Salı, Aralık 23, 2008

Yaralı Parmak



Başlık benim kızılderili ismim:))) Cuma günü , cumartesi günkü yemeğin telaşı içerisindeyken, biraz da acelecilikten parmağımı çok derin kestim. Yaklaşık yarım saat boyunca evin içerisinde kanı durdurma çalışmalarım sonuç vermeyince en yakın tıp merkezine gittim. 2 dikiş atıldı. Gün aşırı pansuman yaptırıyorum ve haftaya pazartesi de dikişler alınacak. Ama benim iş yapmamı olumsuz yönde çok etkiliyor. Sağ elim çünkü. Cumartesi günü liseli kızlarla olan yemekli toplantı bendeydi. Aslında zeytinyağlıların hepsini ve tatlıyı( kakaolu muhallebi) yapmıştım. Bir tek çorba ve fırında patatesli köfte kalmıştı. Sağolsun o akşam görümcem bana geldi. Etrafı toparladı. Ertesi sabah salataları, çorbayı ve yemeği yaptı. Sofrayı kurdu ve gitti. Kızlar kendi servislerini kendileri yaptılar. Güzel bir gündü. Akşama o kadar çok yemek arttı ki görümcemin yanısıra kayınvalideleri de çağırdım. Onlar da aradan çıkmış oldu. Bugün temizlik var, ütüleri de gelen kadın yapacak. Sabah bir gömlek ütüledim oğluma, elim sızladı valla.

Yarın annemlerin arkadaşları ona gelecekler. Ben buradan bir şeyler alıp götüreceğim. Aslında ben bir şeyler pişirecektim ama elim böyleyken zor. N'apayım, hazır olsun bu seferlik.

Yeni yıl geliyor ama içimde hiç coşkusu yok. Dün her yıl yılbaşı öncesindeki son cumartesi buluştuğumuz arkadaşım aradı, o da hay huydan unutmuş "bu hafta son cumartesi" diye hatırlattı. Bu yıl oğlum arkadaşları ile bir şeyler yapacakmış. Büyüdü artık, kuş yuvadan uçuyor, kendi başlarına takılacaklar. Gideceği yer bize çok yakın olduğundan ses etmedik. Bu civarda değil de Alsancak'ta falan olaydı ne derdik, bilmiyorum. Biz de herhalde karı-koca başbaşa yılbaşı yapıcaz. Galiba evlendiğimizden beri ilk kez olacak. İlk yılbaşımızda o askerdeydi, bense annemlerde. Ondan sonraki tüm yılbaşılarda en azından oğlumuz vardı yanımızda. Zaten oğlum 2 yaşına geldikten sonra da hep birileri ile toplandık, malum o eğlensin diye. Bu da böyle bir yılbaşı olsun bakalım.

Yeni yıldan sağlık istiyorum en çok. (Belki çok klasik gelecek ama öyle) Bir de oğlum iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü kazansın, mümkünse burslu olsun:)))
Başka da hiç bir şeycikler dilemiyorum. Ha bir de bi yerlerden şöyle 20-30.000 YTL açıktan gelse işte o zaman kaymaklı ekmek kadayıfı olur. Tüm krediler borçlar sıfırlanır. Ben gene toto-lotoya devam edeyim. Belki de sıra bende:))

14 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

çenebaz, kızılderili ismine bayıldım ama parmağına üzüldüm, çok geçmiş olsun. tüm dileklerin kabul olur inşallah... sevgiler :O)

cenebaz dedi ki...

Burcucum, sağol. İnşallah herkesin her dileği gerçekleşsin:)

Unknown dedi ki...

Çok geçmişler olsun,hayır kazanma sırası bende:)))valla bana da o miktardaki bir havadan para ilaç gibi gelir hemde nasıl anlatamam..tüm dileklerin kabul gördüğü bir yıl olsun hepimiz için....
oğluşlar büyüdükçe daha zorlaşıyor değilmi..
bakalım biz neler yaşayacağız...

uykucu dedi ki...

geçmişler olsun sağ el ne çok işe yarıyormuş değilmi?benimde sağ kolum kırılınca 2 ay neler çekmiştim...umarım yeni gelen yıl öncekilerden daha çok mutluluk getirir!!

cenebaz dedi ki...

Elçinim, inşallah sana da bana da çıkar. M esela sana m.illi p.iyangodan , bana da süper lotodan. Olmaz mı?

cenebaz dedi ki...

Figencim, sağol. Allah korusun ama hele de sağ kolun kırılması düşünemiyorum. Neyse, allah beterinden korusun.
Yeniyıl dileklerine aynen katılıyorum.

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun, zaten ne gelse aceleciliğimizde geliyor başımıza :)
Hakkaten hiç yeniyıl geliyormuş gibi değil sanki, acaba ben evdeyim günleri bile karıştırmaya başladımda ondanmı böyle diyordum ama demek herkeste aynı haller var.
Neyse yeni yıl umarım sağlıklı günler getirir hepimize...

Nenoni dedi ki...

Çenebaz geçmiş olsun.Epey sene evvel ben de bir parmağımı derincene kesmiştim.Hem de sabahın kör karanlığında o vakitler ortaokula giden oğluma kahvaltı hazırlarken.Bi beş dikişte ben de var anlayacağın:))Tekrar geçmiş olsun.Yeni yılın herkese mutluluk sağlık ve bol para getirmesi dileğiyle...

Nenoni dedi ki...

Bu arada nenoni de lazca güzel konuşan,konuşkan,hatip anlamına geliyor.Az biraz eş anlamlı gibi sanki Çenebazla.Şimdi dikkatimi çekti:))

pınar dedi ki...

geçmiş olsun çenebazcım, yeni yıl için dileklerin gerçek olsun inşallah.

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözün annesi, tüm iyi dileklerin için, amiiinnn:))

cenebaz dedi ki...

Nenoni, adaşım sağol. Yarın dikişler alınacak. Senin de yeni yılda tüm dileklerin gerçekleşsin.

cenebaz dedi ki...

Pınar, nerelerdesin ya? Hala yeni post eklememişsin. Hadi ama, Yağmur'un yeni marifetlerini merak ediyorum:)) Yeni yılda senin de tüm dileklerinin gerçekleşmesi dileği ile..

denizanasi dedi ki...

coook gecmis olsun. bu konuda inanilmaz sakar olan ben seni cok iyi anliyorum..