Cuma, Mayıs 25, 2007

Yüksüklerin Efendisi:)



Bu haftaki güzelimiz de bu olsun. Her ne kadar Yüzüklerin Efendisi filmlerinden hiçbirini sevmesem de yiğidi öldür ama hakkını ver demişler, kendileri yakışıklı.

Gelelim bana. Çarşamba günü yağmurdan dolayı Çeşme faslını iptal ettik. Ben de hazır boş günüm var, gidip saçlarıma gölge yaptırayım dedim. Bu arada benim kuaför Göztepe'de, uzak ve açıkçası çooook pahalı diye de bu taraflarda yeni kuaför bulayım dedim. Ama sanırım eski kuaförümün (Yusuf , kulakların çınlasın) ahını aldım. Neyse, eşin dostun hem ucuz, hem çok iyi tavsiyesi ile yakındaki bir kuaföre gittim. Şimdi durumu açıklayan atasözlerini ardarda sıralıyayım, siz anlayın durumu; "ucuz etin yahnisi yavan olur"," ucuz alacak kadar zengin değilim" ve "bir musibet bin nasihatten iyidir". Senin neyine kuaför değiştirmek, ucuz diye gitmek. Allahım gölge bir bitti ki ne gölgesi. Ben olmuşum bir zebra. Eski saç rengi ile alakası yok. Siyah-sarı PTT forması gibi çizgili bir kafa. Sanki akşam pavyonda şarkı söylemeye çıkacağım. Ağlamak üzereyim. Adam bir de bu yılın moda rengi bu, ama istersen biraz daha açabilirim önlerin rengini filan diyor. Neyini açıcan. Açarsan siyah beyaz Beşiktaş forması olacak kafam bu kez. O hırsla ben eve geldim. Gören gülüyor zaten kafama. Bu işlerden hiç anlamayan kocam ve oğlum bile bana ağlamakla gülmek arası bakıyor. Gülemiyorlar, biliyorlar ki bir gülerlerse paparayı yiyecekler benden. Eşim sadece "git yeniden boyat bu saçını ama giderken de şapka falan giy, bu saçla görünme ortalarda" dedi. Fecaat yani. Ha, bu arada ben valla kalender bir insanımdır. Öyle ay saçım, ay başım diyen kokoş bir insan değilimdir. Gölgeyi seçmemin nedeni bile kuaföre 3 ayda bir gitmek. Acırım oradaki zamanıma. Akşam hemen kokoş arkadaşlarımdan birini aradım. Bana acil iyi bir kuaför adı ver diye. Bildiklerim var ama teyit almak istedim. Eski kuaförüme düzelttiremem, ihanetim ortaya çıkacak, yemiyor yani:))Sabah uyandım, yüzümü yıkadım, bizimkiler kapıdan, ben bacadan. Başıma da takmışım beyzbolcu şapkamı. Önerdikleri kuaföre gittim. Adamcağız 3 kat boya ile anca düzeltti ama çok içime sinen bir renk oldu. Hem bu arada uzun zamandır istediğim ve cesaret edemediğim renk değişikliğini de yaptırdım. Artık sarışın değil, kızılım. Ama C.andan E.rçetin gibi değil de daha kahve kızıl. Alttaki röflelerin renginden dolayı da ışıltılar oldu. Üstelik bu kadar uğraşmaya adam çok makul bir fiyat istedi. Bu kuaför de bana yakın. Artık yeni kuaförümü buldum. Yalnız tabi rengi düzeltmek için 15 gün sonra bir daha uğrayacağım. Olan parama( eskisine verdiğimin 1,5 katı çıkmış oldu) ve zamanıma (2 günde toplam 7 saat o berber koltuğunda oturdum, benim gibi yerinde duramayan biri için büyük zulüm) oldu.

