Perşembe, Ocak 04, 2007

Yeni Yıla Merhaba

Yeni yılın ilk yazısı. Ama geçen yıldan anlatmaya başlayacağım.

Geçen hafta perşembe bir arkadaşım gelince kuaför işim kaldı. Cuma ve Cumartesi tam bir koşuşturmaca içinde geçti benim için.

Cuma sabah 8.30 vapuru ile önce Konak'a, oradan Göztepe'ye kuaförüme gittim. N'apayım yıllardır gölge için ona gidiyorum. Güzel de yapıyor. Değiştirmek istemiyorum. Neyse oradan çıktığımda saat 12 idi. Benim tekrar Bostanlı'ya gelmem saat 1'i buldu. Önce markete girip biraz alışveriş yaptım. Elimdekileri eve bırakıp bu kez A.O.S.'e gittim. Daha önce yazmıştım. Orada Billabong ve Ellesse'nin üretimlerini yapan fabrikanın satış mağazası var. Tüm gençlere (oğlum, oğlumun bir arkadaşı, 2 yeğen, 3 arkadaş çocuğu ve 1 arkadaş) oradan bir şeyler aldım. Oradan Karşıyaka'ya geçtim. Annemin ve görümcemin hediyesini aldım. Eve gelip onları bıraktım. Tekrar çıkıp bu kez eşime ve yılbaşı gecesi bize gelecek arkadaşın eşine hediye aldım. Kendi evim için çok beğendiğim papatyalı banyo paspasını aldım. Eve geldim.

Cumartesi ise arkadaşla birlikte 10 gibi markete gidip yılbaşı gecesi için tüm mezeleri, içkileri, yiyecekleri aldık. O gün benim için en önemli şey olan geleneksel yılbaşı kutlaması için arkadaşımla saat 1'de buluştuk. Beyaz şarabımızı içtik. Muhabbet ettik. Hediyelerimizi verdik birbirimize. Ondan saat 5 gibi ayrıldım. Bu kez kuzenimle buluştuk. Nişanlısına hediye alacaktı. Benden yardım istedi. Saat 6'dan sonra onunla alışveriş yaptık. Neyse ki istediğimiz gibi birşeyleri hemen bulduk şansımıza. O akşam haşadım çıkmıştı.

Bayram sabahı eşim erkenden teyzesini de alıp kurban kestirmeye gitti. Ben ondan sonra kuaföre gittim. Öğlene kadar onları bekledik. Öğleden sonra kayınvalideme, anneme, teyzeme ve eşimin teyzesine gittik. saat 7 'de evdeydik. Ben hemen pilav yaptım. Arkadaşlar 8 gibi geldiklerinde ben sofrayı hazırlamıştım. Biraz hoşbeşten sonra 9'a doğru sofraya oturduk. İşte o saatten sonra bir yeme maratonu başladı ki sormayın gitsin. Saat 2 gibi onlar gittiler. Ben ortalığı topla, vırt zırt derken 3 gibi yattım.

Bayramın 2. günü eşimin tembelliği üzerindeydi. Hiçbir yere çıkmadık. Bütün gün evde yayılıp bir gece önceden artanları tükettik. Bayramın 3. ve 4. günü de diğer büyükleri ziyaret ettik.

İşte koca tatil böyle geçti, gitti. Şimdi eşimin vergi iade zarflarını yazıcam. Gerçi daha fişleri bile ayırmadım. Akşam ona da biraz yazdırırım.

Herkese kolay gelsin. Özellikle böyle uzun bir tatilden sonra çalışanlara allah kuvvet ve sabır versin. Bilirim , çok zordur bugün geçmek bilmez.

26 yorum:

Unknown dedi ki...

çenebaz,
senin için eski yilin son saatleri oldukça koşturmacayla geçmiş...Ama bayramla birlikte olması bu telasi korukledi degil mi? :) Neyse...

Bunu da atlattik! ;)

Sevgiler!

renkler dedi ki...

Bir çalışan olarak tatil sonrasında süründüğümü söyleyebilirim. Allahtan pazartesi değil. O zaman azap olurdu. Şu vergi iadelerine ben de başlamalıyım. Fazla da zaman kalmadı. Offf... Haftasonu yapılacaklar belli oldu:-)

renkler dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
pınar dedi ki...

vegi iadeleriyle bilal uğraşıyor neyse ki. senin günler de çok hareketli geçmiş. okurken yoruldum:)

Age35 dedi ki...

