Cumartesi, Eylül 18, 2010

Dizi, Kitap, Tv

Biraz ortaya karışık yazmak istedim. Bu aralar 2 kitap aldım. Biri favori yazarlarımdan Oya Baydar'ın "Savaş Çağı, umut çağı" kitabıydı. 68'leri ve 68'lileri sevdiğimden bir solukta okuduğum güzel bir kitaptı. Diğer kitap ise Orhan Pamuk'un "Manzaradan Parçalar"ı. Bu kitabın da güzel tarafı bağımsız bölümlerden oluşması. Beğendiğim başlığa göre bir ordan bir burdan okuyorum kitabı.
Gelelim televizyona. Pazartesi akşamları TRT'de "Elde Var Hayat" diye bir dizi var. Bana çok sıcak bir dizi geldi ama genelde o gece bir şey oluyor seyredemiyorum. Ben de birkaç akşam sonra b.sayardan izliyorum, öneririm. Hem araya reklam da girmiyor, iyi oluyor."Çocuklar Duymasın" beni güldürüyor. "Bitmeyen Şarkı'yı" sevdim, yok yok Bülent İnal'ın yakışıklılığının bunda hiç bir payı yok:)) Bir de yeni başlayan" Öyle Bir Geçer Zaman ki" var. O da iyi bir dizi, en azından ben zevkle izledim. Dizi 60'larda başladı, tam benim doğduğum yıllar, biraz da o yüzden çekici geldi. Şimdilik bana bu kadar dizi yeter, arada film falan da izlemek lazım, her geceyi dizi ile doldurmak istemiyorum. Gerçi artık b.sayardan kaçırdığınız her diziyi ve her bölümü bulup izleyebiliyorsunuz. Yaşasın teknoloci:))
Bi de itiraf ediyorum "Survivor"ı izledim ve şu anda da hem yazıyorum hem de izliyorum finali. Ben Merveciyim, kadın dayanışması. Ayrıca herkesin dediği gibi İhsan sinsi geldi bana da. Henüz sonuçlanmadı, inşallah Merve kazanır. Sırf destek olmak için Merve'ye hem benim hem de eşimin cebinden oy attım, ay çok utandım valla. Sen orda entel, dantel kitap okudum falan de, sonra da eyooo Merve'ye oy at, yuh olsun bana:))

Dip Not: Yarışma şimdi bitti, Merve kazandıııııııı...

4 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Çenebazım, sen birine destek verirsin de kazanmaz mı? Yaşasın valla..Ben hiç izlemedim ama yine de sevindim. Bağımsız bölümlü kitapları ben de çok severim. Aralıksız olunca konsantrem dayanmıyor çünkü..Sevgiler canikom..

cenebaz dedi ki...

Serapçım, yok ya genelde yeniliyor benim tuttuklarım(bakınız; Son referandum)Ama bu kez nasılsa oldu:))

Asortik Krep dedi ki...

Bitmeyen şarkı güzel ,Öyle bir geçer zamanki ye de bayıldım.. Bu seneki favori dizim o olacak sanırım.
Yeni polisiyeler başladı,umut çocuklarını yakaladıkça izliyorum,şimdide Behzat Ç. ye bakıyorum.

cenebaz dedi ki...

Asortiğim, ben de dün gece Behzat Ç.'yi izledim,çook beğendim. Hatta sonra ekşi sözlüğe girip hem dizi, hem kitap hem de yazarı hakkında yazılanları okudum. Bu arada Erdal Beşikçioğlu'na da selam durdum, son dönemin en iyi oyuncularından biri.