Salı, Ağustos 26, 2008

Öneri



Halit Hüseyni, Afgan bir yazar. Yukarıda kapağını gördüğünüz "Uçurtma Avcısı" onun ilk romanı. Bence bir ilk roman için muhteşem, ötesi yok. İstanbul yolculuğu sırasında (otobüsle) bitirdim. Olaylar, kahramanlar, romanın akışı, insanı içine çekiyor ve bırakmıyor. Her sayfayı okurken diğer sayfada ne olacak diye merakla okudum. Şiddetle, şiddetle, şiddetle öneririm. .



Bu da aynı yazarın 2. romanı; Bin Muhteşem Güneş. Benim böyle bir hastalığım vardır. Bir yazarı tuttummu tüm eserlerini almak isterim. Gerçi tereddütlerim de vardı. Aynı zevki, tadı alabilecekmiyim diye ama pişman olmadım. Aynı tad, aynı merak, aynı insanı romana katma duygusu bu romanda da var. Okuyun, okutun, asla pişman olmayacaksınız, yani bu kadar da iddaalı konuştum ya, inşallah beğenmeyen çıkmaz.

7 yorum:

L@L dedi ki...

bu iki kitabı nasıl merak ediyorum bilseniz. hemmen alıp başlamalı :)

уαѕємin... dedi ki...

ne okusam diye düşündüğüm bu ara bunları görmem iyi odlu bir bakayım bende

tşkler paylaşım için

sevgilerrr

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Fırsat bulunursa mutlaka önerilerin dinlenecektir, teşekkür ederiz.
Yalnız varya nasıl imrendim, otobüste yolculuk yaparken kitap bitirmişsin. Ben yolculuk esnasında 2 dk.önümdeki bir şeyle ilgilensem midem dönüveriyor, zar zor kendime geliyorum. Bravo valla sana bide kitabı bitirmişsin :)

cenebaz dedi ki...

Papatya, kesinlikle hemen al ve başla, pişman olmayacaksın:))
Not: Valla, basımevi ile ortak falan değilim:))

cenebaz dedi ki...

Yasemin, merhaba. Bu kitaplardan hoşlanacağını düşünüyorum.

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözün annesi, umarım fırsat bulursun kitap okumaya, bunlar olmasa da belki hoşlanacağın başka kitaplar. Beni çocukluktan beri araba tutmaz (çok şükür) ama annem ve teyzem ilaç almazlarsa eğer bulantıdan mahfoluyor. Herkes ayrı yapıda :))

etki alanı dedi ki...

Merhaba,
uçurtma avcısı,okumam gereken bir kitap gibi geliyor..Birkaç arkadaşım daha tavsiye etti...
Otobüste kitap okuyanlara hep imrenmişimdir,çünkü benim de midem altüst olur..Değil kitap,telefondaki mesajları bile okuyamam...Dediğiniz gibi herkes ayrı yapıda...
Sevgiler...
TüTü