Pazar, Ocak 23, 2011

Hafta Sonu

Dün güzeldi. Gündüz arayanlar, soranlar. Bütün gün doğum günü şerefine tembellik ettim, hiç bir şey yapmadım. Hediyelerimi aldım:))Akşam da güzel bir yemekle doğum günü olayını noktaladık. Bugünse dünkü tembelliğimin acısını çıkardım ama gönüllü olarak. Fazla oturmaktan da sıkılıyorum bazen. Eeee, şeytan azapta gerekmiş:)) Kahvaltının ardından hemen dışarı fırladım. Hem gazete, dergi hem de mutfak alışverişi için. Çıkmışken yufka aldım, tavuk aldım. Gelince önce yalancı su böreğini peynirli olarak hazırlayıp akşam üzerine dek beklemesi için buzdolabına attım. Tavuğu haşladım. Suyuna şehriye çorbası yaptım. Tavuğun etlerini tifttim. Beşamel sosla karıştırıp onu da yarının yemeği olarak buzdolabına kaldırdım. Yarın üzerine kaşar rendeleyip fırınlayacağım. Saat 3,5 gibi böreği fırına attım. Kekim vardı zaten. Börek olunca da çayı demledim. 5 çayı keyfi yaptık. Akşam üzeri 7 gibi eşimle hadi biraz hava alalım dedik. Hem biraz dolandık, hem de çerez aldık. Behzat Amirimin yanında iyi gider dedik. Akşam içinse makarna salatası yaptım. Oğlum çok seviyor. Bol marul, yeşillik, yağ, limon, nar ekşisi ve makarna. Üzerine de yağsız tavada kızarttığım küp küp kesilmiş tavuk biftek. Yemekten sonraysa tv, çerez, meyva.

Şimdi eşim de, oğlum da yattı. Yarın oğlumun finalleri başlıyor. Eh, geçen yıla göre bu sömestr oldukça iyi çalıştı. İnşallah karşılığını alır, notlarında bunu görür.

Herkese iyi haftalar...

14 yorum:

mavi dedi ki...

Geçmiş olsada, yeni yaşınızda sağlık sıhhat neşe ile gelsin. Tüm dileklerin gerçekleşsin..

cenebaz dedi ki...

Şenizcim, teşekkürler.

Banu dedi ki...

Haftasonu yazamadım, ben de iyi, mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum.

cenebaz dedi ki...

Banucum, teşekkür ederim.

yeliz dedi ki...

geçmiş doğum gününüzü kutlarım, nice sağlıklı yaşlar dilerim:)

cenebaz dedi ki...

Yelizcim, teşekkürler.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Çenebazım, özledim seni..İstanbul iyi güzel de dostlardan uzak kalmak zor. Ellerine sağlık, ne güzel şeyler yapmışsın öyle. Ben de buradaki ilk akşamımda dinlendim.Ertesi akşam Seraylarda..Sonraki günün akşamı mutfak temizliği..Ertesi gün tüm ev, en son banyo, wc..Dün full time yemek..Bugün yine yemek..Arada da dinlenme maksadıyla geziyoruz işte:))Yarın Merve'ye gidiyoruz (bugün yani) Hem paşamızın randevusu var hem de ben tanışacağım inşallah. Ona da çamsakızı çoban armağanı birşey aldım..Bizde haberler böyle. Pazar akşamı dönüyorum inşallah, Ulus da p.tesi sabah İzmir'de inş. Görüşmek üzere canım..

cenebaz dedi ki...

Serapçım, desene İst. gezmek değil yorgunluk oluyor sana ama napalım evlat hatırına her şey çekiliyor. Sana kolaylıklar diliyorum. Malum 15 tatilde Tuncaylar geliyor. Onlar dönünce biz arada gene buluşuruz. Diğer toplantı 24'ünde Belgin'de. Arada epey zaman var, görüşelim. Bu arada dün Balçova'da İzmir Konağı diye bir yere gittik, güzeldi. 6 kişiydik. Sen, Sevgi Abla, Gülriz ve Nurcan yoktunuz. Gelince detayları konuşuruz.

Unknown dedi ki...

bende "oğlumun finalleri var diyebilirim" inşallah bir gün :)

cenebaz dedi ki...

Elçinim, inşallah diyeceksin tabii. Zaman o kadar hızlı geçiyor ki ne ara büyüdü, anlayamayacaksın. Ama o duygu bile çok güzel.

Çınar dedi ki...

Tekrar kutlu olsun doğum günün canım.

Bol yemekli börekli bir gün geçirmişsin:) Beşamel soslu tavuğu denemek isterim en kısa zamanda:)

Sevgiler

cenebaz dedi ki...

Çınarcım, teşekkürler. Beşamel soslu tavuk hem pratik, hem de çok leziz. kesinlikle öneririm.

CEPAYNASI dedi ki...

sağlıklı,huzurlu,mutlu yeni bir yaş diliyorum:)
oğluna başarılar...

cenebaz dedi ki...

Cep aynası, hoşgeldin ve teşekkürler.