Cuma, Ocak 27, 2006

Kar ve Ä°zmir

İzmir'e 40 yılda bir kar yağar, o da tutmaz bile. Yalnız 2-3 sene önce üstüste 2 kez yağmış ve tutmuştu da şehircek buldumcuk olmuştuk.

İzmirlilerin kışın en büyük fantazisi haftasonu Sabuncubeli'ne ya da Spil'e gidip kartopu oynamak, dönerken de arabanın önüne küçük bir kardanadam yapıp ( hani eskiden gelin arabalarının önünde küçük bir gelin bebek olurdu,onun gibi işte ) cümlealeme "biz kar gördük" diye ilan etmektir. Yani kar görmemişlere bir çeşit hava atma yoludur bu. E , n'apacaksın? Kara hasret olunca, bu bile hava atma vasıtası oluyor insanlara. Bizi mazur görün. Gerçekten görmemişiz işte.

Bu kar yüzünden yarıyıl tatili 1 hafta daha uzadı ya, öğretmenler ve öğrenciler mutlu ama bilesin Milli Eğitim Bakanım, annelerden çok ah aldın. Zaten 3 haftadır maymun olmuştuk ellerinde. Üstüne 1 hafta daha bonus aldılar sanki. Hani annelerinizi canından bezdirmede çok iyiydiniz, alın size 1 hafta ek süre daha.

Ne diyeyim,tez vakitte açıla şu okullar inşallah!!!!AAMİİİNNN

8 yorum:

yorgungeyik dedi ki...

ay evet çenebaz ya hakkaten düşünüyorum hatırladığım 2 yada üç gün var izmirde kar gördüğüm.istanbulda okulda ilk senemdi.dersteydik biri baarmaya başladı kar yağıyo kaar.önce pencereye sonrada dışarı hücum ettik koca koca kızlar oğlanlar:)tahmin et bakalım bu fırlakların hepsi nereliydi??

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Okuldasim,
ben 1993 kisinda izmirde idim bir ara, aman allahim ne kar yagmisti o zaman, hatta egekentte arkadasda kalmistim karsiyakaya inememistim ertesi sabah, cunku cigli egekent yokus, hicbir arac cikamiyordu, ama deli gibi eglenmistik o ayri mesele,
okul konusunda da hayret bir olay, milli egitim bakanligi bu bir haftayi sanirim sene sonuna ekleyecek, sene sonu sicaklar baslamis olacak, cocuklar zaten bahar aylarinda postu seriyor, ne anlamsizlik bende anlamis degilim.
Allah sabir versin sana ve diger annelere.
sevgilerimle.
Zeynep

Gün dedi ki...

Sene sonuna eklenmiş bu bir hafta, ama o sıcaklarda gevşemiş olacaklar.

pınar dedi ki...

izmirde biraz kar ytağsa nasıl sevinirdik ama artık her tarafımda kar olduğu için alıştım tabi.

tozbezi dedi ki...

amin hemde nasıl amin..sinir oldum sinir ben,bide bizimkiler yılbaşından önce su çiçeği oldular 2 aydır evdeyiz kusucam bir yerlere yaaaa...

zeyno dedi ki...

Öyle demeyin arkadaşlar ya, hem böyle konuşuruz hem de özleriz biz bu afacanları 1 saat ayrı kalınca bile.Ben sevindim tatile ne yalan söyliyim çünkü onların sevinçleri paylaşmaya değerdi:)))Milli eğitim Bakanı tatil yapmasaydı da sonuçta birileri bunu eleştirecekti zor bi durum yani

kedi dedi ki...

Sagol çenebazcım düşüncelerin için.
Bazıları hem örtmenler ne çok tatil yapıyo diye kızar hem de evde başa çıkımadıkları çocukları gibi yüzlercesiyle uğraştığımızı unuturlar.(tatiller bize degil çocuklara veriliyor,bizde dogal olarak yararlanıyoruz)Çocukların okula gitmeleri hakkaten anne için büyük rahatlık.Az kaldı biraz daha sabret canım:))))))))

mehmet livvarcin dedi ki...

kesinlikle haklısın, aman hanım duymasın ama, onun için de istiyorum şu okulların açılmasını :) aynı evde bir öğretmen, bir öğrenciyle yaşamak bazan çok zor oluyo ;)