Pazartesi, Ekim 16, 2006

Tüm haftasonu yayıldık, ailecek. Sabahları geç kalktık, uzun kahvaltılar yaptık, gazete okuduk, bilgisayarda oyun oynadık, tv seyrettik. Akşamları çıkıp biraz sahilde dolaştık, kafelerde oturup çay, kahve birşeyler içtik. Tek yorucu faaliyetim ütü yapmaktı. Malum pazartesi iş ve okul günü. Ama ben hazır girişmişken oğluma ve eşime 5'er gömlek ütüledim yani haftayı kurtardım. Bu sırada da tv'de saçma bir Türk filminin izledim. Yoksa başka türlü çekilmiyor.

Birazdan çarşıya gidicem. Akşam için palamut almayı düşünüyorum, oğlum çok seviyor. Neden özellikle pazartesi derseniz, tembellikten. Yarın kadın gelicek , temizlik var ya, ondan. Bari o balık kokuları falan gider. Fırını da ovar, temizler.

Bayram için Ankara'dan eşimin kuzeni, eşi ve kızı gelicekler. Çok sevindik. 2 sene falan olmuştur görüşmeyeli. Hem bize de değişiklik olacak. Bu arada belki kardeşim de gelecek bayrama. Ama onun gelişi Perşembe ve Cumanın tatil oluşuna bağlı. Öğretmen olduğu için okullar kapanmazsa gelemez. İnşallah tatil olur da gelir, çok özledim keratayı. Kerata denen adam 39 yaşında ama o hala benim küçük kardeşim. Ey Milli Eğitim Bakanı, tatil yapacaksan hemen açıkla. Yoksa kardeşim bilet bulamayacak gelmek için.

Herkese iyi bir hafta diliyorum.

12 yorum:

Banu dedi ki...

Yaa çenebaz, öyle şeyler yazmışsın ki özenmemek elde değil. Hele de benim gibi 1,5 yaşında çocuğu olan bir insan için. Kesinlikle şikayet etmiyorum, halimden çok memnunum, ama insan bazen biraz tembelliği özlüyor. Neyse, inşallah ilerki yıllara.. (çok ilerki)

cenebaz dedi ki...

O günleri iyi bilirim Banucum. Oğluma haftaiçi annem bakıyordu, hep haftasonu bitse de pazartesi olup anneme götürsem diye 4 gözle beklerdim. İş yerinde daha çok dinleniyorsun. Küçük çocukla uğraşmak gerçekten dünyanın en zor işi ama çok da tatlılar ya. Senin bloğuna her girişimde Ateş'in o gülen gözlerini görünce mest oluyorum. Allah nazarlardan saklasın, çok tatlı maşallah. İnşallah o da büyüyecek, sana çookkk bol vakitler kalacak.

Banu dedi ki...

Çok güzel yazmışsın çenebaz,
Çok teşekkür ederim.

renkler dedi ki...

O hafta bütünüyle tatil olsa ne sevinirim. Çünkü dinlenmeye şiddetle ihtiyacım var. Hangimizin yok ki!

cenebaz dedi ki...

Renklercim, büyük olasılıkla okulla tatil olur, devlet dairelerinde idari izin olur ama özel sektör devam herhalde. Her yıl aynı terane çünkü.

pınar dedi ki...

okul tatil olmıcak gibi geliyor bana. çünkü 29 ekim pazar tatil olamaz.
yağmur büyüse de senin gibi keyif yapabilsem:)

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, dün MEB açıkladı, tatil yok. Maalesef kardeşim de gelemiyor demektir bu durumda. İnşallah Yağmur da büyüyecek ve dinlenecek çok zamanların olacak.

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Palamutu nasil yaptin firinda?
Afiyet olsun.:))

cenebaz dedi ki...

Zeynepçim, palamutu alırken dilimletiyorum. Sonra da önce çok az zeytinyağına bulayıp fırnı ızgara konumunda çalıştırıyorum. Bu kadar. Ben öyle çok detaylı işlere gelemem.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Çenebaz, ben de geçen hafta aldım palamut hevesle yaptım ama çok da beğenmedim tadını. buna rağmen de tek bir tane bile kalmadı hepsi de bitti. benimkiler biraz küçüktü, kızartmıştım. bir dahakine biraz daha büyüklerden bulup fırında yapacağım.daha güzel olacak geçen sene fırında yaptığımda tadına doyamamıştık.tatil olsaydı annemler gelecekti. olmadığını öğrenince üzüldüm ben de...:O(

Banu dedi ki...

Günaydın çenebaz,
Sayfan her açıldığında windows dil programı yüklemeye çalışıyor ve bir reklam sayfası açılıyor. Bende de aynısı olmuştu geçen hafta. Sayfama eklediğim şeyleri deneye yanıla silerek sebebini buldum. Hani şu "2 users online" yazısı var ya, onun kodunu silersen olay tümüyle bitiyor. O kod, sayfamız her açıldığında bizi reklam sayfasına yönlendiriyor. Görüşmek üzere...

cenebaz dedi ki...

Burcucum, üzüldüm annenlerin gelememesine. Bak benim de kardeşim gelemiyor. Oysa her zaman tatili birleştirirlerdi. Neyse inşallah Kurban Bayramı tatilinde gelirler.
Banucum , uyarın için sağol. Hemene siliyorum.