Pazartesi, Ocak 26, 2009

Tatil Başladı

Geçen hafta yoğundu. Çarşamba günü arkadaşlarım bendeydi. Perşembe günü ise ben bir arkadaşıma gittim. Akşamına doğum günüm nedeni ile ben, eşim, oğlum, görümcem, eşimin kuzeni ve kızı yemeğe gittik. Oradan da görümceme geçtik. Pasta almış bana, dileğimi tutup mumumu üfledim. Cuma günü anneme uğradım. Cumartesi eşimle dolaşarak geçti. Dün ise k.validem aşure yapacaktı, ona gittik.

Bugünse heyecan dolu bir bekleyiş içerisindeyim. Birazdan kardeşim ve yeğenim gelecekler. Ben şimdi onları karşılamak için havaalanına gitmek üzere evden çıkacağım.

Bu postu yazayım dedim. Belki gezmekten zaman bulamam. Artık onlar döndükten sonra yeni post yazarım.

Tüm anne bloggerlara ve çocuklarına iyi tatiller..

Perşembe, Ocak 22, 2009

İYİ Kİ DOĞDUM




47 yıl önce, yine böyle soğuk ama güneşli bir İzmir sabahında doğmuşum. Şaka maka
50'ye 3 kaldı. Anneeee ya, ağlamak istiyorum. Yok yok şaka. Böyle şeylere mi ağlıcaz biz ya? Kuyruk her daim dik. Eh, 47'lik pastada böyle olur herhalde. Ne kremalı, ne çikolatalı, direkt mum pasta:))

İyi ki doğmuşum ben ya

Önemli dip not:Arkadaşlar, yukarıdaki resim, internetten alınmadır, yani benim pastam değil. Yanılltıysam özür dilerim. Ben de çok beğendim ve günün anlam ve önemine uygun bulduğum için yayınladım.

Pazartesi, Ocak 12, 2009

ÖRGÜ HAFTASI



Anneme ördüğüm yelek sonunda bitti. Ben aslında yılbaşı hediyesi olarak vermek istiyordum ama elime dikiş atılması örgü örmemi engelledi. O yüzden elimde çok oyalandı. Kahve çatlağı denilen modeli yapmıştım. Umarım beğenir. Bugün malum pazartesi anneme gideceğim. Onlar da hak kuşu gibi bekler beni zaten.


Tabi çok hamaratım (!) ya. Cuma günü halamın kızları ile birlikte bir kaç yüncü gezdik. Siyahlı grili kırçıllı bir yün aldım ve aşağıdaki işe başladım. Yine yelek yapıyorum, artık kimin kısmeti olur bilemem. Kendime örmüyorum, çünkü ben yün şeyler giyemem. Kışın bile giydiğim en kalın şey sweat shirt'tür. Çok çok üşürsem, polar montlarım var, onu giyerim.


Örgü örmeyi, daha doğrusu akşamları tv izlerken başka birşeyle de meşgul olmayı seviyorum. Aslında yarın gidip dut yünlerden alacağım. Daha önce yazmıştım. Şu an hamile olan çok sevdiğim 2 eski elemanıma bebe battaniyesi öreceğim.O yüzden belki bu yelek de kenara atılır, biraz geç biter.

Geçen hafta güzeldi. Yıllar sonra tekrar buluştuğumuz arkadaşlarala çarşamba günü ben de buluştuk. Ertesi gün ise emekli bankacılar olarak bu kez bir arkadaşımızda toplandık. Bu cumartesi de liseli kızlarla olan yemekli toplantımız var. Bana yakın oturan birinde buluşacağımızdan yürüyerek gideceğim. Önümüzdeki hafta çarşamba ise bu kez emekli bankacılar bana gelecek, ertesi günse diğer arkadaş grubu ile buluşacağız. Çarşamba günkü toplantı ile bendeki toplantıların tümü bitmiş oluyor. Ben artık hep gideceğim:))

Sömestr yaklaşıyor. Zavallı oğluşuma tatil yok. Tatilde 2 hafta dersane varmış. 1 hafta sabahçı, 1 hafta öğlenci olacaklarmış. Bu arada 26 Ocak'ta kardeşim ve yeğenim geliyorlar. Yeğenim bende kalacak. Ona iyi bir tatil geçirtmek istiyorum. Sinemaya gideriz, yeni açılan doğal yaşam parkına gideriz(bahaneyle ben de görürüm), hava güzel olursa Bostanlı sahilindeki çocuk parklarına gideriz, alışveriş merkezlerine gider, jetonlu oyuncaklara bineriz. Şimdiden içimi sevinç kapladı. Dört gözle bekliyorum(Z) ikisini de...

