Haftasonu dedim ama Cuma'dan anlatmaya baÅlayayım. Cuma günü neredeyse 40 yıllık arkadaÅım geldi ziyarete. 40 yıl lafı abartı deÄil valla. Ãok küçük yaÅımızdan itibaren mahalle arkadaÅıyız. Bununla da gurur duyuyorum. Hala kopmadık, kopamadık. Allah da ayırmasın.
Ona güzel yemekler hazırladım. Ama en çok enginarı sevdi. Ãünkü eÅi ve çocuklar sevmediÄinden pek piÅiremiyormuÅ. 6 tane enginarı ikimiz halllettik diyeyim, siz anlayın gerisini. Bu arada Ä°zmir'de (ve sanırım Ege'de) enginar kabukları ile piÅirilir ve biz o kabukları sıyıra sıyıra,ellerimizden yaÄlar aka aka yemeÄi pek severiz. O nedenle de enginar (Ä°zmir usulü piÅeni ) pek resmi misafirliklerde yenmesi güzel olmayan bir yemektir.
Cumartesi ise hayhuy ile geçti. Eski eve tadilat yapılıyor Åimdi. Kiraya vereceÄiz. Usta ile konuÅ, eve götür, baÅında bekle, dön derken Cumartesi yoÄun geçti.
Pazar ise klasik moddaydı. Kahvaltı,gazeteler,çamaÅır, pazara özel bir Åeyler piÅirme filan. EÅim yazlıktan gelirken bahçeden bir torba erik getirmiÅ. Yılın ilk eriÄini yedik ama daha içindeki çekirdek bile sertleÅmemiÅ. Haftaya daha iyi olur herhalde. Biliyorum çarÅıda, pazarda erik çıktı ama para verip erik almak çok aÄırıma gidiyor. Tüm hayatım boyunca bahçesinde erik aÄaçları olan evlerde bulundum. Dalından koparıp yemeye alıÅkınım. EriÄe para vermek bana zul geliyor. Bir de duta. Ama ne yazık ki bir kaç yıldır özellikle karadutu para verip alıyorum . İçim sızlıyor ama kafir çok da güzel bir Åey. Yemeden duramıyorum. BoÄazlı olma kötü. Ä°Åte böyle herÅeye imrenirsin.
Bu hafta mutlaka yapılacaklar arasında Ä°zmir Kitap Fuarını ziyaret de var. Cumartesi Pazar günü gidemedim. Ama hafta içi 2 kez gitmek istiyorum. Birinde alınacak kitaplar ve imza günlerini saptayacaÄım. Daha sonraki gidiÅimi de istediÄim yazarın imza gününe denk getirip, kitaplarımı da alacaÄım. Güzel söyleÅiler de var ama bazen yer bulmak imkansız oluyor. Kapalı alan olduÄundan çok sıcak ve havasız oluyor. Oturmak bazen iÅkence haline dönüÅüyor. Bu konuya, gidince ve ortama göre karar veririm artık.
Åimdi iÅ zamanı. OrtalıÄı toplamak ve yemek yapmak lazım. Sonra da vınn.. Rüzgar nereye götürürse...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
çenebaz enginar konusuna katılıyorum. yapraklarını sıyıra sıyıra yemesi gibi yok:) annem de izmirden gelirken getirmiÅ enginar. aynı dediÄin gibi yapıp yedik:)
Afiyet,bal,Åeker olsun.Ben mevsimi diye mutlaka haftada bir piÅiriyorum.
Yorum Gönder