Cuma, Ocak 12, 2007

Geliyorlar

Bana gene, soldan soldan. Bilmiyorum niye ? Ruh halim çok karamsar. Günler aynı monotonlukta geçiyor.

Sabah 7 kalk, oğlanı ve kocayı uyandır. Sonra onlar bir 15 dakka daha uyumaya devam etsinler. Sen kalk. Her 2 tuvalet te kapılmadan acil tarafından işlerini gör. Saat 7'yi 7-8 geçe gibi TRT 1 de hava durumunu izle. 7.15 ,2 uyuyan güzeli 2. kez uyandır. Oğlana ve kocaya tost hazırla. Oğlanın okul giysilerini salona getir. Ayaklarının altından çekil. Bir habertürk, bir skytürk arasında git, gel. Her sabah habertürk'te o cadı saçlı astrolog kadını görüp küfret ve kanalı hızla değiştir. 8.15 gibi bizimkiler evden çıksın. Ardından ben ortalığı toplayıp, çayı demleyip, kahvaltı edeyim. Sonra bilgisayar başına otur. Blogları oku, yorum yaz, havandaysan post yaz. Günün geri kalanı için program yap. Akşamüzeri yemek pişir.Oğlana aperatif bir şeyler hazırla. Akşam koca gelsin, akşam yemeği yiyelim, sofrayı topla, dizi seyret, tumba yatak. Bu günlük rutinim.

Haftalık rutine gelince; pazartesi mümkünse anneyi ziyaret, salı temizlik var, kadın gelecek, çarşamba pazara git, perşembe 15 de bir arkadaşlarla buluş, cuma akşam mutlaka beyazlar yıkanacak, çünkü oğlanın 5 tane okul gömleği var, pazartesiye temiz olmaları lazım, cumartesi renklileri yıka, pazar da mutlaka ütü.

Üfff, yazarken bile sıkıldım. Neyse, ben biliyorum kendimi. Geçecek ama şu birkaç gün canımın sıkılması lazım. Ben şimdi bir yerlerden acıklı bir film bulayım da biraz ağlayıp, sıkıntımı dağıtayım. Ya da mutfağa girip birkaç çeşit yemek, tatlı bi şeyler yaparsam anca açılırım. Buraya yazmak ta iyi geldi sanki. En iyisi ben güneş çekilmeden bi dışarı çıkıp geleyim, açılırım.

29 yorum:

Ayçiçeği dedi ki...

Bizde de durum aynı. Oğlumdan ve eşimden 15 dk önce kalkıp kahvaltıyı hazırlıyorum. Sonra ya tekrar yatıyorum (minik 10'dan önce kalkmıyor da), ya da bilgisayarın önünde kahvaltı ediyorum. Gerisini sen yazmışsın zaten:))
Ama şu cadı saçlı astrolog kadını merak ettim şimdi. Pzt. bir bakayım.
2007 yılı için en çok istediğim şey tekrar işe dönmek. Artık küçüğü büyükanneler idare etsin:) Ben de çok bunaldım evde.

ciceklibahce dedi ki...

Benim de günler pek farklı geçmiyor malesef:(
Alttaki postla ilgili; valla Yusufta çalıştın sanmıştım. Sanki bankadan ayrılıp 3 sene orada çalışmışsın gibi:))
Valla buralarda bir bankada çalıştıysan kesin görmüşsündür. Oğlumla sürekli dışarı çıkıp dolaşıyoruz çünkü:) Yok parka git; yok markete; yok şuraya buraya dışarılardayız oğlum doğduğundan beri:)

kurunane dedi ki...

çenebaz niye yazarken sıkıldın yaa? valla benim okurken çok hoşuma gitti. ne güzel... imrendim sana... bütün gün yalnızsın yani, gün senin. bak benim kendime ait zamanım bile yok. herşey çocuklara endeksli... sabah herkes evden çıksa okula, işe gitseler, akşama kadar zaman bana kalsa fenamı olur?

sumuklubocek dedi ki...

arada oluyor boyle sevgili cenebaz: her koldan afakanlar basiyor insana! gunluk rutin sikiyor, kacip gitmek -nereyeyse???- istiyorsun. bu bence "ben degisiklik istiyorum" demek! gunluk rutinini birgun ornegin degistirmeni oneririm. Bir gun kahvalti hazirlama mesela, "canim istemiyor, siz basinizin caresine bakin" de (simdi esinle oglun bana kizacaklar ammaaa), yat sabah istedigin kadar, sonra onlar gidince, sen de soyle giyin guzelce, denizkenarinda bir kafeye git, orada kahvalti yap mesela; oyle degisik basla gune.
benimki bir oneri tabii... yani gonlune ne gelirse onu yap birgun, birgun cok luks olacaksa bir sabah mesela?
nasil?

pınar dedi ki...

ben de çocuk büyüyünce rahat edilir sanırdım. hayal kırıklığına uğradım çenebaz ya. en azından sabah geç kalkılır diye avuturdum kendimi.

cenebaz dedi ki...

Ayçiçeğim, demek ki tüm anneler de rutin aynı. İnşallah 2207'de dönersin işine. Ev gerçekten sıkıcı, özellikle gençlikte.

cenebaz dedi ki...

Çiçeklibahçem, kesin görmüşümdür. Çocuk küçükken hep dışarlarda oluyor insan. Başka türlü oyalanmıyor çünkü.

cenebaz dedi ki...

Kurunanecim, yüreğime su serptin. Benimki ehven-i şer mi oluyor şimdi?

cenebaz dedi ki...

