Çarşamba, Şubat 20, 2008

Doğalgaz



Sonunda oldu, artık biz de doğalgazlandık:)) Ama bu bana biraz hastalığa maloldu. Pazartesi günü ustalar kombiyi taktılar. Bu arada biz ekstra radyatör de taktırdığımızdan yatak odası ve b.sayar odası hariç her yer kirlendi. O gün en soğuk gündü ve tüm ev efil efil esiyordu. Kapı, baca her yer açıktı. Gelenler 3 ustaydı. Ayrıca ocağa bağlantı için graniti delecek başka bir usta da geldi. Elektrik kısmını başka bir usta halletti. Eve giren çıkan belli değildi. Neyse, dün de temizlik vardı. Ben normalde temizlik işine hiç karışmam. Her şeyi gelen kadın yapardı. Ama dün bitecek gibi değildi. Ben de ayaktaydım. Tabi gene evde her yer açık. Bünye de çalışmaya alışık olmayınca ben dün gece titremeye başladım. Sanki dayak yemişim gibi tüm vücudum kırık. Hemen bir n.ovalgine aldım, bir de vitamin. Bugün de aynısınsan aldım ama hala kırık kırığım. O yüzden pek evden çıkmıycam bugün.

Geçen hafta cumartesi arkadaşlar bana geleceklerdi yazmıştım. Cuma günü yine temizliğe kadın geldi. Ayrıca lahana sardı bana sağolsun. Önce menüyü sayayım. Mercimek çorbası, beşamel soslu tavuk,pilav, lahana sarması, zeytinyağlı kereviz, yoğurtlu kabak salatası, yoğurtlu havuç ezmesi, marul salatası, muhallebili elma tatlısı. Cumartesi günü arkadaşlarım geldi. Herkesin toplanması 2,5'u buldu. O saatten sonra oturduk, yemeğimizi yedik, ardından tatlı ve en son çay faslı. Ha, yemekte şarap ta içtik. Gerçi birer kadeh, çünkü bu işin bi de evlere dönüşü var, milletin çocukları da vardı. Sağsalim eve gidebilsin herkes diye az içtik. Muhabbet iyidi, ortam iyiydi. Pazar günü ise biraz dinlenip biraz ütü ve tabi pazartesi ustalar gelecek diye iş yapılacak her odayı toparlamakla geçti gün.

Bugğn inşallah dinleneceğim. Yarın anneme gitmek istiyorum. Bugün bir arkadaşım uğrayacak, onu bekliyorum. Oğlum bugün erken gelecek. Çarşambaları 6 ders olduğundan en geç 3'te evde olur. Ben de azıcık uzanır dinlenirim, sıcacık evimde:)) Gerçekten doğalgaz çok iyi. Korkmadan(paradan) yakıyorsun, tüm ev sıcacık oluyor. Herkese tavsiye ediyorum. darısı isteyen herkesin başına...

4 yorum:

Hayatta Giderken dedi ki...

Öncelikle darısı başımaaa, ben doğalgaza geçmeyi sabırsızlıkla bekleyenlerdenim. umarım önümüzdeki kış doğalgaz kullanıcılığına geçmiş oluruz.. Şimdi senin w.c. bile sıcacıktır. yorulmuşsun ama değmiş bana kalırsa, geçmiş olsun çok çok dinlen, en çabuk iyileşme istirahatle geliyor :)

cenebaz dedi ki...

Yeşimcim, anlatamam rahatlığını. Şiddetle hatta 2 kere şiddetle tavsiye ediyorum:)) Darısı başına inşallah. Seneye kışa çok rahat edeceksin. Düşün işten gelmişsin, ev sıcacık, süper olacak senin için.

Unknown dedi ki...

darısı bana olsunnn..iyi günlerde kullan ,lahana dolmasımı hımm baylırım ...

cenebaz dedi ki...

Elçincim, daha itileri sana inşallah. Dolma gerçekten çok lezzetliydi.Biraz fazlaca da sarmış sağolsun, pazar günü de yedik.