Pazartesi, Mayıs 17, 2010

Mercimek Köfte


Cumartesi eşimin doğum günüydü. O gün kahvaltı sonrası birlikte dışarı çıktık. Annemle babam "siz istediğinizi alın, biz parasını verelim" dediler. Annem ayaklarından dolayı dışarı çıkamıyor, e babam da erkek pek anlamaz hediye işlerinden. Hem daha iyi oldu, ihtiyacı olan birşeyler aldık. Önce bizim oralardaki dükkanları dolaştık, kendine lacivert, çizgili bir tişört beğendi. Gerçekten de ihtiyacı var. Yazın belki sık yıkandığından ertesi yaza tişörtler pek yeni olmuyor. Babamların hediyesi olarak onu aldık. Daha sonra K.arşıyaka'ya yürüdük. Orada da başka bir tişört beğendi, onu da ben aldım hediye olarak. Benim aldığım ise beyaz, polo yaka, yakasının kenarında mavi ve lacivert ince 2 çizgi var. Her ikisini de çok severek aldı, güle güle kullansın. Oradan d.igitürkü yatırmak için A.laybeye yürüdük. Fatura işi bitince aklımıza geldi, o civarda oturan iyi görüştüğümüz bir arkadaşımız var. Telefon ettik, dolmuştaymış, 15 dakikaya evdeyim dedi. Biz de ona sahildeki kafelerden birine gelmesini söyledik. 15 dakika sonra arkadaşımız da geldi. Saat 4.30 olmuştu ve 11'de yediğimiz kahvaltıdan beri açtık. Hemen birşeyler söyledik, yedik, içtik, muhabbet ettik. 6 gibi ayrıldık. Yine yürüyerek eve geldik. O kadar yürüme sonrası hemen bir duş aldık. Zaten saat 8'i buldu. Oğlum gidip gelin kızımızı aldı, eve getirdi. Hediyelerini verdiler (tripod almışlar) Eşim nasıl mutlu oldu anlatamam, çok istediği bir şeydi. Sonra da hep birlikte çıkıp dışarıda yemek yedik. Saat 11 gibi gençler bizden ayrıldı, biz evimize döndük, onlar geceye aktılar:)) Oğlum geldiğinde saat 2 civarıydı. Ben tabi o saate kadar uyumamıştım. Ne zaman o kapıdan girdi, ben hemen yattım ve hemen de uyumuşum.

Dün bütün gün evdeydik. Bir gün öncesinin uzuun yürüyüşünden dolayı benim adım atacak halim yoktu valla. Uzun bir kahvaltı keyfi yaptık, gazeteleri okuduk, öğleden sonra k.valide ile teyze geldi. Evde hazır mini pizzalar vardı, onları ısıttım, lor kurabiyem de vardı, çayla birlikte yedik. Akşamsa malum şampiyonluk maçları vardı. Biz eşimle Be.şiktaşlıyız ama oğlumuz Fe.nerli. Her ne kadar Fe.neri sevmesem de evlat sevgisi ağır basıyor. Bir yanım Fe.ner kupayı alsın derken diğeri de yok yok Bur.sa kazansın dedi. Sonunda Bur.sa şampiyon oldu, oğluşum biraz üzüldü. Ama allahtan fanatik olmadığından tv'yi Sur.vivor'a çevirdik, unuttuk gitti hemen. Gerçi sabah onu gazetelerden okuduğum Fe.ner geyikleri ile kızdırdım ama o kadar olsun artık:))

Birazdan çıkıp anneme gideceğim. Tv'de reklamlarını gördüm, K.norr mercimek köftesi harcı çıkarmış, ondan alıp, gidince orada yapmak istiyorum. Akılları fikirleri yemekte olduğundan (e kimin anası-babası onlar) sevineceklerine eminim.)),

Herkese iyi haftalar.