Sümüklüböceğim, haklısın. Zaten ben de işe cumartesi günü kızlarla buluşarak başladım. Ne haliniz varsa görün dedim evdekilere.(tabi sabahtan onlara yiyecek bir şeyler hazırladıktan sonra) Daha iyiyim. Bugün de başka bir arkadaşla Tatil filmine gidiyorum-Cameron Diaz, Kate Winslet-

cenebaz dedi ki...

Pınarcım, nerde uyku? Bir tek eşim o gün çalışmazsa eğer cumartesileri uyuyabiliyorum, o da 9'a kadar. Diğer günler 7'de ayaktayız.

renkler dedi ki...

Yaaa, şu yaşadıklarına ben gıpta ediyorum. Tüm gün burada ile boğuşmak, sabah kalkıp işe gitmek, gelince koştur koştur ele ve oğluşla uğraşmak beni yordu ve gerdi artık. Evde huzurla oturmak ne güzeldir diye düşünüyorum, sen neler yazıyorsun. Şaka bir yana bir zaman sonra rutinleşiyor tüm bunlar değil mi? Bir hobi bulsan? Kurslara filan gidebilirsin...

Unknown dedi ki...

Bir tek senin icin degil cenebazcim hayat gercekten bir sure sonra monotonlasiyor...Bu herkes icin gecerli..atlatilmasi sanildigi kadar da zor degil..Gunler benim icin de oyle su siralar ama yeni bir rek katacagim bugun gunume once arkadas ziyareti sonra da bir kac kitap ve cd alma alis verisi..;)Bak!monotonluktan ciktim bile..:)

Buarada muzigin seni daha iyi hissettirmesine sevidim.Bugun alacagim bu albumu!..;)

sevgiler!
Hava da super bugun degil mi! ;)

Punto dedi ki...

Ne yorum yazarım diye düşündüm, düşündüm. Bir şey bulamadım. Bunalan annelere ne yorum yazılır ki.

sumuklubocek dedi ki...

ohhh iste boyle, ne guzel, ne iyi yapmissin! sevindim inan senin adina ;)

Gün dedi ki...

İnan imrenerek okudum yazdıklarını :)

EBRU dedi ki...

Sevgili Çenebaz çoğu kişinin hayatı da böyle değil mi zaten? Ara ara patlama noktasına geliyoruz. Birkaç gün sonra reset oluyor. Aynen son zamanlarda ben de senin gibiyim. Sürekli uyumak istiyorum. Canım hiçbirşey yapmak istemiyor. Ne bileyim rutin hayatım beni çok bunaltıyor. O nedele ben derim ki sıkma canını yalnız değilsin. Sevgiler...

cenebaz dedi ki...

Renklercim,aslında biliyor musun o hay huydan kurtulmak yaptı beni böyle. Şeytan azapta gerek yani. Ben de gündüz iş, akşam ev, çocuk derken kendimi dinleyecek zaman kalmıyordu bana. Herhalde şimdi zaman bol olunca biraz da bunalım takılayım dedim. Neyse, daha iyiyim. Hobi işlerine gelince ben pek sevmiyorum ve yeteneğim de yok öyle ahşap boyamalara, takılara falan. Zaten örgü örüyorum ve bol bol kitap okuyorum. Arada sinema. E, daha ne? Hobi manyağı olcam yakında:))
,

cenebaz dedi ki...

Ezgicim, önce son soruna yanıt veriyorum, evet, hava süper. Bugün temizlik vardı. Birazdan kadın gidince ben de kendimi sokağa atıcam.
Bu arada ben de çıkyorum o bunalgül halimden. İnsanın doktoru gene kendisidire inanırım. Arkadaşlarala (ama has olanlarla) buluşma, telefonla terapi ve bir film (Tatil filmi)çok yardımcı oldu bana. Sağol.

cenebaz dedi ki...

Punto bey, sağolun, yorum yazmış olmanız bile yeter. Oluyor böyle , arada yokluyor bunalım. Rahat batıyor herhalde:)

cenebaz dedi ki...

Sümüklüböceğim, sağol. iyiyim artık. Herkese teşekkürler.

cenebaz dedi ki...

Güncüm, sen de mi?:) Üstteki bir yoruma da yazdım ya, rahat batıyor bazen galiba.

cenebaz dedi ki...

Ebrucum, sağol. Yalnız olmadığıma sevindim desem çok mu bencilce olur? Ama artık iyiyim,yani galiba sanırsam :)

denizanasi dedi ki...

allahım bes dakika once de ben aynı seylerden bahsetmiştim yazımda. sonrasında senin yazıyı okuyunca gülümsedim :) hep aynı dertler hep aynı....

Annelog Atölye dedi ki...

Günaydın, eee nasıldı Tatil filmi Çenebaz?:)

zehra dedi ki...

aynı rutinden gelen biri olarak ben bile imrenerek okudum. tadını çıkar. valla öyle hoş göründükü. eve gerimi dönsem :)

cenebaz dedi ki...

Denizanası, sanırım tüm annelerin derdi bu rutin. N'apalım, arada bööle dellenip, sonra durulucaz.

cenebaz dedi ki...

Annelogçum, müthiş güzel, şiddetle tavsiye ederim. Ama asla eşle ya da çocuklarla gidilmez çünkü kesin sıkılacaklar. Kızkıza gidilip, hoş vakit geçirilecek bir film. Yani romantik komedi diyeyim, sen anladın onu:)

cenebaz dedi ki...

Ezerocum, valla ben çalışmaya razıyım.Ama gene bankacılık olmaz, o tempoya artık bu yaşlı kadın dayanamaz:))

Annelog Atölye dedi ki...

:))Tamam:)