Pazartesi, Ekim 02, 2006

Ä°ftar YemeÄŸi

Yine Pazartesi. Oğlum okula, eşim işe gitti ev yine bana kaldı. Önce yağmurdan sonrasını anlatayım.

Cuma akşamı yemekten sonra görümceme gittik. Evi temizlenmiş. Tertemiz olmuş. Halıları da yıkamaya vermiş. Bir dahaki yağmura kadar her şey şimdilik iyi. Kiracımızın üst katı da tadilatı tamamlamaya başlamış. Bugün bir gidip bakacağım. Hem kiracımıza da geçmiş olsun diyeyim. Kadıncağızın koltukları, eşyaları berbat olmuş.

Cuma akşamı üzücü bir haber aldım. 4 ay önce babasını kaybeden çok yakın bir arkadaşımın annesi kansermiş ve cumartesi günü hemen ameliyata alınıyordu. Cumartesi günü sabahtan hastaneye gittim. Çok şükür, ameliyat iyi geçmiş ve doktor çok olumlu konuşmuş. Kanser yayılmamış ve o bölgeyi tamamen temizlemişler. Kemoterapiye bile gerek kalmayacakmış. Bu arada annesine durumunu anlatmadılar. O farklı bir nedenle ameliyat olduğunu sanıyor. Bugün de bir ara gidip göreceğim teyzeciği ve arkadaşımı.

Cumartesi günü hastaneden döndükten sonra pazar günkü iftar için eşimle çıkıp biraz yiyecek alışverişi yaptık. Sonra Bostanlı sahilde yürüyüş yapıp, sahildeki kafede oturup kuşburnu çayı içtik, sonra da eve gelip Gümüş'ün " Meğmet, Meğmet" diye melemelerini seyrettim.

Pazar günü kahvaltıdan sonra eşim annelerini almaya yazlığa gitti. Oğlan bilgisayar başında, bense popoma motor takılmış gibi koşuşturdum. Biraz toz alma ve elektrik süpürgesi yapma(ki ben bu işi yıl boyunca toplam 10'dan fazla yapmam ve nefret ederim.) sonra yemekler. Neyse herşey vaktinde yetişti. Yemekte 9 kişiydik. Gerçi yalnızca 3 kişi oruçluydu. Gülüş ahenk yedik,içtik. Hadi menüyü de yazayım.Bu arada Türk Dil Kurumunun yazım kılavuzundan kontrol ettim. menü imiş, mönü değil. Neyse ,evet menüde
İftariyelikler (zeytin, peynir, tereyağ, reçel, hurma, pastırma çeşitleri)
Kremalı mantar çorbası
Sucuklu yumurta
Kıymalı bezelye
Fırında köfte-patates
Pilav
ÅžakÅŸuka
Salata
YoÄŸurt
Köz kırmızı biber
Ayrıca görümcem ciğer sote ve haşlama dil getirmiş.

Hepimize afiyet oldu.

Birazdan çıkarım. Önce çiçek alayım( hastane için) oradan hastane, hastane dönüşü kiracıyı ziyaret, biraz alışveriş. Sonra eve gelip biraz ütü. Gün bitti. Bugün yemek falan yapmam. Herşeyden o kadar çok arttı ki. Herhalde 2-3 gün yemek yapmama gerek kalmayacak. Kebap yani.

8 yorum:

renkler dedi ki...

Günaydın:-)

Ben de misafirim geleceği zaman yemek yapmayı o kadar abartırım ki ertesi gün hep kalanlar yenir, ev de nasılsa temizlenmiştir... bu nedenle misafir için yorulsak da ertesi gün dinlenebiliyoruz:-)

Arkadaşının annesi için geçmiş olsun. Herşeyin başı sağlık, bunu hep görüyoruz değil mi?

cenebaz dedi ki...

Renkler, gerçekten de herşeyin başı sağlık. Gerisi fasa fiso.

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Arkadaşının annesine çok geçmiş olsun diyorum.Umarım en kısa zamanda her şey yoluna girmiş olur.

Hepimizde bu tür abartılar oluyor,sanırım bizler abartmayı ve misafirleri çok seviyoruz.

Ellerine sağlık,sevgiyle kal..İzmir'in yağmurlarını çok iyi bilirim,yazdıklarını okurken eskilere gideverdim birden..Yüreğine sağlık,sevgiyle kal daima..Gül

cenebaz dedi ki...

Damak tadı sağol. İnsan arada abartmak istiyor. Özeniyor insan iftar için.

Age35 dedi ki...

Mönü demek...bizde öğrenmiş olduk sayende...bu arada mönün harika olmuş eline sağlık

cenebaz dedi ki...

Age35'im merhaba,menü denirmiş. Ben seviyorum o siteyi(tdk.org) Yararlı şeyler var.

YesilErik dedi ki...

Merhaba. Arkadasin icin uzuldum, cok zor bir durum. Ama annesinin durumunun iyi olmasina da cok sevindim.. Gecmis olsun.

cenebaz dedi ki...

YeÅŸilerik,saÄŸol.Ä°nÅŸallah daha da iyi olacak.