Perşembe, Mayıs 22, 2008

Perde



Sabahtan beri bir sürü iş yaptım. Oğluma kısır, akşam için ayşe kadın fasulye, yatakları topladım, yorganları artık tamamen kaldırdım, pikeleri çıkardım, çıkan nevresimleri makineye attım. Bu arada biraz dinleneyim diye sudoku çözerken koltukta hafiften içim geçmiş. Herhalde bi 15 dakika kadar uyuyakalmışım. Gözümü araladığımda perdeler tatlı tatlı uçuşuyordu, mutfaktaki radyodan P.o.wer T.ü.rk'ün sesi hafiften geliyor, evde soğan, domates, fasulye kokusu. Çocukluğumun yazları gibi geldi bir an. Çok mutlu oldum. Yazı seviyorum ya, bambaşka. Hayat Bilgisi kitaplarına göre 1 Haziran'da gelmesi gereken yaz, İzmir'e geldi bile. Askılılar, şortlar giyilmeye başlandı burada. Yazlığı temizletmenin de zamanı gelmiş demek ki.

İşte bu perdeli resmin esbabımucibesi de bu. İnsanın içine bir hafiflik hissi veriyor.

Herkese hafiflik hissi dolu, mutlu bir gün olsun:))

4 yorum:

Unknown dedi ki...

bende yazı çok seviyorum hafiflik veriyor bana:))dileğin içinde eyvallah çenebazım...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Yazın kokusu benim için de mis gibi salatalıkların kokusuydu. Hoş şimdi yaz-kış fark etmiyor hep varlar ama, o zamanlar başkaydı.:(

Seviyorum evet yazı. Sabahları eve dolan güneşin gözümü kamaştırmasını, havanın geç kararmasını, pencerelerin açık, insanların daha hafif olduğunu görmek mutlu ediyor beni. Bir tül efildemesinden böyle güzel duygulu bir yazı çıkarmışsın ya, ne diyeyim ben sana. Var ol.:)

cenebaz dedi ki...

Elçincim, her günümüz öyle olsun:)

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, bi de kızartma kokusudur benim için yaz:))