16 yorum:

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Benim oğluşda alında 1 ay önceye kadar koyu cimbomluydu ama Bursaspora döndü:) Akşamda formasını giyip babasıyla kutlamalara katıldı. Güzel bir taktik kim şampyonsa o takımdan ol, böylece hiç üzülmezsin :)
Knor mercimek köfte harcını yeni gördüm ,alıp denerim iyi oldu gördüğüm.
Birde kardeşimin görümcesi Antep ten çiğ köfte harcı gönderiyor, buralarda baktım ama bulamadım,değişik bir marka, oda çok güzel keşke knor ondanda çıkarsa piyasaya.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Valla benim kocam da Fenerli ama ben de Bursa'ya sevindim.Kimse kusura bakmasın.Nasıl ki Fenerliler,eğer bu maç G.S ile Bursa arasında oynansa,Bursa'yı tutacaklrsa ben de bir G.S.li olarak Bursa'yı tuttum inan ki..Çok da sevindim.Ooohh..Sefamız olsun Gülaycım..Top yuvarlaktır,malum!!

mavi dedi ki...

Merhaba, sizi yeni başladım okumaya anlatımınızı çok sevdim. Sıcak, içten samimi İzmir'li gibi :). Bende dün iki yere baktım bulamadım,ama şu knorla yaptığınız deneyimi merakla bekliyorum. İzmir'den sevgiler

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözün annesi, ne güzel işte çocuk mutlu olmanın yolunu bulmuş, en büyük Bursa:))
Valla, çiğ köfte harcı çıkarsa ben de bayıla bayıla alırım.

cenebaz dedi ki...

Serapçım, bence de iyi oldu, azıcık burunları sürtülsün:))

cenebaz dedi ki...

Mavi Balon, merhaba. Bir İzmirli daha , ne güzel:)) Mercimek köfte harcını ben Ta.nsaş'tan aldım.Sanırım marketlerin çoğuna gelmiştir. İlk başta biraz cıvık gibi geldi ama biraz bekletince gayet güzel oldu, tavsiye ederim yani.

Unknown dedi ki...

nice yıllara hepberaberr....bu ürünü bende gördüm teve bugün deneceğim bende....

cenebaz dedi ki...

Elçincim, teşekkürler. Denedin mi, beğendin mi? Biz beğendik de:))

Gamzeli dedi ki...

Merhabalar...

Evet bende bugün gördüm daha ne güzel, yaparken almak lazım , daha da lezzetli olur...

Özlem dedi ki...

Dün akşam reklamlarda gördüm mercimek köftesini acaba nasıl bir sonuç oldu? canımda çekti şimdi:))

cenebaz dedi ki...

Gamzeli, merhaba, hoşgeldin.Kızın çok tatlı maşallah, allah bağışlasın.

cenebaz dedi ki...

Özlemcim, ben ve annem beğendik. Tabii ki evde yapılan gibi olmaz ama acil durumlarda, canın çok çektiğinde , nefsini köreltmek için gayet güzel. Yapılışı da çok basit, pakete sadece su ve zeytinyağ ekliyorsun. Bir paketten 10 tane kadar da çıkıyor. 5 çayında aile arasında, yanında kek kurabiye falan da oldu mu, ooohh yeme de yanında yat:))

Asortik Krep dedi ki...

Eşinin doğumgünü kutlu olsun :)
Hediyelerine de kavuşmuş, bir yandan insan ne gerek var canım derken istanbulda günler sonra doğumgünü pastası yemek de güzeldi valla..

cenebaz dedi ki...

Asortik , teşekkürler. Ne güzel, sen de 40 gün 40 gece kutlamış oldun doğum gününü:))

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Çenebaz'ım,dün denedim Knorr Mercimek Köftesini..Acil durum kurtarıcısı olarak hiç fena değildi..Yalnız bir dahaki sefere içine biraz dereotu,maydanoz ve yeşil soğan ilavesi yapılacak.İçindekilere güvendim ama yetersiz geldi.Yine de gayet başarılı..Sağol önerin için..Misafirler de beğendi..

cenebaz dedi ki...

Serapçım, beğendiğine sevindim. Ellerine sağlık. Önerini de değerlendireceğim.