Herkese iyi haftalar

Cumartesi, Ocak 10, 2009

İZMİRLİ BLOGGERLAR BULUŞMASI

Eyy İzmirli bloggerlar, duyduk duymadık demeyin. 31 Ocak'ta İzmirli bloggerlar olarak bir toplantı düzenleniyor. İsteyen herkes katılabilir.Katılmak isteyenler lütfen "figenkaravas@gmail.com" adresine mail atarak katılmak istediklerini bildirsinler. Çünkü organizasyonu yemekbiz.blogspot.com'dan Figen düzenliyor. Toplantımız;

31 Ocak Cmt.

Saat 12.00

Bake Shop İzmir de…

KAHRAMANLAR FUAR KAPISINDAN CANKAYA YA DOGRU GİDİN .ISIKLARA GELMEDEN ONCE SOL TARAFTA MOTORCULARIN ARASINDA KALIYOR ANA CADDEDE.ISIKLARDAN 50 MT KADAR ONCE SOLDA.

Görüşmek üzere...

Salı, Ocak 06, 2009

Tatsız 2009



2008 kötüydü, umutlarımız ondaydı ama daha başlangıcı bile kötü oldu 2009'un. 1 Ocak günü akşama dek tv falan izlemediğimizden 7 gencimizin durumunu bilmiyordum. Akşam 7 haberlerinde izleyince hepimiz çok üzüldük. Oğlum "anne benden 1-2 yaş büyüklermiş" diye diye bir hal oldu. Herhalde ölümü ilk kez bu kadar yakın hissetti(ağzımdan yel alsın). Sonrasında İsrail'in Gazze'de öldürdüğü masum insanlar, çocuklar.

Kişisel tarihimizde de ilk terslik Cumartesi günü oğlumun ateşinin 39.6'ya çıkması ile başladı. Hemen eniştemizi arayıp(doktor), antibiyotik tavsiyesi aldım. Kolonyalı pamuklarla eklem yerlerini ovdum. Pazar günü ateşi düştü ama keyifsizdi. Şükür, artık iyi ama ilaca devam. Cumartesi öğleden sonra da eşim işten geldi. Çalıştığı şirkette 4 kişi işten çıkarılmış(zaten 12 kişilerdi) ve maaşlar yarı yarıya düşürülmüş. Tabi, polyannacılık oynayıp işten çıkarılmadığına şükrettik. Ama çıkarılanlar arasında evi kirada olan var, yeni bebeği olan var, okuyan 2 çocuğu olan var, kısaca tatsızdı. Kaldığına sevinemedi bile.

Bakıyorum da diğer bloglarda da hep karamsar yazılar var.Kısaca 2009 kötü başladı , umarım böyle sürmez. Güzel günlerde görüşmek dileği ile...

Perşembe, Ocak 01, 2009

2009'un ilk Postu



Yeni yılın ilk günü, ilk post. Şöyle sakin, ruh dinlendirici bir resim olsun dedim. Hem de bu kar kıyamette iyi gider diye düşündüm.

Dün çok güzeldi. Mezeleri almak için markete gittiğimde ortaokul-lise ve üniversiteyi birlikte okuduğum arkadaşımla karşılaştık. İkimizin de alışverişleri bittiğinden oradaki kafede 1 saaten fazla oturup sohbet ettik. Ayarlasak, sözleşsek olmazdı. Bu bana eski yılın gider ayak yaptığı hoş bir sürpriz oldu, bayıldım.

Sonra eve gelip, b.sayar başında zaman öldürdüm. Ortanca ve küçük halamla, yengemi ve birkaç arkadaşımı arayıp yeni yıllarını kutladım.Oğlum okuldan döndü, duş aldı,sonra da dün gece toplanacakları arkadaşına gitti. Eşim gelince ben sofrayı hazırlamaya başladım. Saat 8 gibi sofraya oturduk. Ağırlıklı olarak O.kan B.ayülgen'i seyrettik. Reklamlarda Kanal D'ye(skeçleri izlemeye çalıştık-hıyarlı babayı falan) ve ATV'ye baktık. 12 olmadan büyük halamla teyzemi aradım. Bu arada kardeşim beni aradı. 12'de eşimle birbirimize iyi yıllar diledikten sonra 12'yi biraz geçe de annemleri aradım. Saat 1-1.30 gibi de yattık. Oğlum sabah 11 gibi sağ salim(çok şükür:D ) geldi. İnsan evham ediyor, genç bunlar içiyorlar, neler oluyor falan diye. Neyse vukuatsız şekilde yeni yıl kutlaması yapmışlar ve eve geldi.

Birazdan eşimin teyzesine, annesine, sonra da benim annemlere gidip birer küçük hediye ile yeni yıllarını kutlayacağız.

Eee, yılbaşı, yılbaşı onu da bitirdik. Tekrar herkese iyi seneler.

Dip not: Saat 10 gibi eşim annelerini aradı, yeni yıllarını kutlamak için, şimdi onlar erken yatar dedi. Netekim k.validem yatmış uyumuştu bile, kayınpeder de artık yatmak üzereymiş. Hani onları aramadık sanmayın diye yazayım dedim:))