Cuma, Haziran 01, 2007

Hugh Grant



Bana bu adamın bir tane kötü filmini söyleyin, ön dişlerimi kırayım:)) Yok o kadar da değil ama hep romantik komedilerde oynadığından kadınların büyük çoğunluğu hayrandır Hugh Grant'e (Bakınız; Çenebaz).Bu arada geçenlerde i.tiraf.com'da okuduğum bir yazıyı aktarayım. Delikanlının biri duvara "Notting Hill, Nigar" diye yazmış. Malum o filmin adı Türkçe'ye " Aşk Engel Tanımaz" diye çevrilmişti. Çok güldüm ben bu yazıya. Güzel ülkemin 6 yıllık devlet lisesi İngilizcesi işte böyle oluyor:)))

Çarşamba günü annemi doktora götürdük, yıllık rutin muayenesi için. Şükür, herşey iyi. Yani bu kadar hastalık içinde olabileceği kadar iyi. İlaçlara devam.

Pazar günü eşimin kuzeni gelmişti ya. Hafta içi oğlumun sınavları olduğundan ders çalışabilsin diye yemeğe alamamıştım, bu akşam için çağırdım. O nedenle dün evde zeytinyağlılarla tatlı kısmını hallettim. Bugün ise pilav ve sıcak yemekler kısmını halledicem. Bu arada dün akşam eve hoca geldi, oğluma ders vermeye. Tabi bi de ona hazırlık yaptım. Börek ve kakaolu kek.

Zavallı öğrenciler, bu sıcaklarda hala sınavlara giriyorlar. Hele haftaya fizik gibi kritik durumdaki bir sınava ve matematiğe girecekler. Eskiden 19 Mayıstan sonra okullarda bir gevşeme olurdu. Sınavlar çoktan bitmiş olurdu. Bizler öylesine okula gider, derslerde hocalarla birlikte sessiz film oynar, fıkralar falan anlatırdık. Zaten Mayıs sonu gibide okullar kapanırdı. Şimdi neredeyse Temmmuz'a kadar okullar açık. Gerçi, öğretmenler Temmuz başına kadar gidiyorlar okula.

Neyse, benim işe koyulmam lazım. Herkese iyi tatiller:)))

17 yorum:

Benim Hayatim dedi ki...

Çocuklar yarış atları gibi oldu. Benim kardeşim de öğretmen onlar da sıkılmış artık bitse de tatile gitsek diyor :)

renkler dedi ki...

Bizimkiler bu hafta son sınavlarını oldular ama çok zor çalıştık. Artık bıkmış durumdalar, kendilerini vermiyorlar. Dışarıda akılları kalıyor. Aslında acıyorum... İyi Cumalar, İyi hafta sonları...

Unknown dedi ki...

Evet okullar bencede 19 mayısta kapanmalı çünkü ondan sonrası işkence sıcak ..

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Bide buyıl 19 Haziranda kapanıyormuş okullar, hafta içi okul kapatmanın ne anlamı var anlamadım?
Kayıtlarda başlamış bu arada bugün.Bizimde kazamız mübarek olsun :)

mayonez dedi ki...

o minik tavşanın resmini niye koydun bittim..

okulun son günleri sivil gidilirdi bide en çok onu severdim..

Age35 dedi ki...

Çok hakılısın canım okulda çoook zorlanıyoruz haklılar öğrencilerde..

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ya işte.. böyle kaçırılır Cuma güzeli..ilk yorum.:)))
İzinliydim dün. Biz de test çözmekten helak olduk bütün gün bacım. Malum OKS haftaya. Bir de dün 3 dersten yazılı olmuşlar. Çüş dedim afedersin. Okul bitti be.. ne yazılısı. Bir de proje ödevi hazırladılar. Son güne kadar aklınız nerede ey hocalar diyorum. Zaten çocuklar sınav stresinden mahfoldular.:(( İyi haftasonları, bol dinlenmeler diyorum.. şu adamın bütün filmlerine bayılıyorum.:)))

cenebaz dedi ki...

Mücevher kutusu, daha bu bi şey değil. Oğlum için asıl maraton önümüzdeki 2 yıl olacak. Hem dersane, hem de Mat-Kimya-Fizik ve Biyolojidden ders alacak. Bu arada okul derslerine çalışacak. Valla acıyorum şimdiki gençlere:(

cenebaz dedi ki...

Renklercim, benim oğlumun bu hafta son sınavları var ve Cuma'ya kadar her gün bir sınav. Üstelik 2 tanesi Mat ve Fizik gibi 2 baba ders. Allah hepsinin yardımcısı olsun.

cenebaz dedi ki...

Elçicim, eskiden okullar yöresel özelliklere göre farklı tarihlerde kapanırdı. Yine öyle yapabilirler. Özellikle Ege ve Akdeniz daha erken kapanabilir.

cenebaz dedi ki...

Böğürtlengözünannesi, hayırlısı olsun oğluşuna. İlk heyecanlar ve yarış başlıyor artık.

cenebaz dedi ki...

Mayonez, maviş tavşan o, maviş:))
Haklısım , unutmuşum, doğru sivil giderdik okula. Gerçi bizimkilere de kot hariç her renk pantolon serbest demişler. Bir de siyath ya da beyaz tişört. Ayrıca okul forması giysen de kravat yok artık. Yani gene sivil gidebiliyorlar.

cenebaz dedi ki...

Age35'im, görüyorum, ilköğretimlerin çoğunda çocukları bahçeye çıkarmışlar, öğretmenler de kantinde oturup çay, meşrubat falan içiyorlar. İçerleri durulacak gibi değil.E, henüz klimalı sınıflar da yok devlette, mecburen atıyorlar kendilerini dışarıya.

cenebaz dedi ki...

Fikrişim, gerçekten çüşmüş o hocalara. Yahu, çoğu okulda 8. sınıfların tamamı raporlu, gitmiyorlar neredeyse 1 aydır okula. Ne sınavı allah aşkına. Ayrıca aynı gün 3 sınav yasak değil mi? Maxi'ye allah zihin açıklığı versin, başarılar diliyorum. Biz o stresleri geçireli 2 yıl oldu ama daha önüne arkana dönmeden bu kez de ÖSS stresi başlıyor. İnşallah iyi bir puan alır,istediği okul olur Maxi'nin. Tekrar başarılar diliyorum yakışıklı oğluna:)

sumuklubocek dedi ki...

begendim super bir cuma guzeli!

anlattigin hikayeye de cok guldum :)))

cenebaz dedi ki...

Sümüklüböceğim, beğenmeyen var mı acaba?:)))

Evren Yasa dedi ki...

evet ben de cok severim nedense :) sanki gercek hayatta da oyle yumusak, centilmen, seker biriymis gibi, ne tuhaf.. :)