Dün kuaför işinden sonra, arkadaşımın babasının 1. ölüm yıldönümü nedeni ile mevlüt vardı, oraya gittim. Benim pek o işlerle ilgim olmaz. Ben daha çok olayın servis ve manevi destek kısmındaydım. Onlar çok üzgündü. Hem böyle bir günde yanlarında oldum, hem de misafirlere yapılan ikramları düzenlemek, bulaşıkları makineye yerleştirmek, gerekenleri elde yıkamak işlerini yaptım. Akşam gelince teyzem aradı. Bugün için sevdiğim bir akrabamız var, ona geleceklermiş, sen de gel istersen dedi. Ben de bu sabah,teyzeme götürmek için mozaik pasta yaptım. Şimdi post yazıyorum. Birazdan akşam için bir şeyler pişireceğim, ardından yine vınn. Yarın hep bahsettiğim 40 yıllık arkadaşımda toplantı var, ondayım.

Çok anlattım, kafanızı şişirdim gene. Ama adım üstümde,"ÇENEBAZ"
Herkese iyi haftasonları.

17 yorum:

uykucu dedi ki...

yüzüklerin efendisi benim hit filmimdir.ve ordaki orlando bloom muhteşem ötesiydi sarışınlık bir erkeğe ancak bu kadar yakışır tam bir elf olmuştu.esmer halide eh idare eder işte.teşekkürler.
saç konusu benimde en büyük kabusum geçen yaz her zamanki kuaför biraz değişiklik yapalım mı dediğinde iyi olur demiştim .ama saçlar sapsarı olunca iğrenç oldum 1 hafta sonra gidip koyulaştırtdım şimdide sürekli ne zaman gölge yapıyoruz deyip duruyor açıkcası korkuyorum ..

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

İyi bir kuaför, bir kadının hayat kurtarıcısıdır bence de..:) Hem evime yakın hem de çok iyi bir kuaför buldum uzun yıllar önce ve asla başka yere gitmiyorum. Bacı, demek zoraki Beşiktaşlı yaptılar seni.. geçmiş olsun diyelim o zaman.:) Bu günkü güzelin de bayağı bir güzelmiş yalnız.. benim de aklımda hep, sarışın hali kalmış.:)

cenebaz dedi ki...

Figencim, ben tipik bir Kova olarak(ki burçlara da çok fazla inanmam) biraz fazla mantık insanıyım galiba. Böyle olmayan ülkedeki olamayacak maceralar beni pek açmıyor. Mesela korku filmlerinde de öyle hayaletler, cadılar yani olmayacak şeyler varsa izlemem. nun yerine Seven gibi cinayetle korku yaratan filmler hoşuma gider. Aslında fazla mantık ta iyi değil ya, neyse. Kuaför konusuna gelince bence sen öncelikle kendi isteklerine önem ver, onlar para kapmak için durmadan fikir üretiyorlar Tüm esmerleri sarışın, sarışınları da esmer yaparak para kırıyorlar:))

cenebaz dedi ki...

Fikrişim aslında ben doğuştan Beşiktaşlıyım da bunu saçlarımla da itiraf etmenin alemi yok yani, di mi? Bu arada Orlando Bloom sarışın değil mi zaten ya? Resim siyah-beyaz diye öyle çıkmış bence. hHyır sarışın değilse, ona göre duygularımı yeniden gözden geçirmem lazım:))

Benim Hayatim dedi ki...

:)))Sarışın değil :)))Bu kuaförler bir ağız gibi. 10 yıl önce tabi saç baş daha önemli benim için kuaför saçlarınız çok güzel,sık, parlak biraz açalım biz bunları aralara renk atalım. Gel git söyledi adam iyi dedim oturdum. Yapıldı değişik oldu tabi üst üste 3-4 ay aralıklarla tekrarlayınca benim belime kadar olan canım saçlarım naylon bebek saçına ve o... sarısına dönüştü :))
Aldığım en büyük derstir kısacık kestirip kahveye boyattım yanan saçlar için sürekli bitkisel yağlarla bakım yaptım. Yeniden aynı sağlıklı ve parlak saçlara ulaşmak çok zor oldu.
Şimdi mi yine belime kadar yıkıyorum çıkıyorum kuaföre ancak kestirmek için gidiyorum fön bile yok :)))

şugibi dedi ki...

ben bunu cuma güzelinden saymam bi kere. üzerinde gömlek var:(

denizanasi dedi ki...

haklısın. benim saclarım cok zayıf ve az oldugu icin benim icin de kuaför cok önemli. epey ugrastım dogruyu bulana kadar. bence ne kadar pahalı olursa olsun icine sinmesi onemli olan.

pınar dedi ki...

