Salı, Ocak 30, 2007

Son Günlerde

Uzun zamandır yazamadım ama koşuşturmacadan fırsat bulamadım. Bir de malum okullar tatil. Cumartesiden beri bilgisayara, oğlumdan fırsat bulabildiğim dakikalarda bakabiliyorum. Yani ancak o arkadaşları ile buluşursa. Eh, bir de dün kardeşim ve yeğenim İstanbul'dan gelince bilgisayarla olan bağım neredeyse sıfıra indi.

Şu anda da eşim ve oğlum "çıtır kızlar" filmini seyrettiklerinden fırsat bulup yazabiliyorum:)

Uzun uzun neler olup bittiğini yazamıyacağım. Özet geçersem; öncelikle oğlumun karnesini güzel. Teşekkür falan olmadı bu sömestrede ama en azından zayıfı yok, buna da şükür. Çünkü fen-matematik bölümünü seçmişti. Gerçekten zor bir bölüm.
Dün ise kardeşim ve yeğenim geldi. Gelinimiz yeni yılla birlikte banka değiştirdiğinden izni yok, o gelemedi. Yeğenim nasıl uzamış, nasıl dillenmiş anlatamam. Havanın güzel olmasından istifade bugün onu hayvanat bahçesine götürdük. İstanbul'da hem çok uzaktaymış(Darıca'da) hem de çok pahalıymış giriş ücreti falan. Burada giriş ücreti 1.25 YTL. Üstelik çocuklara para ödenmiyor. Bizim gibi güzel havadan yararlanmak isteyen bir sürü kişi de çocuğunu alıp gelmişti. Tabi, erkek çocuk olduğundan aslanların, kaplanların, fillerin ve yılanların önünden zor ayrıldı. Yanaklarını , dudaklarını şişire şişire "Ne kadar kocaman, ne kadar kuvvetli" diye diye dolaştı. Çıkışta da lunaparkta bir iki oyuncağa bindirdik. Eve gelince de bu kez gördüğü tüm hayvanları tek tek taklit etti. Babaannesi ve dedesine detayları ile anlattı. Perşembe günü de
"Neşeli Ayaklar" filmine gideceğiz. İlk kez sinemaya gidecek. Bakalım nasıl tepki verecek. Gerçi kendi gitmek istiyor. "Halacım, ben hiç sinemaya gitmedim. Beraber gidelim mi?" diye kendi teklif etti. Ama çocuk bu güven olmaz. İlk 5 dakikada korkup dışarıda çıkabiliriz. Bakalım, o nasıl isterse öyle olacak. Haftaya perşembeye kadar burdalar. Her anımızı birlikte değerlendimeye çalışıyoruz.

Şimdilik bu kadar. Herhalde bir daha onlar gittikten sonra yazabilirim. Çoğu bloğa giremiyorum bile, zamansızlıktan. Okullar açılınca ve bilgisayar bana kalınca hepsini okuycam. Hem biriktirip okumak daha zevkli oluyor.

14 yorum:

denizanasi dedi ki...

biz de jurban bayramında gitmiştik darıcadaki hayvanat bahçesine. cok hayal kırıklığına uğrayıp çıkmıştık. benim oğlum 27 aylık. ben de onu sinema veya tiyatroya götürmek istiyorum. ama henüz cesaret edemiyorum.

cenebaz dedi ki...

Denizanası, haklısın. Darıca'daki hiç güzel değil diyorlar.
Bence oğlun sinema için daha küçük sanki. Karanlık oluşu, sesin çok yüksek oluşu korkutabilir onu. Ben oğlumu ilk kez 3 yaşında Taş Devri filmine götürmüştüm. Seslerden ürkmüş ve 10 dakikada çıkmıştık. Belki sen seneye götürebilirsin.

ciceklibahce dedi ki...

Bizde neşeli ayaklara gitmek istiyoruz:)
Ben oğlumu 2 yaşını doldurduktan birkaç ay sonra götürmüştüm ve bayılmıştı. Ondan sonra sürekli ister oldu zaten:))

renkler dedi ki...

Oğluşu ilk kez oyuncak dünyası diye bir filme götürmüştüm. Çok küçüktü. İlk başta çok hoşuma gitti, ilgi ile izledi. Ama kahramanlar şarkı söylemeye başlayınca sıkılıyordu. İlk yarı bile bitmeden çıkmak zorunda kalmıştık. Çocuklara güven olmayacağız doğru:-)

Ayçiçeği dedi ki...

Biz cuma günü gittik Neşeli Ayaklara. Oğlumdan çok ben bayıldım. Süperdi :)))

cenebaz dedi ki...

Çiçeklibahçem, gittik filme ve sonuna kadar izledi ama özellikle şarkılı sahnelerde sıkıldı. Bizimki aksiyon istiyor sürekli. Katil balina kovalasın, kaçsınlar, sürekli hareket lazım. Ama inat ettim, çıkmadım. Çünkü ilk filmiydi. Bir kere sinemadan çıkarsa hep çıkar diye düşündüm. Film bitmeden izin vermiyorlar dedim, izledi sonuna kadar.

cenebaz dedi ki...

Renklercim, aynen bizde de öyle oldu.Şarkılarda sıkılıyorlar. Koltukta bir o yana bir yana attı durdu kendini. Evde Buz Devrini, Madagaskarı falan izlemiş. İlle aksiyon istiyor.Fazla sakin geldi bu film ona.

cenebaz dedi ki...

Ayçiçeği, ben de bayıldım valla. ÇOk güzel, neşeli bir filmdi. Ama Kaan biraz sıkıldı.

mayonez dedi ki...

not et herşeyi sakın unutma uzun uzun yaz okul başlayınca

Gün dedi ki...

Ben de aşk böcüğünü tiyatro ve sinemaya erken başlattım, hiç korkmamıştı henüz yeni 2 yaşındaydı çünkü, ne olur ne olmaz diye kenardan bir koltuk istemiştim ıkmak isterse diye, ama çok eğlenmişti, o gün bugündür hiç bir animasyon filmini, çocuk oyunlarını kaırmıyoruz :)

cenebaz dedi ki...

Mayonezcim, şu okullar açılsın, herkes yerine bir yerleşsin, yazıcam uzun uzun.

cenebaz dedi ki...

Güncüm, maşallah, ne güzel aşk böcüğü sevmiş sinemayı, tiyatroyu. Benim yeğen de tiyatroyu daha fazla seviyor da sinema sanki biraz sıktı onu. Ama sanırım filmin de etkisi var. Çok fazla şarkı vardı. O aksiyon istiyor:)

pınar dedi ki...

çenebaz ben geldim sen yoksun.. nerdesiiiinnn:)

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, hoşgeldin. Bloğuna da yorum bıraktım zaten. Ne bileyim, okullar yeni açıldı . Ben daha inan kendimi, evi ve yapacaklarımı toparlayamadım daha. Galiba biraz da bir soğukluk geldi blog yazmaya karşı. Ama herkesi okuyor ve yorum bırakmaya çalışıyorum.