Perşembe, Kasım 13, 2008

KIZGIN



Tam da bu kız çocuğunun ruh hali içindeyim, kızgın ve küskün. Bakın arkadaşlar; yazlığın kapatılması ile birlikte ki bu yıl daha Eylül başıydı, eşim her hafta sonu ama neredeyse her hafta sonu , hastalıkta sağlıkta mutlaka anneleri ile birlikte Foça'ya k.validenin eve daha doğrusu bahçeye gidiyorlar. 2 hafta önceki Pazar günü, döndüklerinde " bak öbür hafta sonunu bana ayırıyorsun, birlikte eğer dersaneden fırsat bulursa oğlumuzu da alıp bir yerlere gidelim" dedim. Sanki ben bunu dememişim gibi geçen hafta sonu gene muhteşem 3'lü olarak(baba- oğul ve kutsal ruh, pardon kayınvalidem) gene bahçelerine gittiler. Şimdi gelelim bahçeye. Bahçede zeytin ağaçları var. Ama her hafta sonu da zeytinlere yapılacak bi şey yok. Nitekim geçen hafta sonu veni, vidi, vici yapıp gidip, öylesine görüp döndüler. Bana gerekçesi de onlar yaşlı. Bütün hafta sıkılıyorlar. Haftasonları onları gezdirip (gezmekte bi evden çıkıp diğerine gitmek) eğlendiriyorum. E, ben noluyorum. Biz de tüm hafta sadece akşamları 2-3 saat görüşüyoruz. Birlikte bi deniz kenarına gidelim, 1 bardak çay içelim, ruhumuzu dinlendirelim, yok. Bana onlarla şurda geçireceğim kaç yılım var ki diye vicdan yapıyor.Zaten kardeşimin rahatsızlığından beri dank etti ki kimin önce gideceği belli değil.Ben de ona bu işin sırası yok, belki ben onlardan önce giderim, o zaman benimle geçiremediğin zamana yanarsın dedim ve küstüm:))

Evveli gece 3'e kadar uyuyamadı, döndü durdu. Dün akşamda yemekte "ben senle küs kalamıyorum, tüm sinir sistemim bozuluyor. Affet beni karıcım" diye ortalık yumuşatmaya çalıştı, eh ben de oğlan da fazla huzursuz olmasın diye barıştım ama yine de her türlü ilişki asgari düzeyde. Tabi, bu arada değişen bi şey yok. Bu hafta sonu 3 silahşörler gidip zeytin toplayacaklarmış. Selametle.....

Anası-babası anlayışsız ve bencil. Hiç akıllarına bile gelmiyor, bunların da bir hafta sonları var(bu arada eşim cumartesileri de çalışıyor, yani yalnızca pazarımız var)birlikte bir yere giderler mi diye. Peki benim koca kişisi niye 2 ev arasında bir denge kuramıyor. Of,of anlat anlat bitmez.

Ben de karar verdim. Çalışan arkadaşlarımla pazarları görüşücem. Bir iki program yaptık bile. Ama gene de kızgınlığım geçmedi:(( Hıııırrrrrr.....

18 yorum:

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Kayınvalide lafını duyunca tüm tüylerim ayağa kalkıyor nedense :) Yaa, şekercim bizde yarın öbürgün kaynana olucaz, yani bu insanlar oğulları evlenincemi değişiyorlar, yoksa eskiden beri böyle bencil ve benmerkezli insanlarmı bilmiyorum.
Bencede o zaman sende çalışan arkadaşlarınla planlar yap pazar günleri, evde kalıp sürekli düşünerek daha sinir olacağına kafan dağılır...

Unknown dedi ki...

haikkahaten bu yaşlılar neden bizden daha olgun olamazlar çogu zaman:((ya kocalara ne demeli:((ayy çenebazım bu konu çok uzun çok:(((

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözün annesi, haklısın biz de kaynana olucaz ama herhalde böyle olmayız ya. Ben şimdiden oğluma tembih ediyorum. Evlenince beni evden tel.la arama, arayacaksan işten ara, kzıı ana kuzusu gibi görünüp sinir etme diye. Tab, o zamana iş gerçeğe binince nolur, kestirmek güç:))

cenebaz dedi ki...