çenebaz dün akşam karayip korsanlarının vcdsini izlemiştik tam da bu gün koymuşsun orlandonun resmini:) (sanki kankammış gibi orlando diyorum ben de:))

saç maceranı da ders alaraktan okudum. yazın izmire gidince gölge yaptırmayı düşünüyorum ben de. bilal de kızıl boyat diyor ama cesaret edemem heralde. kızıl olunca zırp pırt dip boyası gelir. 3 ayda bir gölge için gitmak daha rahat:) sen yine de kızılla ilgili yaz bi ara. kullanışlı mı, hangi tonda kızıl falan yani.

cenebaz dedi ki...

Mücevher kutum, sarışın değil ha, hayallerimi yıktın. Neyse, bağrımıza taş basıcaz artık. Ben erken yaşta saç boyatmaya karşıyım zaten. Ben saçımı ilk kez boyattığımda 37 yaşında falandım. Hele şu daha liseye giden kızların balyajdır, röfledir yaptırmasına çok kızıyorum. O güzelim saçlar sonra yoluk yoluk oluyor boyadan. Sen de iyi etmişsin doğal rengine dönmekle

cenebaz dedi ki...

Sugibicim, haftaya söz minimum giysili bir arkadaş yayınlayacağım. Şimdi hamile hamile seni üzer miyim canım arkadaşım:))))

cenebaz dedi ki...

Denizanası, evet bu konuda paraya acımamak lazım. Sonra benim gibi cebinden 2 katı para çıkıyor düzeltene kadar. Ehh, öğrendim ama geç oldu biraz.

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, ben kızılı beğendim. Aslında senin kendi saçının üzerine kızıl balyaj atabilir, çok güzel duru. O zaman dip boyasına falan gerek kalmaz. Benim eski hali öyleydi. Kumral olduğum için ve henüz beyazım fazla olmadığından doğal saç rengimin üzerine gölge yapmıştı. Hem daha doğal duruyor. Neyse İzmir'e gel, bakar bi karar veririz beraber:)))

mayonez dedi ki...

su gibime katılıyorum bu cuma pazarcısı gibi olmuş, şahsen gözüm gönlüm açılmasın şubede diye koşarak gelip evde baktım ama ne bilim:)))yinede eline sağlık benim ptt spor kafalı canım arkadaşım..

bu arada arkadaşlar ben ciddi ciddi karaktersiz olduğumu düşünüyorum hala bir kuaförüm yok. istanbul için kuaför önerileri istiyorum mümkünse..

kocaman öpücükler..

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

O söyledigin tum atasözlerini bende gecen hafta yazliga yaptirdigim tadilatla ilgili söyledim, durdum. Adamlar seramiklerin gri fogunu duvarlari yaparken beyzalativermisler...Sürt sürt cikmadi hala...Verseydim iki kati parayi pahali muteahhite de bu kadar uzulmeseydim, dedim...

cenebaz dedi ki...

Mayonezim, seni hayal kırıklığına uğratmışım bilmeden, özür dilerim:)) Bu cuma telafi ederiz artık. Artık ptt kafalı değilim ama, kızılım, lütfen yane...

cenebaz dedi ki...

Alp ve Ege'nin annesi, kolay gelsin. Nefrte ediyorum ustalarla uğraşmaktan. Aslında yapılsa bizim yazlıkta da bir sürü iş vara ama kim uğraşacak o adamlarla. İnşallah düzelir seramiklerin.

Seden Pekçakır dedi ki...

izmir bornovada saç kesimi için gidelibilcek bir kuaför ismi bilen var mı çok korkuyorum