattın Çenebaz'ım.Kalkıp ben de kütüphaneyi deşeliyeceğim şimdi.Biraz da ben nostalji yapayım.

cenebaz dedi ki...

Petekçim, 50 ve 60'ların çocukları hep aynı şeyleri yaptı. Ama güzel şeyler yaptık, değil mi?

yeliz dedi ki...

nostaljiye aktım:) benim de hala babamdan kalan atamadığım kitaplar var, çok değerliler. annem kendininkileri kendisi saklıyor zaten:)

cenebaz dedi ki...

Yelizcim, bi de en önemlisi Ayşegüllerim varhala sakladığım. Onları oğluma çıkardım. Baktım yırtıyor, hemen sakladım. Anla yani, evlattan kıymetli:)) Şimdi umudum torunlarda. Onlar sever belki:)) Annene de çok selamlar.

Lütfi Mutluer dedi ki...

Heyyt be...

cenebaz dedi ki...

Lütfi bey, hoşgeldiniz.