Çarşamba, Kasım 22, 2006

Bugün

Arkadaşımla Alsancak'ta buluştuk. İkimiz de emekliyiz ve uzun yıllar birlikte çalışmıştık. Biraz vitrin baktık, sonra Efes pastanesinde oturup birşeyler yiyip içtik. Şimdi evdeyim. Oğlum öğretmeni ile ders çalışıyor, ben çay ve börek servisi yapıyorum.

Dün temizlik vardı. O ara halam telefon etti. "Oğlun ayva marmelatını çok seviyormuş.Yaptım, gel al" dedi. Sağolsun koca bir kavanoz yapmış. Ama işin aslı şu; benim oğlum çilek reçelini , özellikle de suyunu (terso işte, herkes tanesini yer) sever. Ben de büyük halama bir muhabbet sırasında bunu söylemişim. Benim lafım döne dolaşa bu hali almış ve ortanca halam ayva marmelatı yapmış. Düşünmesi bile yeter, sağolsun.Neredeyse 80 yaşında. Allah uzun ömürler versin ona ve tüm halalarıma.Şimdi bizde yaklaşık 3 yıllık reçel stoğu oldu. Anca bitiririz.

Yarın, annemlerdeyim. Annemle teyzemin genç kızlık arkadaşları gelecek. Malum, ikisinin de ayaklar kötü. Ben hizmet edeceğim. Ama seviyorum o altın kızları. Çok neşeliler. Ben de sabahtan börek yapıcam, giderken götürmek için.

Hadi, ben şimdi gidip bakayım, öğretmenimizin çayı bitmiş mi? Hizmete devam yani.

6 yorum:

ciceklibahce dedi ki...

Efes pastanesinde benim için de birşeyler yeseydin:)) Malum rejimdeyim bu aralar gözümün önüne dondurmaları, pastaları, börekleri geldi:))

KIKI'S DESIGN dedi ki...

:)
T-Shirtleri beğenmene çok sevindim:)XL ları olacakmı onu bilemiyorum sanırım firma Large a
kadar çalışıyor ama XL'a kadar çalışan firmalarla da çalışıyorum...yeni sezon çıkar çıkmaz yönlendirebilirim istersen:)
Bu arada oğlunun Ankara ile ilgili yaptığı tespitlere ben de katılıyorum:))))
Özellikle çok soğuk kısmına gerçekten lisede öğrettikleri gibi "Ankara yazları sıcak ve kurak,kışları soğuk ve yağışlıdır":)

renkler dedi ki...

Emeklilik keyifli geçiyor olmalı. Ben de emekli olunca yapacağım çok şey var. Sağlıklarla o günleri görürsem tabi:-)

cenebaz dedi ki...

Çiçeklibahçem, hiç merak etme, hepsinden acık ucundan tattık. Yalnız porsiyonlar çok büyük ya. Öksüz doyuran cinsinden.
Kiki, gerçekten çok beğendim tişörtleri. Sanırım large da gelir bana. Neyse sezona bakarım.
Renklercim, inşallah göreceksin. ben de bi gün emekli olabileceğimi düşünemezdim. Ama yıllar gerçekten su gibi geçiyor, bir bakmışsın gelmiş o gün.
Duygucum, valla yakın olsan sana da göndereyim. Çünkü yalnız onunla değil ki. Sağolsun kayınvalidemin yaptıkları ve de benim oğlum seviyor diye yaptığım bol sulu çilek reçeli de var. Bizde kahvaltı yalnızca c.tesi, pazar olduğundan geç tükeniyor.

pınar dedi ki...

alsancakta arkadaşla buluşup efes pastanesinde bişeyler yemek... bana çoook uzak şeyler bunlar:) ama sen gez. okumakla idare ederim.

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, inşallah yaza gelince yaparsın sen de. Hatta bir blog kızları toplantısı bile olabilir.