Pazartesi, Mayıs 21, 2007

Balık- Şarap

Direkt olarak Cumadan başlıyayım. Mükemmel bir gündü, ama hava açısından değil. Hava kapalıydı, rüzgarlıydı ve sonra da sağanak yağmurluydu ama hiçbir şey neşemizi bozamadı. Arkadaşımız süper hazırlanmış. Tam kapanış toplantısı oldu. Malum okulların son haftaları. Oğlanlarla(hepimizin oğlu var, çok ilginç.)ilgilenmek lazım, hepsinde biraz kritik dersler var çünkü. Sonrasında da herkes yazlığa falan gider, artık seneye Ekim'de başlıyacağız tekrar. Neyse, çipuralar, salatalar, patlıcan-biber közler,yaprak sarması, sigara böreği. Bir de üstüne "Balık rakısız gitmez" deyip rakı açmaz mı? Gerçi ben rakı içemem, hiç sevemedim tadını. Biz 2 arkadaş beyaz şarap içtik. Üstüne kahveler, sonra tatlı ve en son çay. Akşam yemeği yiyemedim , o derece şişmişim yani. Bu arada aşağıda arkadaşımın yaptığı tatlını tarifini vereceğim, hem çok hafif, hem de yaza yaklaştığımız şu günlerde soğuk tadı ile serinletici etkisi var. Üstelik herşey hazırdan pişirme falan derdi de yok.

Cumartesi günü de annemlerde yemekteydik. Pazar günü de alt katımızdaki teyze yemeğe çağırdı. Kuzenler Güneydoğu gezisine gitmişlerdi(Mardin, Urfa, G.antep..) Pazar günü dönünce uğraşmasın diye onları yemeğe çağırmış, bizi de çağırdı. Kısacası Cumadan beri yemek yapmıyorum,hep 4 ayak üstüne düştüm. Dün yalnız arkadaşımın yaptığı tatlıdan ben de yaptım. Yeri gelmişken anlatayım.

Malzeme: 2 poşet krem şanti
2 bardak soğuk süt
2 paket kakaolu petite beurre
1 paket burçak
1 elma,
1 portakal
1 avuç dövülmüş ceviz, fındık
1 avuç kuru üzüm
Yapılışı: 2 poşet Kremşanti 2 bardak soğuk süt ile çırpılıp, hazırlanır. Tüm bisküviler kırılarak içine eklenir.Elma soyulup küp küp içine doğranır. Portakalın kabuğu rendelenip içine katılır. Ceviz, fındık ve üzüm de eklenip, içi streç filmle kaplanmış kalıba dökülür. Buzlukta en az 2-3 saat bekletilir. Sonra ters çevrilip çıkarılır. İstenirse üzerine çikolata sosu ya da ben maride eritilmiş çikolata dökülür. Afiyet olsun. Aslında içindeki malzeme arzuya göre eklenip çıkarılabilir. Örn; şeftali, armut mevsiminde meyva olarak onlar eklenebilir. Yaratıcılığınızı konuşturun işte.

Bugün anneme gidicem, yarın temizlik, çarşamba günü Çeşme'ye(evin vergisini yatırmaya) kısmetse(kısmetse, çünkü bu ay ne zaman niyet etsek babam hep hastalandı, lütfen bu sefer kötü bi şey olmasın, gerekirse ben vergiyi cezalı öderim, yeter ki babama bi şey olmasın, bu arada görüyorsunuz batıl inançlarım hiç yok:D), perşembe günü arkadaşım babasının ölüm mevlüdü var, cuma ise halama gitmeyi düşünüyoreum , tabi onlar müsaitse. Hafta doldu gene ve ben ne zaman saçlarımı boyatıcam, o boşluğu bulamadım. Böyle rezil gibi daha ne kadar gider bilmem ki?

Bu arada Gebelik ve Annelik adında yeni bir site kurulmuş. Bloglar dünyasında hamilelerin ve yeni annelerin çok olduğu bir dönemde yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca yemek tarifleri, yararlı bilgiler gibi kısımlarda var, bir bakın derim.

12 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ne güzel.. dolu dolu bir hafta sonu olmuş.:) Demek herkesin oğulları var.. o zaman bu klübe ben de katılabilirim.:) Rabbim babacığına sağlık, afiyet versin.. dünya işi bitmez.. nasılsa yapılır bir şekilde.:)

pınar dedi ki...

bu akşam bizde de mangalda çipura var:) yoksa canım çekecekti valla:)

şu siteye bi bakayım ben...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

her günün böyle olur inşallah cenebaz

nimet

Age35 dedi ki...

Tatlıyı deniyeceğim mutlak =)

Annelog Atölye dedi ki...

Güzel bir haftasonu olmuş, tatile de az kaldı, bizde 3 hafta kadar, çocuklar rahatlası biraz, umarım karneniz iyi gelir.
Tatlıyı da deneyeyim, sıcak günlerde çok güzel gideceğine eminim:)

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, inan bir istatistik yapılsa bankacılar arasında erkek çocuğu olanlar(özellikle anne bankacıysa) çok fazla. En azından benim çalıştığım ortamlarda hep böyle oldu. Seni de aldık gitti klübe

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, afiyet, bal,şeker olsun. Bu arada yazmasan da bizleri okuduğuna sevindim. Ama yazılarını ve Yağmur'un resimlerini merakla beklediğimi de belirtmeden geçemiyeceğim.

cenebaz dedi ki...

Nimetçim, sağol, hepimizin böyle olur inşallah.

cenebaz dedi ki...

Age35'im, dene pişman olmazsın. Ben dün evde kalanı annemlere götürdüm. Annem, babam ve teyzem hepsi bayıldı.

cenebaz dedi ki...

Annelogçum, inan 5 Haziran da bile sınav var. Özellikle İzmir'de sıcaklarda hiç çekilmiyor, çocuklar haklı yani. Allahtan bu araralr hava serin ve yağmurlu da nispetenm çekiliyor.Tüm çocukların karneleri iyi gelir inşallah. Bu arada tatlıyı denemeni şiddetle tavsiye ederim.

renkler dedi ki...

Aslında okullar tatil olması mı iyi, olmaması mı bilemiyorum. Oğluş tüm yaz dışarıda olacak, aklım da onda kalacak... Zaten kışın da havalar çok iyi gitti, çoğunlukla dışarıdalardı.

Bu arada babacığına Allah sağlık versin canım... Batıl inançlarım benim de vardır ama çok da takmamak lazım. Negatif enerji yaymamalı...

cenebaz dedi ki...

Renklercim, ben de o konuda senin gibi kararsızım. Tatil olunca benim için de esaret başlıyor. Bilgisayara yalnızca onun izin verdiği saatlerde girebiliyorum, beyefendini istediği yerlere gidiliyor. Tam yazlığa gidilecek, benim arkadaşlarımla programım var oluyor vs, vs. Biz çok mu yüz veriyoruz bu oğlana ne?