Elçincim, hem de ööle uzun ki ben 18 senedir uğraşıyorum(hem de aynı konu-hafta sonları kime aittir mevzusu) yok, çözemedim, çözülmüyor.

şugibi dedi ki...

erkeklere katlanabilen kadınlar evli,
erkeklere katlanamayan kadınlar
boşanmış oluyor diye sen mi demiştin zamanında çenebaz? konu katlanma meselesi yani.

cenebaz dedi ki...

Sugibicim, öyle çok konuşuyorum ki o yüzden o lafı demişte olabülürüm, dememişte:)) Ama farketmez, doğru bir teşhis.

uykucu dedi ki...

ben niye yatıp kalkıp iyiki ayrı şehirlerdeyiz diye sevinip dualar ediyorum.of ya işin gerçekten zormuş..bu zeytinliklere sende gitsen teklifmi yok yoksam senmi istemiyorsun hani bari kocanın yüzünü görürsün:) hatta ağaç altı kuytu yerlere kaçar el ele tutuşursunuz(kesin kaynana yakalar:)bende heç böyle tür kaynana olmayı düşünmüyorumda bakalım bize düşen gelin nasıl olcak!!
fotoyu görünce güldüm bende sinir sitres dolu yazı yazdım ama gülen foto koydum:)

cenebaz dedi ki...

Figencim, teklif var da ben gitmiyorum. Valla her hafta sonu kaynana- kayınpeder muhabbeti bünyemi bozar. Bi de ordaki ev çok rahat bi yer değil. Gidince hijyen koşulları falan diye çok huzursuz oluyorum.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

aş bunları çenebazım,üzüntüler böyle olsun.. sevgiyle...

cenebaz dedi ki...

Yalnızlar Kraliçem, doğru diyorsun, ama istermeden kafa takılıyor işte.

uykucu dedi ki...

seni sobeledim haberin ola :)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ah Çenebazım, dur ben emekli olup geleceğim oralara. O zaman onlar gezsinler ana-oğul-kutsal şey... Biz de gezeriz kız kıza. olma mı?:)

Ay ama enişteye de böyle bir içim cız etti bacım ya. Hani küs kalamıyorum demiş ya. Kızma kızma, ne edeyim, ben de böyleyim.:)

cenebaz dedi ki...

Figencim, en kısa sürede yanıtlayacağım sobeni:))

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, gel valla. Altonı üsyğne getiririz İzmir'in.
Evet, garibim hiç küs kalamaz. Bendede sarı inadı,hani o dönmese valla ömür boyu onunla hiç konuşmadan aynı evde yaşayabilirim:))

denizanasi dedi ki...

çok haklısın valla. benim kocam da bana sormadan bir dil kursu muhabetti çıkarırdı her pazar. yaklaşık 2 sene boyunca adamın haftasonları kurslara ayrılmıştı. en sonunda büyük cıngar çıktı da bıraktı.

cenebaz dedi ki...

Denizanası,ben 18 yıldır cıngar cıkarıyorum, değişen bi şey yok. Ne güzel sen başarmışsın:))

Asortik Krep dedi ki...

Yalnızlar Kraliçesine katılıyorum aslında..Bence de çok umursama. Ben ne yapardım sanırım bende kendime ait zamanlar yaratırdım o beni özlerdi :) Bunu da her pazar tek çalışmadığı gün olduğu için eşine göre plan yapan biri söylüyor ha :))

cenebaz dedi ki...

Asortiğim, evet ben de öyle yapıyorum artık zaten. Pazarlar benim ve ben de arkadaşlarımla plan yapmaya başladım. Senin durumun farklı. Eşin seninle geçirmek istiyor pazarını belli ki. Güzel planlar yap sen de :))