Çarşamba, Ocak 27, 2010

İstanbul'dan kardeşim geldi



Kardeşim ve yeğenim İstanbul'dan geldi. Ama ben yine kaldığım yerden yani Cuma günüden anlatmaya başlıyayım.

Doğum günümde akşam eşim, ben, oğlum ve kızımız(gelin hanım, gelin) yemeğe çıktık. Sonra hep birlikte eve gelip muhabbete orada devam ettik.

Cumartesi günü kardeşim sabah uçağı ile geldi. Saat 12 gibi annemlerdeydi. Ben de saat 2 gibi oradaydım. Oğlumun tam da bu 2 hafta boyunca sınavları olduğundan onlar babası ile evdeydiler. Akşam saat 6 gibi de onlar geldi. Birlikte akşam yemeği yiyip, 11 gibi evimize döndük. İkisini de çok özlemişim. Hele Kaan'ı 1 yıldır görmüyordum, nasıl uzamış. Belli uzun ve zayıf bir çocuk olacak. O yaştaki tüm çocuklar gibi hiç bir şey yemiyor ve sürekli oyun istiyor.

Pazar günü yine annemlere gittim. İzmir'de hava nasıl soğuk anlatamam. Kuru bir soğuk ve ayaz. Adamın içine işliyor. Kırk kat sarınıp çıkıyoruz. Sömestr tüm çocuklar için kötü bir zamana denk geldi. Dışarı çıkarsan hasta olacaklar, çıkarmayınca evde bunalıyorlar. Neyse, pazartesi artık oğlanı daha fazla evde tutamazdık. Pıtırcık'a götürelim dedik. Aslında Kaan bahane, bayılırım çocuklu özellikle erkek çocuklu filmlere. Onların saftiriklikleri çok hoşuma gider. Bu arada kız anaları kızmasın ama lütfen şu şirin yazıyı da okuyun. Bu arada film çok güzel, 7 yaş üstü çocuklu ailelere öneririm.

Dün de yine annemlerdeydim. Salondaki klima bozulmuş. Tamir ettirseler astarı yüzünen pahalıya gelecek, yeni klima almışlar ama bugün takılacaktı. Dün tabi küçük odada oturduk. Kaan'la adam asmaca, boyama falan yaptık. Bugün de yeni bir aktivite bulmamız lazım. Dışarısı çok soğuk olduğundan hiç sevmediğim halde AVM turu yapıcaz herhalde. Doğal Yaşam parkına gitmek istiyoruz ama bu soğukta çok zor. ir de hasta etmeyelim çocuğu.

Cumartesi günü kardeşimin eşi de gelecek. Önümüzdeki hafta inşallah havalar biraz ısınır da o da gezebilir.

Bugün Bospa var, biraz meyve-sebze alışverişi yapmak istiyorum, sonra da Kaan'la bir şeyler. Evdekiler uyanmaya başladı, ben kahvaltı hazırlığı için kaçıyorum.

Herkese bol güneşli günler...

7 yorum:

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Oohh gözünüz aydın, anneciğin ne kadar mutludur şimdi,çocukları,torunları etrafında, bol gezmeler size, havalarda açacakmış zaten...

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Yazıyıda okudum çok güldüm ve düşünüp biraz etrafıma bakınca hakikaten benim oğluşunda ne kadar uysal olduğunu anladım :)

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözlümün annesi, evet evet annem de babam da pek mutlu. Yazı ise bir harika. Kızları idare etmk gerçekten oğlanları idare etmekten daha zor, kandıramıyorsun, çok cinler:))

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Benim kizkardesimde de 2 tane Pinar örnegi var, hic abartisiz benim oglanlar onlarin yaninda melek gibi geliyorlar bana...

Unknown dedi ki...

gözünüz aydın olsun,iyi gezmeler iyi vakit geçirmeler:)

cenebaz dedi ki...

Alp ve ege'nin annesi, neden kızlar bööle? Doğuştan mı, yoksa sonradan mı oluyorlar? İnanıyorum ki şu Bratz kızları, Winxler yok Barbie derken kızlara hep yanlış mesajlar veriliyor.

cenebaz dedi ki...

Elçinim, sağol. Geziyoruz gerçekten. Dün de dışarılardaydık. Bu arada inanılmaz bir Transformers kültürüm oluştu:))