Salı, Mayıs 29, 2007

Ben yokken....

Cumartesiden başlıyayım. Cumartesi arkadaşıma gittim. 7 büyük, 4 kız çocuğu vardı. Kızlar 4-9 yaş arasındaydı. Güzel güzel oynadılar.Kavga falan etmediler. Bu gelenlerden 2'si hariç(biri ben oluyorum) diğerleri lise arkadaşı. Ama biz o 2 arkadaş, gelenlerden biri ve ev sahibi arkadaşım ise hepimiz mahalle ve çocukluk arkadaşıyız aynı zamanda. Sonuç olarak da çocukluk ve gençlik yıllarımızda hepimiz aynı semtteydik, şu an herkes başka başka yerlerde oturuyor olmasına rağmen. O benim gibi aynı liseden olmayan arkadaşımı herhalde yine 30 yıl falan olmuştur ilk kez gördüm. Bol bol konuşuldu, onca sene neler yapıldığı, kimlerle evlenildiği anlatıldı, çocukların resimleri gösterildi, çok çok güzeldi kısaca.

Pazar günü Ankara'dan eşimin kuzeni geldi ama bize değil de teyzesine. O akşam orada yemekteydik.

Dün sabahtan Çeşme'ye gidip evin vergisini yatırdık, eve gidip baktık, biraz havalandırdık. Gerçi herhalde okulların son haftası gidip temizletebilicem. Kadının zamanı yokmuş çünkü. Herkes şimdi haftasonları, kadını yazlık temizliğine çağırıyor.
Yaz geldi sonunda, bi de deniz sezonunu açsak, fena olmayacak.

Azıcık da ordan burdan kafama takılan şeyleri yazmak istiyorum. Ne kadar Amerikanlaştık yahu? Tüm kızlar tek taşla evlilik teklifi bekler olmuş. Kardişim, yok bizde böyle bir adet. Tek taş nişanda hatta ve hatta nikahta takılır bizde. Sonra damadın gelini gelinlikle görmesi uğursuzlukmuş. Bu gene nerden çıktı? Bizde gelinlik almaya damat ve sülalesi ile gelin ve avanesi birlikte gitmezler mi? Kısaca damat dahil herkes görür o gelinliği. Bu da Amerikan dizilerinden özenti. Hayır özeneceksen, medeniyetine özen, bilimine özen. Ama bizde herşey gösteriş. Yakında gelin kızlarımız bir eski, bir yeni, bi de mavi bi şey isterler takmak için, malum Amerikalıyız ya...

Gelelim beni hayal kırıklığına uğratan G.öksel'e. Şarkıcı olan hani. Ben hem bestelerini hem de yorumculuğunu çok beğeniyor(d)um G.öksel'in. Kendine özgü bir tarzı vardı. Ama sen tut o saçını G.wen S.tefani gibi , ön kısmında içinde bigudi unutulmuş modelden yap. Model kötü , taklitçilik daha da kötü. Üstelik taklit ede ede böyle ucube bi şeyi mi taklit ediyorsun? Sevdiğimden, yakıştıramadım ona böyle bir taklitçiliği.

Bunlar son zamanlardaki takıntılarım. Ohh, yazdım rahatladım.

11 yorum:

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Inanamadim hakikaten yeni yetmeler öyle amerikan adetlerini mi benimsiyor? Yuh yani! Ben yuzukleri kendim aldim, nikah elbisesi ve damatligi da birlikte begenerek satin almistik, laf aramizda evlenmeyi ben istedigimden bunlarin tum masraflarini da ben ustlenmistim... Yasasin feminizm nidalariyla!!!

Benim Hayatim dedi ki...

Dostluk arkadaşlık güven huzur ne güzel duygular bunlar.

Tek taş konusunda susuyorum çünkü çook güzel duruyor itiraf ediyorum İS-Tİ-YO-RUM :)

Göksel'i gördüm inanamadım ekrana yaklaşıp gözlerine baktım oymuş cidden çok kötü olmuş :)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Amerikalıyız da.. güccük Amerikalıyız.:) Geçenlerde, kilisede nikah yapmak ilginç olurdu, öyle bir planım var, diyen bir müslüman Türk kızını, ağzım açık dinledim.:(( Yok yok tv de değil, hemen yanıbaşımda oturuyordu.
Sizin şu arkadaş toplantılarınıza bayılıyorum. Emekli olayım bir, her gün dostlarla kahve içip, sohbetler etmek istiyorum.:))

cenebaz dedi ki...

Alp ve Ege'nin annesi,bu işler anlaşılarak olur. Kim gücü varsa o yapar. Sen de iyi etmişsin. Yaşasın feminizm:))

cenebaz dedi ki...

Mücevher kutusu, ben tek taşa karşı değilim, postta da yazdığım gibi nişan ya da nikahta takılır çoğu zaman bizim adetlerimizde. Ya da ne bileyim oğlanın durumu sıkışıktır, ileride başka bir vesile ile(evlilik y.dönümü, yaş günü , sevgililer günü) alır. Ama evlilik teklifinin ille de tek taşla diye tutturulması bana ters hatta ayıp geliyor. Karşı taraftan zorla maddi bir şey istemek bu sonuçta. Neyse ya, herkes nasıl istiyorsa öyle yapsın. b ana ne di mi? Evlenmemi teklif edicem ya:))

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, sen o nikahı camide yap desen ne gericiliğin kalır ne irticacılığın. Çok özentiyiz, çok.
Emekli ol, seni de bizim gruba alalım arkadaşım. Biraz mesafe olacak ama daha iyi, gezmek olur hepimize:))

mayonez dedi ki...

fige bende katılıyorum emekli olayım varya kısırlı ev toplantılarına gide gele 100 ilo olsam önemsemeyeceğim:)))

uydurma tarih yazan, geçmişi olmayan, asalak amerikalılara özene özene bir hal olduk valla.allah akıl fikir versin bize.

göksel banada iğrenç geldi böööö

Unknown dedi ki...

Sizi okuyorum okuyorum ve de bayılıyorum çok güzelsiniz çok gülüyorum sizi okurken......

Unknown dedi ki...

Evet neymiş öyle tek taş falan biz doğru dürüst evlenme teklifi almadan evlendik be......

cenebaz dedi ki...

Mayonezim, seni de aldık gruba. Korkma 100 kilo olmazsın. Biz çay saati daha fazla yeniyor diye yemeğe çevirdi işi. Nasılsa herkes öğle yemeği yiyor. Bari ekstra kek-börek yenmezin diye.

cenebaz dedi ki...

Elçin, hoşgeldin ve teşekürler. Senin yorumunu okuyunca bu kez de kendi kendime özeleştiri yapayım dedim. Acaba bana da tek taşla evlilik teklif edilmedi diye kıskanıyor muyum dersin? Ay, bilemedim şimdi. Neyse ya, herkes ne istiyorsa öyle yapsın.