Çarşamba, Ekim 11, 2006

Dün Gece

Dün bütün gün annemle, babamla, teyzemle ve kuzenimle telefonda konuşmama rağmen hiç annemlerin evlilik yıldönümünden söz açmadım. Hatta annem şaşırmış bile "Çenebaz böyle günleri unutmazdı ama herhalde işten , güçten unuttu" demiş. Halbuki ben önceden sürprizimi hazırlamıştım. Akşamüzeri saat 5 gibi oğlumla birlikte markete gittik. Hem ızgaralık birşeyler, hem de hazır yiyeceklerden aldık. Çünkü ben anneme size yemeğe geliyoruz desem bir sürü hazırlık yapacak ve bedenen çok yorulacak. Öyle durumlarda da ben onun için üzülüyorum. Gidip ben hazırlayayım yemeği desem bana bırakmaz , biliyorum. O yüzden herşeyi hazır aldım. Eşime de söyledim, o da iş çıkışı direkt annemlere gelecekti. Ha, bir de kocaman bir demet çiçek aldık; pembe karanfiller, gül bulamadım.Sonra doğru annemlere. Kapıyı babam açtı, çok şaşırdı , çok sevindi. Annem kulağından kulaklığını çıkardığı için kapının zilini bile duymamış. Biz salona girince o da çok şaşırdı, sevindi ve tabii biraz sevinç gözyaşları döktü. Benim getirdiklerimi görmediği için hemen yemek yapmaya kalkıştı ama elbirliği ile oturttuk. " Sen bugün gelin hanımsın, otur bakalım" dedik. Eşim de gelince ızgaraları yaptık, sofrayı kurduk, hep birlikte neşe içinde bir yemek yedik.

Oradan saat 9.30 gibi kalktık. Eve geldik 10. Bizim alt katımızda oturan eşimin teyzesi o gün kayınvalideme iftar vermişti. Hatta bizi de çağırdı ama biz annemlerdeki yemekten dolayı gidemeyeceğimizi ama dönüşte uğrayacağımızı söylemiştik. Oğlum hemen eve gitti, sabah çok erken kalkıyor, uykusu gelmişti. Biz biraz teyzeye girdik. Kayınvalidemle, kayınpederimi de gördük. Biraz Aliye'yi seyrettik. Kalburbasma yedik(çok nefisti, bu arada) .1 saat kadar sonra biz de eve çıktık.

Benim için , yok sanırım hepimiz için güzel bir akşamdı. Hem annemleri hem kayınvalideleri memnun ettik, yüzlerini güldürdük. Benim için onların mutluluğu çok önemli. Allah gecinden versin ama daha ne kadar birlikte olabileceğiz bakalım. Bazen bu düşünceler aklıma geldikçe kafayı yiyecek gibi oluyorum. Hemen başka konulara yönelip bunları unutmaya çalışıyorum.

Neyse, bu güzel günde karamsar düşüncelerden uzaklaşmalı. Meteoroloji İzmir'e yağmur dedikçe, İzmir de onları yalancı çıkarmak istercesine günlük, güneşlik. Kendini yollara vurmanın tam zamanı. Hem hava çok sıcak değil, hem de güneş var. Hadi bana byeeeee,

6 yorum:

Koyubeyaz dedi ki...

artik bu son bir kere daha yorumumu silerse bu blog yazmicam yorum morum. bu kisim cikarsada cenebaz ozur diliyorum senden ama beni deli etti.

bencede super bir gun olmus... nice senelere hep beraber yasayin insallah. operim cok cok...

Annelog Atölye dedi ki...

Anın tadını çıkarmak lazım. Bir dakika sonrasını bilmiyoruz. Uzun ömürler dilerim annene ve babana:)

renkler dedi ki...

Çocukluğumda annemle babama ait bir evlilik yıldönümünü hatırlıyorum. O gün cumartesiydi. Annemle gezme dönüşü koştur koştur alışverişe gitmiştik. Hava kararmıştı bile... Annem çok güzel çiçekler aldı. Bu neden diye sordum, evlilik yıldönümümüz demişti. O çiçekler ile masayı süslemiştik o akşam. Birbirlerine hediye verdiler mi hatırlamıyorum ama güzel bir akşamdı, bu kesin:-)

cenebaz dedi ki...

Koyubeyazcım, sağol.Gerçekten güzeldi hepimiz için. Bu arada neden sildiki yorumları acaba? Gene tutarakları tuttu herhalde blogun.
Annelog,teşekkür ederim. Herkesin anne babasına uzun ömürler inşallah.
Renkler,artık 70 yaşını da geçtikleri için hediyeden muaflar. Birşey alıp vermiyorlar son 1-2 senedir.

Banu dedi ki...

Gerçekten süper bir akşam olmuş. Çok beğendim. Okurken duygulandım. Bir de sabredip sürpriz yapabilmen daha güzel olmuş. Ben genelde duramayıp sürprizlerimi söylüyorum.
Annenl babana nice yıllara...

cenebaz dedi ki...

Banucum, sağol. Aslında ben de rekor kırmış oldum sürpriz konusunda. Baksana adımı bile çenebaz koydum ,yani konuşmadan duramam ama bu bir ilk oldu.