Of.. vergi iadesi bizde de bekliyor yazılmayı..=((

me dedi ki...

yeni yılınız kutlu olsun.

Gün dedi ki...

Ne güzel geçmiş yılbaşı ve bayramınız :) Umarım 2007 hep böyle mutlu geçer...

kurunane dedi ki...

paspasını güle güle kullan :)

valla saat 2 den sonra ortalığı toparlamana saygı duydum, ben olsam yapmadan cup yatağa atlardım :)

cenebaz dedi ki...

Ezgicim, sen aslında benden ve pek çok kişiden daha fazla yorulmuşsun. Dediğin gibi şükür atlattık.

cenebaz dedi ki...

Renklercim,evet iyi oldu tatil sonrası 2 gün iş oldu da tekrar tatil oldu. Gerçi pek çok çalışan için bu hafta sonu vergi iadesi yazma haftyası herhalde. Ben bitiremedim, pazar günü de devam ediyorum. Üstelik daha babamın fişler gelmedi, onları pazartesi alıcam.

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, yoğun ama bakınca da işe yarar bi şey yok. Deli deli koşuşturmaca. Biz de evin beyin hiç uğraşmadığı için bunlarla, hep ben yaptım. neyse ki bu yıl son. Bi daha yok.

cenebaz dedi ki...

Age35, allah sana da kolaylık versin. O mıncık mıncık fişlerle ben kafayı yemek üzereyim. Bir de market alışverişlerindeki temizlik maddeleri ile yiyeceklerin karışık olduğu fişler daha da can sıkıcı. Neyse, gözünü korkutmayayaım.

cenebaz dedi ki...

Pru, teşekkürler. Senin de yeni yılın kutlu olsun.

cenebaz dedi ki...

Güncüm, sağol. Seninki de güzelmiş, postunu okudum. İnşallah 2007 hep böyle geçer.

cenebaz dedi ki...

Kurunanecim, teşekkürler. Paspası kullanıyorum bile. Bazen bana öyle bir deli kuvveti mi diyeyim , sabrı mı diyeyim gelir, olmadık saatte iş yaparım. Bazen de orda bulaşıklar ya da her neyse bana bakar, ben onlara bakarım. ÖÖle bakışır dururuz.

Ayçiçeği dedi ki...

O kadar koşuşturmadan sonra herhalde yeni toparlanmışsındır:)
Kurunaneye katılıyorum, gece 2 de ortalık tpolamak herkesin harcı değildir valla:))

cenebaz dedi ki...

Ayçiçeği, yok yok hala bir deli koşuşturmaca var ama genelde arkadaşlarla buluşma şeklinde:)

Koyubeyaz dedi ki...

Cenebazcim nice mutlu senelere diyorum ve opuyorum...

ciceklibahce dedi ki...

Şu Göztepedeki kuaför hangisi? Yoksa Yusuf mu?
Ben Göztepede oturuyorum da merak ettim:)

cenebaz dedi ki...

Koyubeyazcım, teşekkürler. Sana, Zeynebe ve Toca'ya da mutlu yıllar.

cenebaz dedi ki...

Çiçeklibahçe, evet evet Yusuf'a gidiyorum. Hatta o gün işi vardı(Gaziemir'de dükkan bakıyormuş, 2.si için) Mehmet Ali yaptı gölgemi. Ben 3 yıl orada çalıştım. Kesin bir göz aşinalığım vardır sana.

Annelog Atölye dedi ki...

Nasıl geçti toplantı?

cenebaz dedi ki...

Annelogçum, tabii ki süperdi. Kız kıza muhabbet gibisi var mı?
Çiçeklibahçe, bu arada orada çalıştım derken Yusuf'un kuaför dükkanını kastetmiş gibi olmuşum. Yani bankanın Güzelyalı şubesinde çalışmıştım.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

sevgili çenebaz, blogları gezerken doğum tarihlerini yazan arkadaşlara sen sadece gün ve ayını yazmışsın. ben de merak ettim benim tevellüde yakın mısın diye 7 şubat 1958

daha mı gençsin?

cenebaz dedi ki...

Ooooo, çok gencim:)) 62'liyim.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

sen daha çocuk muşsun yaa..;)))))