Çarşamba, Haziran 03, 2009

Kırık Bir Kalça Hikayesi



Babam kalçasını kırdı., 18 Mayıs akşamı. O akşam oturmuş tv izlerken bir telefon geldi. Annem, kızım heyecanlanmayın, telaş yapmayın ama baban düştü, herhalde kalçasını kırdı, 112'yi çağırdık, çabuk gelin dedi. Ben böyle durumlarda tüm soğukkkanlılığımı yitiriyorum. Neyse, eşim beni yatıştırdı, doğru annemlere gittik. 112 ancak 1 saatte gelebildi, o gece yoğunluk varmış. Oğlum anneannesi ile kaldı, biz eşimle birlikte babamla gittik. 112 Tepecik hastanesine götürdü bizi. İlk etapta tamam çok ilgilenildi ama sonra çekilmiş filmin gelmesi 1 saat sürdü. Kalçasını kırdığı teyit edildi ve biz o gece hastaneye yatış yaptık. Ama ertesi gün 19 Mayıs tatili olduğundan sadece ağrı kesici vererek bizi 1 gün daha bekletmiş oldular. 20'sinde doktorlar gördü ve hemen ertesi gün ameliyat edilmesine karar verildi. Ameliyatı epidural yapmışlar, daha iyi oldu, odaya geldiğinde kendindeydi. İlk gece biraz ağrıları oldu ama sonra ağrısı falan da kalmadı. Ben 18 akşamından 24 akşamına dek gece gündüz hastanede babamla kaldım. Annemin kulaklar duymuyor, gözler iyi görmüyor, ayaklar desen zaten kendini bile taşıyamıyor, hastanede kalsa nasıl hizmet edecek. Son 24 Mayıs gecesi sağolsun, eniştem geldi kaldı, ertesi gün de zaten taburcu olduk. Bu kez de birkaç gün annemlerde kaldım, anneme neler yapması gerektiğini göstermek için. Şimdi de sabahtan öğlene dek kendi evimin işleri ile uğraşıp, öğleden sonra annemlere gidiyorum. Eşim işten dönerken beni alıyor vs. vs.

Komşularımızdan allah razı olsun, babamın düştüğü gece ve sonrasında çok ilgilendiler. Her derdimize koştular. Tabi bunda babamla, annemin aynı evde 45 senedir oturuyor olmalarının da etkisi var, herkes onları biliyor onlar da herkesi biliyor. Bir de babam çok girişken, çok tatlı dillidir, hani 7 kralla barışık derler ya, öyle. Mahalledeki herkese maddi, manevi yardım eder.

Çok şükür atlattık diyorum ama babamda şeker var, gut var, yüksek tansiyon var, kan değerleri düşük. Çok halsiz düştü. Güçlensin diye et, süt, yoğurt veriyoruz, gutu çıkıyor, başka bir şey veriyorsun şekeri çıkıyor. Yarın ortopedi kontrolü var. Eğer doktor olumlu bir şeyler söylerse pazartesi de bir dahiliyeciye götüreceğiz. Çok kilo verdi bu arada. Ben yine uzun süre buralarda yokum. Boş vakit bulursam blogları okumaya çalışıyorum, çok ender de olsa yorum da bırakıyorum.

Herkese sağlıklı günler...

17 yorum:

Banu dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun. İlerleyen yaşlarda kırık zor iyileşiyor. O yüzden sabırlı olmanız lazım. Bu kadarla atlatmışsınız diyelim, öyle olsun. Çooook geçmiş olsun.

Asortik Krep dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Umarım bir an önce toparlar..

cenebaz dedi ki...

Banucum ve Asortikçim, sağolun. Herkes kalça kırıklarının eskisi gibi olmadığını, kısa sürede (tabi gene en azından 3-5 ay) tekrar yürür hale gelebileceğini söylüyorlar.

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum...

cenebaz dedi ki...

Elçincim, sağol.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

çok geçmiş olsun Çenebaz, umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur baban...

denizanasi dedi ki...

nasıl birsey bu ?? 19 mayıs diye bir gün daha beklediler. hastalık tatil mi bekliyor. inanılmazzz..

çoook geçmiş olsunnnnn...

cenebaz dedi ki...

Burcucum, çok sağol.

cenebaz dedi ki...

Denixanası, çok sağol. Maalesef tatil günleri hasta olmayacaksın. Yanlızca acil ve nöbetçi doktor oluyor. O da kendi başına karar vermediğinden tatil bitene dek bekliyorsun.

uykucu dedi ki...

geçmişler olsun umarım çabuk atlatır ..size çok iş düşüyor.

Nenoni dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Bir an önce iyileşir umarım.Allah sabırlar versin hem hastaya hem bakana.
19 mayıs diye hastayı kalça kırığı ile bir gün bekletmek de ne oluyor?
Bayram ve tatil günleri hasta olunmayacak demekki.
Tekrar geçmiş olsun.

hayal dedi ki...

Çok geçmiş olsun.. Allah senden de razı olsun :)

cenebaz dedi ki...

Figencim, sağol. hepimiz elimizden geleni yapıyoruz, yeter ki babam iyi olsun.

cenebaz dedi ki...

Nenoni, sağol. Maalesef Türkiye'de tatillerde ve bayramlarda hasta olmak da yasak:(

cenebaz dedi ki...

Hayalcim, sağolasın.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ufff... çok çok geçmiş olsun canım ya. Acil şifalar dilerim, en tezinden. Umarım yakın zamanda iyi haberler verirsin.

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, sağol.