Salı, Mayıs 20, 2008

Kraliçe



Ne alaka di mi Kraliçe Elizabeth? Anılarım canlandı. 1971'de Kraliçe Elizabeth Türkiye'yi ziyaret ettiğinde İzmir'e de gelmişti. Ben o tarihte 5. sınıftayım(sizin için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadım, oturdum, hesapladım)Öğlenciyim ki zaten tüm ilkokul hayatım boyunca öğlenciydim.(Şu öğleci lafına kılım, öğlenci kardeşim)Ben okula giderken ki o zamanlar ilkokul çocuklarının büyük kısmı evlerine en yakın okula yazdırılırlardı ve dolayısıyla yürüyerek okullarına giderlerdi. Neyse, işte bir gün okula giderken, her şeye dikkat ederken bir baktım Altınyol tarafında bir faaliyet var. Bizm tüm okul ve sabahçı öğrenciler Altınyol'a dizilmişler. Meğer Kraliçe Elizabeth oradan geçecekmiş. Büyük ihtimalle o zamanlar Çiğli Havaalanı vardı, oraya indi ve Efes ya da Selçuk gibi bir yerlere gitmek için de o yoldan geçmek zorundaydı. Gene lafı dolandırdım. Bizim sabahçı 5'lerden biri de (keşke burayı okuyor olsa da o bendim dese) Kraliçeye çiçek verecekmiş. Ama Altınyol'a geçmek için tren yolunu geçmek lazım ki annem bana zinhar(!) yasaklamış, Yanımda annem ya da babam ya da başka bir büyük olmadan tren yolundan geçmek yasak.Ben de tam kurallara uyan, asla büyüklerine yalan söyleyemeyen bir çocuk olarak uzaktan bakmıştım. Tabi o kalabalıktan ve o uzaklıktan hiç bir şey görmedim, sadece öğrenciler, asker, polis, öğretmenler. Sanki bir araba durdu(bu bana hafızamın bir oyunu da olabilir) ve tekrar hemen uzaklaştı,o kadar. Bu da böyle bir anım olsun diye yazdım. " Tanrı Kraliçe'yi korusun". Bana neyse.O ikisinin arasındaki sorun:)))

6 yorum:

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Bende ilkokulda bir sabahçıydım bir öğleciydim :)) Bide öyle sistem vardı her sene değişirdi, insanın şaftı kayardı.
Son ziyaretinde Bursa yada geldi , kraliçe. Ko.za han var oraya gelecekti bildiğim kadarıyla, bir hafta öncesi çarşıdayken oraya gidip çay içip dinlendiğimizde hazırlıklar başlamıştı meşhur İs.ken.der ke.bapçısının.

Unknown dedi ki...

Bursadan dönüşte de bana uğradı bende bakla yapmıştım o gün, yoğurtlu yiyip gitti,kahveye de kal dedim kalmadı ancak giderim dedi:)))))

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözün annesi, ben daha eski bir nesil olduğumdan bizim zamanımızda nasıl başlarsan öyle bitiriyordun okulu. Ben hep öğlenciydim:))
Evet, takip ettim gazetelerden, sana uğramadı mı? Bak ayıp etmiş, halbuki Elçin'e uğramış. Sen de İngiltere'ye gidersen sakın ziyaret etme, anlasın hatasını:))

cenebaz dedi ki...

Elçinim, yoğurt sarmısaklı mıydı, sarmısaksız mı? Çok merak ettim de:)) Kadın gitmekte haklı, yolu uzun, kocası gelmeden eve pardon saraya girmeli:))

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Ögleci mi deniyor simdilerde öglencilere, ilkkez duydum...Sanirim 4. sinifa kadarda ben hep öglenciydim ve sabhcilara cok özenirdim...

cenebaz dedi ki...

Alp ve Egenin annesi, evet şimdi ilkokullarda öğleci diyorlar. Ben geç yapıp geç kalkmayı seven bir çocuk olarak hiç özenmemiştim sabahçılara ama sonraki 6 yıl boyunca sabahın köründe kalkmak çok zor gelmişti. Ve ne ilginçtir ki üniveristede biz İktisatlar öğlenciydik, İşletmedekiler ise sabahçı:)) Valla bak, öyle bir program vardı üniversitede. Çok sevinmiştim