Cuma, Eylül 05, 2008

Hayat




Hayat devam ediyor.Bir yandan sıkıntılar, üzüntüler, bir yandan da sevinçler, mutlululuklar. Şu an zaten bekleme modundayız, kardeşim için. İlaç tedavileri bitti. 10 gün geçtikten sonra yani haftaya çarşambadan sonra tahlilleri ve MR'ları çekilecek. Ondan sonra doktora gidip, durum değerlendirilmesi yapılacak. İnşallah her şey yolundadır.

Bu aralar, Lost'un 3. sezonunu bitirdim. Bir kaç gün beynimi ve gözlerimi dinlendirip 4. sezona geçmek istiyorum. Üst üste bir kaç bölüm(4-5 bölüm yani) izleyince resmen gerçeklikten kopuyorum. Ben kimim, nerdeyim,(Sawyer nerde:)) olmaya başlıyorum.

Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi kitabını yayınlandığı ilk gün alıp, kitaba da not düştüm. Bana bir kitabı yalnızca okumak yetmiyor, kütüphanemde de olmalı, o kitaba sahip olma, mülkiyet duygusu var bende. Bazen düşünmüyorum da benden sonra ne olacak ki o kitaplar diye. Oğlum zaten okumayı pek sevmediğinden büyük ihtimalle dağıtacak birilerine o kitapları. Böyle düşündüğüm zamanlarda kitaplarımı vermek istiyorum birilerine ama bir türlü kıyamıyorum. Napayım ya, benden sonra tufan.

Kitaba gelince; bazı eleştirmenlerin dediği gibi diğer eserlerine göre çok daha kolay okunan bir kitap ama bazı yerler çiklet gibi uzamış , valla itiraf ediyorum, atladım o kısımları. Ama bazı yerlerde hayat hakkındaki duygularımın aynılarını yazarın satırları arasında görmek de hoşuma gitti. Hani sanki bir fikir birliği, kader ortaklığı gibi. Örneğin 96 sayfada 3. paragraftaki" 20 yaşımdan beri üzerimde beni her türlü beladan ve mutsuzluktan koruyan görünmez bir zırh olduğu duygusu var içimde"

Kitabı ne öneriyorum, ne de önermiyorum. İsteyen, merak eden, ilgi duyan, Orhan Pamuk'u seven alsın okusun. Ben genel olarak kitabı beğendim. Okudum, pişman değilim, gene olsa gene okurum:))

Herkese iyi hafta sonları. Gerçi pazartesi okullar açılıyor, o nedenle hepimiz için oldukça yoğun bir hafta sonu olacak belli.

Tüm öğretmen bloggerlara ve tüm bloggerların öğrenci evlatlarına ve tabii benim oğluma da iyi bir ders yılı dileği ile...

15 yorum:

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Kardeşin ile ilgili güzel haberler alacağımıza yürekten inanıyorum Çenebazım.
Yahu şu yaz tatili ne çabuk geçti ayol, daha ben okul moduna giremedimki oğlum girsin.
Akşam bir markete gidip, pantolon aldık düşün son ana bırakınca hemen idarelik bir tane alıverdik. Bakalım hayırlısı ile bitiriveririz işallah bu dönemide...

Unknown dedi ki...

Kardeşin iyi olacak eminim,Allahın izniyle..herkez için iyi bir eğitim yılı olsun..

pınar dedi ki...

kardeşinin iyi haberlerini bekliyorum çenebaz.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Çenebazım, inşallah güzel haberleri de alıp hep beraber sevineceğiz burada. Oğlusuna ben de başarılar diliyorum.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

cenebaz kardesine gecmis olsun..
bilmiyordum. daha bugun okudum.. cezaliyim...

nimet

uykucu dedi ki...

umarım kardeşinle ilgili güzel haberleri bizde burdan alırız..iyi düşünelim iyi olsun!!sende benim gibisin okuduğum kitap bende olmalı,neyse yazarız bir köşeye bizden sonra köy kütüphanelerine yollarlar artık:))orhan pamuğu sevemedim gitti ..benimde 2 yıl sonra başlayacak okul maceramız için şimdiden gözüm korkuyor kreşe alıştık ya:))

denizanasi dedi ki...

inşallah tüm sonuçları iyi çıkar ve siz de rahatlarsınız..

orhan pamuk.. bu adamın kiatplarındann nedense hiç hoşlanmıyorum.. bir kere denedim. inan yarıadan öteye gidemedim.

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Hayırlı haberlerini bekliyoruz Çenebazım, merak ettim...

Unknown dedi ki...

herşey yolundamı?

Feride Nizamettin dedi ki...

Blogunuza tesadüf eseri rastladım, öncelikle kardeşinize çok geçmiş olsun, inşallah herşey iyi ve güzel sonuçlanır.

pınar dedi ki...

çenebaz, ses ver. herşey yolundadır inşallah.

hayal dedi ki...

Ne haberler? Belli oldu mu kardesinin durumu?

cenebaz dedi ki...

Herkese merhaba ve teşekkürler. Yok, merak etmeyin. Bilgisayarın ana kartı gidince ve tembel bir servise düşünce buralardanm uzak kaldım. Kardeşimin sonuçları tam da bugün belli olacak, inşallah her şey iyi olacak. Tekrar hepinize teşekkürler, dostlarım.

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Haydi bakalım, dualarım sizinle olsun, hayırlı haberler olsun işallahh...

cenebaz dedi ki...

Böğürtlen gözüm, merhaba. Demek sen de şu an internettesin. Herşey için sağol.