Pazartesi, Haziran 04, 2007

Yaz Geldi:)))))



Aslında yaz 1 Haziran'da yani cuma günü geldi ama ben o gün çok telaşlı olduğumdan algılayamadım. Neyse, sonunda benim mevsimim geldi. Yukarıdaki resimdeki yer Çeşme'de Pırlanta plajı, bizim eve 300 mt. mesafede. Burası Çeşme'de tek Kite Surfing yapılan yer. Ben tabi sadece seyrediyorum, o kadar gözü kara değilim. Bu Kite Surfing neyin nesi diyorsanız buraya bakın, resimler harika.

Cuma akşamı 11 kişiydik. Uzun uzun anlatmayacağım. Kısaca yedik, içtik, muhabbet ettik, çok güldük, çok eğlendik. Ben bir tek Ihlamurlar Altında'yı kaçırdığıma üzüldüm ama Pazar günü zaplarken baktım tekrarı vardı. Zevkle izledim. Şu an tv'de izlediğim 2 Türk dizisinden biri. Diğeri Avrupa Yakası. Biliyorum, dizi eski Türk filmi kokuyor ama n'apayım, 2 yaşından beri sinemaya giden ve hayatının ilk 15 yılı özellikle yazın her gece yazlık sinemalarda geçen biri olarak çok seviyorum bu diziyi. Zaten dizinin jeneriğininde de eski Türk filmlerine saygılarını gönderiyorlar.

Haftasonu k.valideler doktor randevuları nedeni ile İzmir'e geldiler. Bu gece de onları yemeğe çağırdım. Tabi, alt kattaki ablasını da. O yüzden bugün anneme gidemeyeceğim. Yarın temizlik. Herhalde Çarşamba'ya anneme giderim. Bu haftasonu Cuma akşamından Çeşme'ye gitmek istiyoruz. Kısmet. Belki yazın ilk denizine de gireriz. Öbür haftasonu pazar günü babalar günü olduğundan gidemeyiz. Malum k.peder Foça'da. Zaten günün yarısı yolda geçecek. Yazı hem çok seviyorum hem de şu amip gibi bölünmelerden nefret ediyorum. Biraz Bostanlı, biraz Çeşme, çok çok az(şükür) Foça.

Bu arada bu akşam için yapacağım yemeğin kısa tarifini vereyim. Ben de yeni öğrendim, ilk kez deneyeceğim.

Malzeme: Tavuk eti (arzuya göre, ister bütün, ister göğüs, ister but ya da karışık)
1 paket K.norr beşamel sos
1 kutu garnitür
1 su bardağı kaşar rende

Yapılışı: Tavuğu haşlayıp etini didikleyin. Beşamel sosu paketteki tarife göre pişirip(bu tembeller için, isteyen üşenmeyip kendisi evinde yapsın) tavuk etleri ile karıştırın. Yağladığınız borcama beşamel soslu tavuğun yarısı dökün. Üzerine garnitürü yayın. Kalan tavuğu da onun üzeirne dökün. En üste kaşar peyniri rendesini serpin. 175 derece fırında 20-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bana çok kolay geldi. Akşamdan tavuğumu haşladım. Suyuna da çorba yapıcam. Yalnız k.peder pilav sevmediğinden geleneksel tavuk-pilav ikilisi yerine tavuk- domatesli makarna ikilisi olacak akşama.

Aslında ben eski Türk filmlerine gittiğim günlerden bahsetmiştim ilk 2 postta. Ama her ikisi de uçtu gitti. Bu post ta uçmadan hemen yayınlayacağım ki 4. kez yazmak zorunda kalmayayım. O konuyu da başka bir gün yazarım.

Herkese iyi haftalar....

Dip not: Sonradan aklıma geldi, ekliyorum. Eski Türk filmleri deyince; N.il K.araibrahimgil'in yeni klibi ne kadar güzel , değil mi? 60-70'li yılların Türk filmlerini seven biri olarak hem şarkıya hem de klibe bayıldım.

14 yorum:

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

ben gecen hafta yuzdum bile:)))...
cok guzel bir koya benziyor, anlarim hemen yuzulecek yerlerin guzelligini...

cenebaz dedi ki...

Alp ve Ege'nin annesi, koyumuz güzeldir ve meşhurdur. Ilıca plajını biliyorsan, tıpkı onun gibi. Hem birden derinleşmiyor, hem de sahili de denizi de kumluk. Tek kusuru herkes bildiği ve güzel bir koy olduğu için haftasonu kamyonlu turistlerin doldurması:)) O yüzden haftasonları genelde sitenin havuzuna girip, hafta içi plaja gidiyoruz.

Asortik Krep dedi ki...

Burada da surf okulunda o tarz surf yapan çok kişi var..Hatta adı değişik şimdi hatırlamadığım değişik bir adı var..Seyretmesi çok keyifli oluyor :)

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Benimde canım nasıl yüzmek istiyor, açsak artık bizde şu yazlık sezonunu bir an önce.
Tavuk tarifini bende deneyeceğim, bayılırım zaten tavuk yemeklerine , bereketlide oluyor, bir tavuğu haşla,suyuna çorba yap,pilav yap bide ara tavuk çeşidi yemeği al sana üç çeşit yemek :)

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Bilmezmiyim Cesme de benim favorilerim arasinda... Akvaryum gibi koylar var maske+snorkelle yuzmek icin ideal...Bilinmez bir geldigimde aci kahveni icerim ve birlikte biz emekliler laklaklariz eski bankalarimiza...

Unknown dedi ki...

Ne kadar şanslısın çeşme kimbilir ne güzeldir ben daha marmaradan dışarı çıkamamış biri olarak...

sumuklubocek dedi ki...

oooffff offf deniz...

cenebaz dedi ki...

Asortikçim, seyretmesi gerçekten çok keyifli. Kıyıya da çok yakın geçtikleri için akrobasi hareketlerini izlemek zevkli oluyor.

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözün annesi, dün akşam yaptım o tavuk yemeğini ve çok beğenildi. Tavsiye ederim. Ben de çok severim tavuk-pilav ikilisini, bi de köfte-makarna.

cenebaz dedi ki...

Alp ev Ege'nin annesi, beklerim kahveye de, yemeğe de:))

cenebaz dedi ki...

Elçin, ama Marmara'da da çok güzel yerler var denize girmek için. Ben İzmir'de olduğumdan Çeşme'ye gidebiliyorum. Belki bend e oralarda olsam, üşenirdim taaa Ege'ye inmeye

cenebaz dedi ki...

Sümüklüböceğim, kalp kalbe karşıymış. İnan, bloğa girerken seni düşünüyordum, baktım yorum bırakmışsın. Boston'da deniz yok mu?

Annelog Atölye dedi ki...

Aşırı sıcaklar olmaz umarım bu yıl. Denizi de öyle özledik ki. Nefis bir yaz geçirmenizi dilerim Çenebazcım.

cenebaz dedi ki...

Annelogçum, ben de sıcak bir yaz olmamasını umuyorum. Çünkü biz de eşim çalıştığından yalnızca haftasonları gidebiliyoruz Çeşme'ye. Haftaiçi İzmir'de nöbetçiyiz. Sizlere de bol denizli, güzel bir yaz diliyorum.