Pazartesi, Aralık 24, 2007

Yaz Geldi:)))




Malum, 21 Aralık geçti, gitti. Artık günler uzamaya başlıyor. Şunun şurası saatleri ileri almaya da 3 ay kaldı. Eh, yaz geldi sayılır.

Herkesin geçmiş Kurban Bayramını kutluyorum. Çok güzel dinlendik. Her sabah saat 10.30-11 gibi kalktık. Güzel ve uzun bir kahvaltıdan sonra aile büyüklerini ziyaret edip, bayramlarını kutladık. Bu bayram fazla kasmadık, sanki daha rahat yetiştik her yere. Zaten ilk gün k.validede tüm aile kahvaltı ettik. Daha sonra eşim kurban işini halletti. Akşam da annemde yemekteydik. 3. gün görümcemde yine toplu kahvaltıdaydık. Bayramın en güzel sürprizi evlenince Ankara'ya taşınan ve en son 3 ya da 4 yıl önce gördüğüm bir arkadaşımın ziyareti oldu. Birkaç saatliğine de olsa onları görmek güzeldi.

Artık yılbaşı heyecanı sardı. Herkese alınacak hediyelerin listesi yapılacak. O gece arkadaşlar (her yıl olduğu gibi) bendeler. Alışveriş ve temizlik var. Cumartesi günü ise yılların alışkanlığı, yine çok sevdiğim bir arkadaşım ile buluşup yılbaşı öncesi kutlamamızı yapıp, birer kadeh beyaz şarabımızı içeriz. Her zaman gittiğimiz yerin Bostanlı şb.si kapandığından bu yıl uzun bir aradan sonra yine Alsancak'tayız. Bu hemen hemen 1989'dan beri sürdürdüğümüz bir gelenek. Umarım daha uzun yıllar devam eder.

7 yorum:

pınar dedi ki...

içimi açtım valla çenebaz. ne güzel resimler öyle. yılbaşına az kaldı ama bende heyecan yok. kimseyi tanımadığımız bir memlekette kendi başımıza giricez yeni yıla.

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, eşin yanında, Yağmur yanında, sanırım anne de yanındadır. E, bir yılbaşı için kadro tamam:)) Hem bakalım Ezine'de yılbaşı nasıl oluyormuş, bu da bir ilk olacak.

pınar dedi ki...

sobeledim seni çenebaz:)

Hayatta Giderken dedi ki...

Çenebaz merhaba!
Bayram tadında bir bayram yaşamışsın herhalde. Keyifli de bir yılbaşı gecesi geçirmeni dileyip çokcana öpüyorum.

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, ilk fırsatta sobeni yanıtlıycam.

Yeşim, merhaba. Ben de sana neşeli bir yılbaşı diliyorum.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ya umut dolu bir yazı olmuş. Yaz geldi. Hani nereye geldi bacım. Ben hala üşüyorum.:) Hem daha kar yağacak. Yılbaşı akşamı kar yağarken sokaklara çıkmak lazım değil mi? Bayramda dinlenmene sevindim. Ben de kararlıyım, yılbaşı akşamı erkenden yatıp dinlenerek gireceğim yeni yıla. Hani bütün yıl öyle geçsin diye.:)

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, bence 1 Ocak sabahı bol bol uyu ama yılbaşı gecesi erken yatma ya,